Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

  Κοινωνικά Δίκτυα:

  Top
  1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. /
  3. Τελευταία Άρθρα
  4. /
  5. Συγκλονιστική Μαρία Στρατουδάκη, 5η...

  Blog

  Συγκλονιστική Μαρία Στρατουδάκη, 5η στο αρασέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων

  Εκπληκτική εμφάνιση από την Μαρία Στρατουδάκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων άρσης βαρών, στη Λίμα του Περού.

  Η 15χρονη πρωταθλήτρια του Κρατερού Χανίων πήρε την 5η θέση στο αρασέ με 72 κιλά, πετυχαίνοντας πανελλήνιο ρεκόρ νέων γυναικών, νεανίδων και κορασίδων, στην κατηγορία των 49 κιλών. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν δικό της με 71 κιλά από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Λιτόχωρο, το περασμένο Δεκέμβριο. Η Στρατουδάκη σήκωσε 65 κιλά, 70 και 72 στις τρεις προσπάθειες που ήταν επιτυχημένες.

  Στο επολέ ζετέ σήκωσε με την πρώτη τα 85 κιλά και συνέχισε με τα 90. Η Μαρία τα σήκωσε κανονικά, ωστόσο οι κριτές εξετάζοντας το βίντεο του αγώνα θεώρησαν την προσπάθεια της αντικανονική και την ακύρωσαν, γεγονός άδικο για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια Στην τρίτη προσπάθεια επιχείρησε τα 92 κιλά, χωρίς όμως αποτέλεσμα, σε έναν αγώνα που δεν πήγε όπως θα ήθελε και έχοντας υποστεί μία άδικη απόφαση των κριτών.

  Η Μαρία Στρατουδάκη ήταν 9η στο επολέ ζετέ με τα 85 κιλά και 7η στο σύνολογο με 157. Σε κάθε περίπτωση, έδειξε για μία ακόμη φορά τις τεράστιες δυνατότητες της και επιβεβαίωσε ότι είναι το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού αθλητισμού, πριν γίνει 16, καθώς έχει γεννηθεί στις 5 Ιουνίου 2008.

  Tην πρώτη θέση πήρε η Lucia Borrego Gonzales από την Ισπανία με 169 κιλά (76 – 93) , δεύτερη η Ogulshat Amanova από το Τουρκμενιστάν με 168 (77-91) και τρίτη ήταν η Γαλλίδα Μargot Kochetova με 163 κιλά (74-89).

   

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.