Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

    Κοινωνικά Δίκτυα:

    Top
    1. ΑΡΧΙΚΗ
    2. /
    3. Τελευταία Άρθρα
    4. /
    5. Η Ελλάδα στο Παγκόσμιο...

    Blog

    Η Ελλάδα στο Παγκόσμιο άρσης βαρών με 3 αθλητές και αθλήτριες

    Με έναν αθλητή και δύο αθλήτριες θα πάρει μέρος η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών που θα γίνει στη Μπογκοτά της Κολομβίας από τις 5 έως τις 16 Δεκεμβρίου.

    Στους άνδρες ο Θοδωρής Ιακωβίδης θα πάρει μέρος στην κατηγορία των 96 κιλών και στις γυναίκες, στα 59 κιλά θα αγωνιστούν η Σοφία Γεωργοπούλου και η Μαρία Καρδαρά, στον αγώνα που είναι ο πρώτος σταθμός για την Ολυμπιακή πρόκριση για το Παρίσι 2024.

    Η Εθνική ομάδα αναχωρεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου θα επιστρέψει στις 13 του μηνός. Ομοσπονδιακός προπονητής θα είναι ο Χρήστος Τριφύλλης και Αρχηγός Αποστολής ο Γιάννης Γέροντας.

    Ο πολύπειρος σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Θοδωρής Ιακωβίδης τόνισε: «Η προετοιμασία έχει πάει πολύ καλά και θα αγωνιστώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με αισιοδοξία. Δεν έχω άγχος, έχω συνηθίσει την πίεση των μεγάλων αγώνων και θέλω να σηκώσω τα κιλά της προπόνησης κι αν γίνεται και λίγα παραπάνω. Είναι ο πρώτος αγώνας πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

    Η Σοφία Γεωργοπούλου που ολοκληρώνει μία θριαμβευτική χρονιά με μετάλλια στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και τους Μεσογειακούς Αγώνες είπε: «Το Παγκόσμιο είναι ο τελευταίος αγώνας μιας απαιτητικής και γεμάτης χρονιάς η οποία είχε δυσκολίες αλλά και επιτυχίες. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ, παροτι δεν είμαι στην καλύτερη φόρμα. Με αυτόν τον αγώνα ξεκινάει μια πορεία για την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του 2024 και είναι σημαντικό για εμένα να τα πάω καλά.»

    Η Μαρία Καρδαρά είπε για την παρθενική της εμφάνιση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: «Είμαι πολύ χαρούμενη για την πρώτη μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, να κάνω έναν καλό αγώνα και ελπίζω σε ατομικά ρεκόρ.»

    Tην ΕΟΑΒ στηρίζουν η Cosmote, η Bioiatriki+ του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ που προσφέρει Διατροφολογικές και Εργομετρικές υπηρεσίες και η εταιρεία αθλητικής ένδυσης athlos.

    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.