Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

    Κοινωνικά Δίκτυα:

    Top
    1. ΑΡΧΙΚΗ
    2. /
    3. Τελευταία Άρθρα
    4. /
    5. Δικαίωση: H άρση βαρών...

    Blog

    Δικαίωση: H άρση βαρών παραμένει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων

    Στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 στο Λος Αντζελες θα υπάρχει η άρση βαρών, μετά την πρόταση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΔΟΕ που συνεδρίασε στη Βομβάη.

    Η ΔΟΕ, παρά τα λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν στο άθλημα ειδικά σε θέματα ντόπινγκ, αναγνώρισε ότι έχουν γίνει βήματα προόδου στο άθλημα τον τελευταίο καιρό και για αυτό παραμένει η άρση βαρών στο πρόγραμμα, δικαιώνοντας τους ανθρώπους του αθλήματος, όπως ο Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πύρρος Δήμας που έχουν κάνει μία σημαντική προσπάθεια το τελευταίο διάστημα να εξυγιάνουν το άθλημα.

    Η ανακοίνωση της ΔΟΕ αναφέρει:

    To Eκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ συνιστά τη συμπερίληψή της άρσης βαρών στο αθλητικό πρόγραμμα του Λος Αντζελες 2028 μετά την απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (IWF) να αναθέσει τη διαχείριση του αντιντόπινγκ στο International Testing Agency (ITA) και την κύρωσή της στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS). τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2028. Η αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων κατά του ντόπινγκ κατά τη διάρκεια των προκριματικών αλλά και στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού το 2024 θα συνεχίσει να παρακολουθείται στενά από τη ΔΟΕ, όπως και η εφαρμογή της σωστής διακυβέρνησης και των πολιτιστικών αλλαγών που υιοθετήθηκαν από την IWF.

    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.