Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

  Κοινωνικά Δίκτυα:

  Top
  1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. /
  3. Τελευταία Άρθρα
  4. /
  5. Οι μαθητές γνωρίζουν την...

  Blog

  Οι μαθητές γνωρίζουν την άρση βαρών μέσω του  «Σηκώνουμε την Ελλάδα ψηλά»

  Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπαιδευτική εκδρομή σχολείου στο ανακαινισμένο προπονητικό κέντρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αμαρουσίου.

  Στο πλαίσιο του, εγκεκριμένου από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, διαδραστικού προγράμματος με τίτλο «Σηκώνουμε την Ελλάδα ψηλά», 60 μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές τους από το του ΕΠΑΛ Αχαρνών είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις προπονητικές εγκαταστάσεις μας και να μυηθούν στο άθλημα της Άρσης Βαρών.

  Αρχικά, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους των εγκαταστάσεων. Στη συνέχεια οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ιστορική εξέλιξη του αθλήματος και τις τεράστιες επιτυχίες των αθλητών μας. Ακολούθησε επίδειξη των κινήσεων αρασέ και ζετέ με τη βοήθεια των αθλητριών Καρολίνας Κουμουνδούρου και Γαλήνης Φωτιαδη και επεξήγηση των κανονισμών.

  Κατόπιν, οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά με προπόνηση – εκμάθηση και η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με έναν αγώνα τεχνικής, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού – ομοσπονδιακού προπονητή Πέτρου Αρκουδέα, όπου κριτές και αθλητές ήταν οι ίδιοι οι μαθητές και οι καθηγητές τους.

  «Με μεγάλη χαρά ξεκινήσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Σηκώνουμε την Ελλάδα ψηλά” στην προσπάθεια μας να προσελκύσουμε τα νέα παιδιά στο άθλημα των δυνατών. Ηδη η ανταπόκριση των μαθητών του πρώτου σχολείου ήταν μεγάλη και το γεγονός αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το πρόγραμμα και να καλέσουμε περισσότερα σχολεία και μαθητές να έρθουν στο προπονητικό κέντρο του ΟΑΚΑ και να γνωρίσουν την άρση βαρών», δήλωσε για το πρόγραμμα η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεανώ Ζαγκλιβέρη.

  Αξίζει να επισημανθεί η άρτια τεχνική που επέδειξαν κάποιοι μαθητές στον αγώνα και η ΕΟΑΒ θεωρεί δεδομένο ότι τέτοιες ενέργειες είναι στη σωστή κατεύθυνση της εξεύρεσης ταλέντων. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέχρι τη λήξη της σχολικής περιόδου και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από εκπαιδευτικά ιδρύματα για τη συμμετοχή τους σε αυτό. Η Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών για την άψογη συνεργασία  τον Διευθυντή, τους καθηγητές και φυσικά τους μαθητές του ΕΠΑΛ Αχαρνών.

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.