Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

  Κοινωνικά Δίκτυα:

  Top
  1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. /
  3. Κεντρικη Σελιδα
  4. /
  5. Διεθνής αγώνας άρσης βαρών...

  Blog

  Διεθνής αγώνας άρσης βαρών στην Αρχαία Ολυμπία με την ονομασία EWF Cup Olympia 2023

  H ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας θα φιλοξενήσει στις 29 και 20 Σεπτεμβρίου μία πρωτοποριακή διοργάνωση της άρσης βαρών με την ονομασία EWF Cup Olympia 2023.

  Οι αγώνες θα γίνουν από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (EWF) με τη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Υπουργείου Πολιτισμού αναμένεται να συγκεντρώσουν αθλητές από όλο τον κόσμο.

  Για τη διοργάνωση του Cup Olympia 2023, αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αντόνιο Κονφλίτι επισκέφτηκε την Αρχαία Ολυμπία, μαζί με τον Ολυμπιονίκη και Γενικό Γραμματέα της ΕΟΑΒ Πύρρο Δήμα και το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ιρις Βλαχούτσικου και είχαν συναντήσεις με πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων και με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο.

  Ο κ. Γεωργιόπουλος εξέφρασε τη δέσμευση του Δήμου να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια για την άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης που θα προβάλει την περιοχή σε όλο τον πλανήτη.

  «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι που θα γίνουν διεθνείς αγώνες άρσης βαρών, στον τόπο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η σημασία που έχει η Αρχαία Ολυμπία στον παγκόσμια αθλητική και Ολυμπιακή οικογένεια είναι απαράμιλλη και θέλουμε να στείλουμε μήνυμα από αυτό το μέρος σε όλο τον κόσμο για τη μοναδικότητα της άρσης βαρών», δήλωσε ο Πύρρος Δήμας.

  Οι επισκέψεις συνεχίστηκαν στο Αρχαίο Στάδιο και στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Aκαδημίας όπου θα φιλοξενηθούν όλοι οι αθλητές και οι κριτές των αγώνων.

  Στόχος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών και της ΕΟΑΒ είναι η συγκεκριμένη διοργάνωση να γίνει θεσμός στην ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας που προσφέρει το τέλειο σκηνικό για αγώνες παγκόσμιας εμβέλειας.

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.