Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

  Κοινωνικά Δίκτυα:

  Top
  1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. /
  3. Κεντρικη Σελιδα
  4. /
  5. Ανακοίνωση του Πύρρου Δήμα...

  Blog

  Ανακοίνωση του Πύρρου Δήμα για τις εξελίξεις στο άθλημα σε παγκόσμιο επίπεδο

   

  Ανακοίνωση του Πύρρου Δήμα, Ολυμπιονίκη και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρσης βαρών για τις εξελίξεις στο άθλημα σε παγκόσμιο επίπεδο:

  «Παρακολουθώντας την τρέχουσα κατάσταση σχετικά με τη διακυβέρνηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, ως Ολυμπιονίκης και πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών της IWF, έχω σοβαρές αμφιβολίες για το μέλλον της άρσης βαρών, θεωρώντας ότι πολλές και συγκεκριμένες ενέργειες μεταρρύθμισης είναι απαραίτητες σε πολλούς τομείς, κυρίως στην καταπολέμηση του ντόπινγκ και τη διακυβέρνηση.

  Τις τελευταίες ημέρες είχα σκεφτεί σοβαρά να παραιτηθώ από την Εκτελεστική Επιτροπή της IWF. Ωστόσο, ως αθλητής έμαθα ότι ειδικά υπό πίεση η παραίτηση δεν αποτελεί επιλογή. Θα συνεχίσω τη θητεία μου στην Εκτελεστική Επιτροπή, αλλά θέλω να καταστήσω σαφές ότι η αποστολή μου θα είναι να ελέγχω τους συναδέλφους μου στο Συμβούλιο για τη συμπεριφορά τους, η οποία πάνω απ ‘όλα πρέπει να σέβεται και να ωφελεί τους αθλητές μας.

  Πιστεύω ακράδαντα ότι αποστολή και ευθύνη μου τώρα είναι να κάνω ό, τι μπορώ για να διασφαλίσω ότι το άθλημα θα προσφέρει δίκαιες ευκαιρίες σε όλους τους ελίτ αθλητές που προπονούνται τόσο σκληρά για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Λαμβάνω επίσης υπόψιν μου τα μικρά παιδιά, τους μελλοντικούς αθλητές που μόλις άρχισαν να σηκώνουν βάρη με την επιθυμία να γίνουν Ολυμπιονίκες στο Παρίσι, το Λος Άντζελες και αλλού! Δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε.

  Έτσι, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές αποφάσισα να παραμείνω και να συνεχίσω να πιέζω για μεταρρυθμίσεις και να υποστηρίξω τα συμφέροντα και τις ανάγκες των αθλητών. Αυτό που χρειάζεται τώρα το άθλημα είναι ενότητα και εποικοδομητική υποστήριξη από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, αθλητές, παράγοντες, ομοσπονδίες, προπονητές, μέσα ενημέρωσης, χορηγούς, εθελοντές και φιλάθλους.

  Καλώ την οικογένεια της άρσης βαρών να παραμείνει ενωμένη, να δείξει αλληλεγγύη και να κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποκαταστήσει την εικόνα του αθλήματος με συγκεκριμένες δράσεις μεταρρύθμισης, αγκαλιάζοντας τα ισχύοντα Ολυμπιακά Πρότυπα και τις αξίες του Ολυμπιακού κινήματος.»

   

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.