Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

  Κοινωνικά Δίκτυα:

  Top

  Blog

  A.O.N.Σ. Ο ΜΙΛΩΝ

  Ο  Α.Ο.Ν.Σ. «Ο ΜΙΛΩΝ» έχει γράψει μια μεγάλη ιστορία στον χώρο της Άρσης Βαρών, ξεκινώντας τη διαδρομή του όταν το 1976, ένας ξεχασμένος εργάτης της Άρσης Βαρών, ο Γιάννης Ζερβίνης έθεσε τα  θεμέλια της πορείας του ΜΙΛΩΝΑ προς την κορυφή της Ελληνικής Άρσης Βαρών.

  Καθοριστική χρονιά για το τμήμα αυτό του Μίλωνα, αλλά όπως αποδείχθηκε και για την πορεία του αθλήματος γενικά ήταν όταν ανέλαβε την προεδρία της Ε.Ο.Α.Β. και αργότερα τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών,  ο Πρόεδρος του Μίλωνα Γιάννης Σγουρός, που επί των ημερών του η Ελληνική Άρση Βαρών έγραψε τις χρυσές σελίδες της ιστορίας της.

  Ο πρώτος των μεγάλων αθλητών του Μίλωνα ήταν ο Γιάννης Κατσαιδώνης, με Ευρωπαϊκό ρεκόρ εφήβων στα 52 κιλά, 2 φορές 9ος Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980 και 1984, 2 φορές Χρυσός Μεσογειονίκης το 1979 και το 1983, αλλά και με πολλά μετάλλια σε Βαλκανικούς Αγώνες, διεθνή τουρνουά κ.ά.

  Το 1979 εμφανίσθηκε ο δεύτερος μεγάλος του Συλλόγου ο Γιάννης Γέροντας που με προπονητή τον Γιάννη Ζερβίνη  ήταν 7ος Ολυμπιονίκης το 1984,είναι μάλιστα ο πρώτος αθλητής του Συλλόγου που πήρε Ολυμπιακό Δίπλωμα. Μεσογειονίκης, Πρωταθλητής Ελλάδος, με μετάλλια σε Βαλκανικούς Αγώνες και διεθνή τουρνουά.12140579_1637353303213295_321696469187856567_n

  Από το 1980 ακολούθησαν τους δύο παλαιότερους οι  Χρήστος Κωνσταντινίδης 8ος Ολυμπιονίκης το 1988, Χρυσός Μεσογειονίκης, Πρωταθλητής Ελλάδος, με πολλά  διεθνή μετάλλια και καταρρίψεις Πανελληνίων ρεκόρ και ο Βασίλης Σταυρίδης Μεσογειονίκης, Πρωταθλητής Ελλάδος με Πανελλήνια ρεκόρ και πολλές διεθνείς διακρίσεις και 10 συνεχή Πρωταθλήματα και ο Κυριάκος Παντελεάκος επί χρόνια Πρωταθλητής.

  Με αυτά τα παιδιά  μαζί και  με άλλους αθλητές, άρχισε ο Μίλωνας να έχει μόνιμη θέση μέσα στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδος με μόνιμη εκπροσώπηση στην Εθνική ομάδα των επιλέκτων αθλητών του. Πάντα, μέσα στη δεκαετία του 80 πρωταγωνιστεί, αλλά η μεγαλύτερη και ιστορικότερη στιγμή του Συλλόγου έρχεται τον Δεκέμβριο του 1990, που για πρώτη φορά στην ιστορία του ανακηρύσσεται Πρωταθλητής Ελλάδος, βασιζόμενος στην εμπειρία των μεγάλων και στην πληθώρα των νέων ταλέντων που διαθέτει, με κορυφαίο τον Νίκο Συράγα.

  Την πρώτη και ιστορικότερη ομάδα του Μίλωνα που κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή για πρώτη φορά στην ιστορία του αποτελούσαν οι Παντελεάκος Νίκος, Κατσαιδώνης Γ., Δεσποινίδης, Παντελεάκος Κ., Κωνσταντινίδης Χρ., Σταυρίδης Β., Αντουνίδης Ε., Συράγας Ν., Μινασιάν Α., με Προπονητή τον Γιάννη Γέροντα. Αυτή η ομάδα με την προσθήκη του ΠΥΡΡΟΥ ΔΗΜΑ, του ΚΑΧΙ  ΚΑΚΙΑΣΒΙΛΗ και του ΟΔΥΣΣΕΑ ΔΗΜΑ, έμελλε για 7 συνεχή χρόνια (1990 – 91 – 92 – 93 – 94 – 95 – 96) να κατακτά το Πρωτάθλημα Ελλάδας.

  Πρωταθλητές με διακρίσεις έχουν αναδειχθεί και οι : Δρόσος – Πουλάκος – Φωτειάδης – Ζερβίνης – Δημητρίου – Πολανίδης κ..α.

  Ο Μίλωνας είναι ο Σύλλογος που είχε την ευτυχία να έχει στις τάξεις του τους κορυφαίους Παγκόσμιους αθλητές ΠΥΡΡΟ ΔΗΜΑ και ΚΑΧΙ ΚΑΚΙΑΣΒΙΛΗ. Ο ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ με τέσσερα (4) Ολυμπιακά μετάλλια θεωρείται και είναι ο κορυφαίος Έλληνας Αθλητής όλων των εποχών.

  Σήμερα, μια νέα ομάδα με  ταλαντούχους αθλητές, τους  ΧΟΤΖΑΡΑ ΧΡ., ΜΠΙΝΤΟΛΑΡΙ Ρ.- ΓΚΟΛΕΜΗ Ε. –ΠΑΓΚΑ Γ. – ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ Γ.- ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Δ. κ.ά., με τις οδηγίες του Προπονητή τους ΟΔΥΣΣΕΑ ΔΗΜΑ αγωνίζονται να κρατήσουν τον Σύλλογό μας στις υψηλότερες βαθμίδες  του βαθμολογικού πίνακα.

  Post Tags:
  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.