Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

    Κοινωνικά Δίκτυα:

    Top
    1. ΑΡΧΙΚΗ
    2. /
    3. Κεντρικη Σελιδα
    4. /
    5. Πιλάτος Κουνατίδης: Από τα...

    Blog

    Πιλάτος Κουνατίδης: Από τα πλατό στο X – Factor!

    Πιλάτος Κουνατίδης

    Ο ελληνικός λαός λέει πως σε μία μασχάλη δεν μπορείς να κρατήσεις δύο καρπούζια. Ο Πιλάτος Κουνατίδης , όμως, μπόρεσε να συνδυάσει τις δύο μεγάλες του αγάπες. Την Αρση Βαρών και το τραγούδι. Μπόρεσε να ζήσει πολύ μεγάλες χαρές στον αθλητισμό, αλλά και λύπες. Λύπες που τον ανάγκασαν να αποσυρθεί νωρίς από τον πρωταθλητισμό και πλέον έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στο τραγούδι, εκεί όπου όλη η οικογένεια της Αρσης Βαρών του εύχεται να ζήσει μόνο χαρές. Το X – Factor τον έχει φέρει στο προσκήνιο και η ΕΟΑΒ του εύχεται τα καλύτερα με ένα… αφιέρωμα στον Πιλάτο Κουνατίδη. Στον δικό μας Πιλάτο!

     

    Το ξεκίνημα

    Η πρώτη του επαφή με την Αρση Βαρών ήταν το 2004. Τότε του μπήκε το μικρόβιο. Είδε στην τηλεόραση τους μεγάλους αθλητές μας και φυσικά κόλλησε με την προσπάθειά τους. Το 2008 παρακολούθησε ξανά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο. Εκείνη τη στιγμή κατάλαβε τον… έρωτά του με την Αρση Βαρών. Μόλις τελείωσε το καλοκαίρι ξεκίνησε στον Αριστοτέλη Τριανδρίας. Από τότε δεν σταμάτησε ποτέ.

     

    Η καλύτερη στιγμή

    Οποιος τον γνωρίζει καλά ξέρει ότι είναι «ξεροκέφαλος». Κι όταν λέμε «ξεροκέφαλος» εννοούμε με την καλή έννοια. Αυτούς τους ανθρώπους δηλαδή που όταν βάζουν κάτι στο μυαλό τους καταθέτουν και την ψυχή τους, για να το πετύχουν. Αγάπησε από την πρώτη στιγμή την Αρση Βαρών κι έδωσε τα πάντα. Ηθελε να πετύχει και φυσικά μία είναι η στιγμή αυτή που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ. Το 2014 στην Κύπρο. Φόρεσε το Εθνόσημο στο στήθος και εκπροσώπησε την Ελλάδα. Μόνο όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό μπορούν να καταλάβουν την τεράστια τιμή που νιώθει ένας αθλητής όταν εκπροσωπεί τη χώρα του. Οι στιγμές στην Κύπρο έμειναν χαραγμένες στο μυαλό του και δεν πρόκειται να τις ξεχάσει ποτέ…

     

    Το καλύτερο παιδί

    Συνηθίζεται όταν κάποιος είναι στο προσκήνιο να αναφέρεις γι αυτόν τα καλύτερα λόγια. Να προσπαθήσεις να τον προβάλεις και να γράψεις ή να πεις μόνο τα… θετικά, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Πιλάτος είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά της Αρσης Βαρών. Κι αυτό δεν δέχεται διαπραγμάτευση. Είναι ντόμπρος και έδειχνε από την πρώτη στιγμή τη χαρά και τη λύπη του, μιας και είναι πάντα αληθινός. Ηταν από τους… ελάχιστους, που περίμενε μετά τους αγώνες για να βοηθήσει τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας να «ξεστήσουν» το πλατό, ενώ αν τελείωναν νωρίς βοηθούσε και τα συνεργεία με τις κάμερες να κουβαλήσουν τον εξοπλισμό τους. Δηλαδή μόλις είχε τελειώσει τον αγώνα του, είχε να τιθασεύσει τα συναισθήματα χαράς ή λύπης κι εκείνος δεν έφευγε από το γυμναστήριο. Όχι απλά έμενε, αλλά καθόταν και να βοηθήσει τους ανθρώπους… Χωρίς να έχει καμία υποχρέωση, αλλά είπαμε είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά και το έκανε γιατί απλά… μπορούσε και το θεωρούσε σωστό!

     

    Η μεγάλη αγάπη το τραγούδι

    Αλήθεια πόσοι αρσιβαρίστες δεν έχουν διασκεδάσει με τη φωνή του Πιλάτου; Αγαπούσε το τραγούδι. Το είχε μεγάλη καψούρα και το έβλεπες στα μάτια του… Στις αποστολές είχε πάντα μαζί του την κιθάρα και τραγουδούσε παρέα με τα φιλαράκια του και τους συναθλητές του, διώχνοντας έτσι το άγχος των αγώνων και φυσικά ο ένας ερχόταν πιο κοντά με τον άλλον. Ολοι έβλεπαν ότι έχει μεγάλο ταλέντο και οι πιο κοντινοί του τον παρότρυναν να ασχοληθεί επαγγελματικά.

     

    Το δεύτερο σπίτι

    Ουδέν κακόν αμιγές καλού λέει ο λαός μας και σίγουρα κάτι θα ξέρει! Η χειρότερη στιγμή στην καριέρα του Πιλάτου, ενδεχομένως να ήταν και η καλύτερη για τη ζωή του… Ενώ προετοιμαζόταν για να φορέσει ξανά το εθνόσημο και να αγωνιστεί με την Εθνική στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα., τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που ήταν αναγκασμένος να σταματήσει τον πρωταθλητισμό, μία απόφαση πάρα πολύ δύσκολη, καθώς η Αρση Βαρών είναι το δεύτερο σπίτι για τον Πιλάτο. Η στεναχώρια και η λύπη του ήταν πολύ μεγάλη και την μετρίασε με ένα και μόνο τρόπο. Την τεράστια ευκαιρία που του δίνει το X-Factor. Ετσι ο πρωταθλητισμός ανήκει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και μία μεγάλη (σ.σ. θέλουμε να ελπίζουμε και φυσικά ευχόμαστε) καριέρα στο τραγούδι, μόλις του άνοιξε την πόρτα.

     

    Η αγάπη ενώνει τραγούδι και αθλητισμό!

    Τι κοινό μπορεί να έχουν το τραγούδι κι ο αθλητισμός; Πριν προλάβεις να πεις ότι δεν έχουν κάτι κοινό, θα σε διαψεύσουμε. Και τα δύο χρειάζονται ώρες ατελείωτες σκληρής προσπάθειας. Είτε λέγονται προπονήσεις , είτε πρόβες πρέπει να ρίξεις πολλά κιλά ιδρώτα για να πετύχεις και ευτυχώς για τον Πιλάτο έχει μάθει από μικρός να δουλεύει σκληρά, να προσπαθεί και να πετυχαίνει.

     

    Δεν ξεχνάει

    Η αλήθεια είναι πως ο Πιλάτος δεν είναι αγνώμων. Όταν μιλάει για την Αρση Βαρών δεν ξεχνάει ποτέ να ευχαριστήσει τον Σάκη Αναστασιάδη και τον Παύλο Σαλτσίδη, που αφιέρωσαν πολλές ώρες και δούλεψαν μαζί του, καθώς και όσους βοήθησαν και πίστεψαν σ’ αυτόν!

     

    Ένα κεφάλαιο στη ζωή του Κουνατίδη έκλεισε. Η οικογένεια της Αρσης Βαρών, όμως, στηρίζει ακόμα τον Πιλάτο και του εύχεται καλή επιτυχία στο X-Factor και στη νέα προσπάθεια που επιχειρεί. Η Αρση Βαρών θα είναι πάντα στο πλευρό σου…

     

     

     

    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.