Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

    Κοινωνικά Δίκτυα:

    Top
    1. ΑΡΧΙΚΗ
    2. /
    3. Τελευταία Άρθρα
    4. /
    5. «Ιωάννης Τσιντσάρης» ονομάστηκε το...

    Blog

    «Ιωάννης Τσιντσάρης» ονομάστηκε το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Σερρών

    Το όνομα του πρωτεργάτη της ελληνικής Άρσης Βαρών, Γιάννη Τσιντσάρη φέρει από την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, το κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας Αγίων Αναργύρων Σερρών. Η μνήμη του Σερραίου   Ολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών τιμήθηκε σε μια λιτή εκδήλωση γεμάτη αναμνήσεις και συγκίνηση, στον εξωτερικό χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου. Σ

    Στην τελετή ονοματοδοσίας παρευρέθηκε η Σερραία  Πρόεδρος της ΕΟΑΒ, Θεανώ Ζαγκλιβέρη, καθώς και η επίσης Σερραία ταμίας της ΕΟΑΒ , Φιλιππία Κοχλιαρίδου και η αναπληρώτρια ταμίας Χαρούλα Κυριακίδου.

    Η κ. Ζαγκλιβέρη, στον χαιρετισμό της, ενώπιον πλήθους πολιτικών, δημοτικών Εκκλησιαστικών και αθλητικών  παραγόντων της πόλης των Σερρών μίλησε για τον μεγάλο Σερραίο, τον κορυφαίο αθλητή, τον ερασιτέχνη αλλά παθιασμένο καλλιτέχνη, τον γίγαντα με την ευαίσθητη ψυχή, χαρακτηρίζοντας τον Γιάννη Τσιντσάρη ‘’πατέρα της Ελληνικής Άρσης Βαρών’’ και σημειώνοντας την καθοριστική επίδραση που είχε στα βήματα των μεταγενέστερων Ελλήνων αθλητών της Άρσης Βαρών.

    Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Σερρών θα προχωρήσει στη διοργάνωση αγώνων άρσης βαρών στη μνήμη του Σερραίου Αθλητή. «Βούλησή μας στον Δήμο Σερρών είναι σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών να διοργανώσουμε τον Ιούνιο του 2023 τους αγώνες άρσης βαρών «Τσιντσάρεια» είπε ο κ. Χρυσάφης.

    Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» ο γιος του Γιάννη Τσιντσάρη, Ραφαήλ, ο οποίος ευχαρίστησε εμφανώς συγκινημένος όσους πρωτοστάτησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ραφαήλ Τσιντσάρης ήταν αυτός που συνέλαβε πρώτος την ιδέα της ονοματοδοσίας  του κλειστού της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων και είδε τις  προσπάθειες του να τιμηθεί ο σπουδαίος πατέρας του,  στην ιδιαίτερη πατρίδα του να αποδίδουν καρπούς.

    πηγή φωτογραφιών https://www.ertnews.gr/

     

    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.