Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

    Κοινωνικά Δίκτυα:

    Top
    1. ΑΡΧΙΚΗ
    2. /
    3. Επικαιροτητα
    4. /
    5. Η ΕΟΑΒ καθάρισε την...

    Blog

    Η ΕΟΑΒ καθάρισε την παραλία του Αγίου Κοσμά

    Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της οικογένειας της άρσης βαρών και όχι μόνον, όπως αποδείχθηκε, στην εκδήλωση της ελληνικής ομοσπονδίας του αθλήματος των δυνατών για καθάρισμα της παραλίας του Αγ.Κοσμά, στο χώρο μπροστά από τις αθλητικές εγκαταστάσεις.
    Με την υποστήριξη φορέων όπως η ΔΕΗ και η COSMOTE, η ελληνική ομοσπονδία προχώρησε σε μια κοινωνική δραστηριότητα που πραγματικά εντυπωσίασε τους μετέχοντες αλλά και τους λουόμενους το περασμένο Σάββατο το πρωί.
    Απλοί άνθρωποι είδαν προς μεγάλη έκπληξη τους αθλητές και αθλήτριες αλλά και προπονητές της άρσης βαρών με ομοιόμορφα μπλουζάκια και γάντια να μαζεύουν τα σκουπίδια από την παραλία.
    Ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός που αμέσως, άφησαν κατά μέρος ηλιοθεραπεία και κολύμπι, ζήτησαν και πήραν επίσης γάντια και συστρατεύθηκαν με τους εθελοντές στη προσπάθεια τους.
    «Ο αθλητισμός είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας μας και οι αθλητές και αθλήτριες οι πρωταγωνιστές της. Πρέπει συχνά να ξεχνάμε την άρση βαρών, την πάλη, το τρέξιμο, το ποδόσφαιρο και γενικώς όλα τα αθλήματα και να αφιερώνουμε λίγο από τον χρόνο μας και τις κοπιαστικές προπονήσεις για τέτοιου είδους κοινωνικές δραστηριότητες που μπορούν να αποκτήσουν μιμητές για το γενικό καλό» είπε ο πρόεδρος της ΕΟΑΒ Πύρρος Δήμας που πήρε μέρος και ο ίδιος στη δράση συγκέντρωσης απορριμμάτων.

    Φυσικά από τη προσπάθεια της ομοσπονδίας άρσης βαρών δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και οι εργαζόμενοι στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγ.Κοσμά.
    Ο εκπρόσωπος τους Κώστας Μπλιός είπε:
    «Όλοι οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις επικροτούμε τη προσπάθεια που έκανε η άρση βαρών να καθαρίσει την παραλία. Με τη βοήθεια της ΔΕΗ και της COSMOTE προχωρήσαμε ένα βήμα πιο μπροστά και η προσπάθεια θα συνεχιστεί με περισσότερους μιμητές».
    Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Λάζαρος Τογρίδης.
    «Θέλουμε να συγχαρούμε την οικογένεια της άρσης βαρών για αυτή την κίνηση τους. Πάντα θα είμαστε δίπλα της και θα στηρίζουμε τις προσπάθειες της. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πύρρο Δήμα γιατί είναι πάντα πρωτοπόρος. Στον αθλητισμό, στην καθαριότητα, στη ζωή, όλοι μαζί σε συνεργασία μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα.

    Ο προπονητής άρσης βαρών Στηβ Μαγουλάς δήλωσε:
    «Βρήκαμε μια παραλία γεμάτη σκουπίδια, κυρίως πλαστικά. Τα μαζέψαμε και την αφήνουμε πλέον σε πολύ καλή κατάσταση. Ελπίζουμε να παραμείνει έτσι. Είναι πολύ ευχάριστο που η ομοσπονδία μας πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι αναπτύσσει και κοινωνική προσφορά που βοηθάει τον τόπο. Σαν προπονητής θέλω να τονίσω ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο …αθλητισμός. Έχει κοινωνικό χαρακτήρα και όλοι μας προσπαθούμε να βοηθούμε σε διάφορα επίπεδα, όπως κάναμε εδώ στη παραλία».

    Δίπλα του ο συνάδελφος του προπονητής Δημήτρης Βελλιανίτης:
    «Πρέπει να επαναλάβουμε τέτοιες δράσεις με περισσότερους εθελοντές. Δεν πρέπει να είμαστε μόνο κατακριτές της Πολιτείας αλλά και αρωγοί στο έργο της. Να βοηθάμε όσο μπορούμε και όχι μόνο στο αγωνιστικό μέρος.»

     

    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.