Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

    Κοινωνικά Δίκτυα:

    Top
    1. ΑΡΧΙΚΗ
    2. /
    3. Αφιερωματα
    4. /
    5. Αφιέρωμα στον Μανώλη Μαριανάκη!

    Blog

    Αφιέρωμα στον Μανώλη Μαριανάκη!

    Το αφιέρωμα της ιστοσελίδας www.sportsland.gr στον Μανώλη Μαριανάκη!

     

    Τα πρώτα χρόνια

    Ο Μανώλης Μαριανάκης είναι κι αυτός παιδί της… ντριμ τιμ! Αγάπησε την Αρση Βαρών λόγω των μεγάλων επιτυχιών και γι αυτό αποφάσισε να ξεκινήσει το άθλημα των δυνατών σε ηλικία 13 ετών. Από την οικογένειά του δεν είχε ασχοληθεί κανείς με την Αρση Βαρών, ενώ όλοι οι φίλοι του είχαν ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Του άρεσε που έβλεπε τον Πύρρο, τον Βαλέριο, τον Λεωνίδα στην τηλεόραση και σκεφτόταν ότι κάποια μέρα θα ήταν κι αυτός στη θέση τους. Βέβαια η ενασχόλησή του με την Αρση Βαρών χρειαζόταν και πολλές θυσίες. Μεγαλωμένος στο Κολυμπάρι Χανίων, έπρεπε να παίρνει καθημερινά το ΚΤΕΛ για να πηγαίνει στην πόλη να γυμναστεί. Δεν το έβαλε, όμως, κάτω και με πολύ μεγάλη θέληση συνέχισε να ασχολείται με την Αρση Βαρών. Οι γονείς του τον στήριξαν στα πρώτα δύσκολα χρόνια κι όταν το έβαζε κάτω ήταν αυτοί που του έδιναν δύναμη να συνεχίσει.

    Οι «τραμπούκοι» στα ΚΤΕΛ

    Η καθημερινότητα του Μανώλη, μόνο εύκολη δεν ήταν! Επαιρνε κάθε μέρα το ΚΤΕΛ για να πάει Χανιά. Επρεπε να διαβάσει, αλλά και να μην χάσει επαφές με τους φίλους του. Το… χαμογελαστό παιδί της Αρσης Βαρών, όμως, όλα τα προλάβαινε. Καλή θέληση να έχεις. Μπορεί να έχουν περάσει τόσα χρόνια, όμως, δεν έχει ξεχάσει ένα σκηνικό που συνέβη μέσα στα ΚΤΕΛ. Ηταν 14 χρονών και πήγαινε στην προπόνηση. Ξαφνικά κάτι… «κακοποιά» στοιχεία με μακριά μαλλιά γύρω στα 20 κάθισαν δίπλα του. Είχαν όρεξη για πλάκα και θέλησαν να πειράξουν τον μικρό ψαρωμένο πιτσιρικά!!! Γυρνάει ο πρώτος μακρυμάλλης και του λέει: «where are you from», ο δεύτερος συνεχίζει «di dove sei» και ο τρίτος τον αποτελείωσε με το «de donde eres». Τον ρώτησαν δηλαδή σε αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά «από πού είσαι;». Στα αυτιά, όμως του μικρού Μανώλη έφτασαν κάτι απειλητικές… φωνές που του έλεγαν: «σήμερα θα φας ξύλο, την έβαψες κ.λ.π.». Ο 14χρονος τότε νέος αγχώθηκε τόσο πολύ που δεν το έχει ξεχάσει από τότε αυτό το σκηνικό!!! Που να ήξερε ότι ο κόσμος είναι μικρός και λίγα χρόνια αργότερα θα ξανασυναντούσε τα… «κακοποιά στοιχεία»!!!

    Η κόντρα με τον Ιακωβίδη

    Μανώλης Μαριανάκης, Θοδωρής Ιακωβίδης. Δύο άσπονδοι εχθροί! Όταν ήταν μικροί δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά. Οι κακές οι γλώσσες λένε πως ο Θοδωρής ήθελε όσο τίποτα άλλο να τον δείρει. Μέσα στα πλατό είχαν επικές μάχες και ίσως η κόντρα να δημιουργήθηκε από εκεί! Πως τα φέρνει έτσι ο καιρός, όμως; Βρέθηκαν στην Εθνική και αντί για… ξύλο άρχισαν να μιλάνε. Εξαιρετικά παιδιά και τα δύο κατάλαβαν πόσα κοινά έχουν και έγιναν κολλητοί!!! Αχώριστα φιλαράκια και μάλιστα βγαίνουν πολλές φορές έξω. Μία φορά είχε πάει ο Μανώλης στο σπίτι του Θοδωρή να… αράξουν. Εκεί ήταν και τα ξαδέρφια του Ιακωβίδη. Σε κάποια φάση ο ένας τον κοιτούσε πολύ επίμονα, μέχρι που του απηύθυνε τον λόγο: «Ρε εσύ δεν ήσουν το παιδάκι στο λεωφορείο στα Χανιά, που σε πείραζαν κάτι μακρυμάλληδες; Εγώ ήμουν ο ένας από αυτούς!!!» Πόσο μικρός ο κόσμος; Ο ξάδερφος του Θοδωρή ήταν ένα από τα «κακοποιά στομαριανακηςιχεία» που είχαν τρομοκρατήσει τον μικρό Μανώλη!!! Βέβαια στο σπίτι του Ιακωβίδη έπεσε πολύ γέλιο, αλλά εκείνη την ώρα στα ΚΤΕΛ η καρδούλα του Μαριανάκη ξέρει πως χτυπούσε!!!

    Σαλτσίδης ο κουμπάρος!!!

    Ο Μανώλης Μαριανάκης είναι από τους πλέον… αγαπητούς στο χώρο της Αρσης Βαρών. Στην πρώτη του βδομάδα στην Εθνική έτυχε να κάνει πάρτυ ο Χρήστος Σαλτσίδης. Φυσικά ο Μανωλιός ήταν καλεσμένος. Εκεί όπου διασκέδαζε, όμως, είδε… αστεράκια!!! Από την πρώτη στιγμή που την είδε την ερωτεύτηκε… Μόλις τελείωσε το πάρτυ πήγε κατευθείαν στον Χρήστο και του είπε: Αυτή την θέλω, μπορείς να μου την γνωρίσεις; Ο Σαλτσίδης έκανε… ρεπορτάζ και διαπίστωσε ότι είναι ελεύθερη. Βγήκαν όλοι μαζί και το… μοιραίο δεν άργησε! Δύο χρόνια είναι μαζί με την Γωγώ και οι φήμες θέλουν τον Σαλτσίδη να γίνεται… κουμπάρος…

    Το… εθνόσημο!

    Στα αγωνιστικά, ο Μανώλης Μαριανάκης είχε δείξει το ταλέντο του και δεν άργησε να φορέσει το εθνόσημο στο στήθος! Το 2009 στους μεσογειακούς εκπροσώπησε την Ελλάδα κι όπως ήταν φυσικό η στιγμή ήταν αξέχαστη. Είχε σαν πρότυπα τους διεθνείς και πλέον ήταν κι αυτός στέλεχος της ομάδας. Όπως και να έχει τον έπιασε… ρίγος και η στιγμή έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένη στην καρδιά του.

     

    Να φύγει και να μην ξανάρθει!

    Το 2011 ήταν συνάμα η καλύτερη και η χειρότερη χρονιά για τον Μαριανάκη! Βρισκόταν στην καλύτερη φάση της καριέρας ου και θα κυνήγαγε ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων στη Ρουμανία. Ηταν ένα από τα φαβορί. Η μοίρα, όμως, του έπαιξε περίεργο παιχνίδι! Από τις πρώτες προσπάθειες υπέστη ρήξη μηνίσκου και δεν μπόρεσε να ανέβει στο βάθρο.

    Το παγκόσμιο πρωτάθλημα

    Τα όνειρα για τον Μανώλη δεν σταματάνε εδώ! Θέλει να κατακτήσει μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών, πάντως θα κάνει ντεμπούτο σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Το άγχος είναι δεδομένο, αλλά δεν το βάζει κάτω. Θα κάνει τα πάντα για να μπει στην πρώτη 25αδα και να βαθμολογηθεί.

    Εβγαζε το λάδι στους φίλους του…

    Από μικρός είχε μία… αδυναμία! Πριν τους αγώνες έβαζε τους κολλητούς του να του ανεβάζουν την ψυχολογία! Του έλεγαν συνέχεια καλές κουβέντες, προκειμένου να του τονωθεί το ηθικό!! Κι όταν το πετύχαιναν τους… απαγόρευε να του λένε καλή επιτυχία! Το θεωρεί μεγάλη γρουσουζιά!!!

    Χόμπι

    Ο Μανώλης λατρεύει τα ηλεκτρονικά παιχνίδια! Το κινητό είναι η… προέκταση του χεριού του, ενώ είναι πολύ καλός και στο μπόουλιγκ. Λέει ότι παίζει και καλό ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει να μας το αποδείξει!!!

    Δουλευταράς!

    Η δουλειά δεν τον φοβίζει και την συνδυάζει μαζί με την Αρση Βαρών. Εχει περάσει από πολλά επαγγέλματα για να βγάλει το χαρτζιλίκι του. Εχει κάνει ακόμα και τον ναυαγοσώστη!! Δεν φοβάται να προσπαθήσει για να βγάλει το μεροκάματο κι ένα από τα πράγματα που τον αγχώνει περισσότερο είναι τι θα κάνει στο μέλλον, μόλις σταματήσει από την Αρση Βαρών.

    Δεν ξεχνάει

    Η οικογένειά του, τον έχει στηρίξει πάρα πολύ κι αυτό δεν το ξεχνάει ο Μανώλης. Παράλληλα δεν χάνει ευκαιρία να ευχαριστήσει τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς (Βαλέριο Λεωνίδη, Λεωνίδα Σαμπάνη και Κυριακή Γαλάνη), καθώς και τον πρώτο του προπονητή τον Τζαμπατζάκη!!

    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.