Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

    Κοινωνικά Δίκτυα:

    Top
    1. ΑΡΧΙΚΗ
    2. /
    3. Αφιερωματα
    4. /
    5. Αφιέρωμα στον Αρθούρο Ακριτίδη!

    Blog

    Αφιέρωμα στον Αρθούρο Ακριτίδη!

    Το αφιέρωμα της ιστοσελίδας www.sportsland.gr στον Αρθούρο Ακριτίδη

     

    Οταν ήταν πιτσιρίκι!!

    Από μικρός είχε δείξει ότι του αρέσουν τα δυναμικά σπορ! Αγαπούσε τον αθλητισμό και είχε… πειραματιστεί σε διάφορα αθλήματα. Αφού πέρασε από πάλη και μποξ σε ηλικία 15 χρονών ο προπονητής Αλέξανδρος Αϊβαζίδης τον έπεισε να ξεκινήσει Αρση Βαρών. Τα αποτελέσματα γνωστά. Ο Αρθούρος Ακριτίδης αν και ξεκίνησε μεγάλος μπήκε στην Εθνική ομάδα, έκανε Πανελλήνια ρεκόρ κατέκτησε πολλά μετάλλια και πλέον είναι μία από τις μεγάλες μας ελπίδες για να πάρει μία πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!!

    Από το ζενίθ

    Η καριέρα του Αθρούρου είχε πολλές επιτυχίες! Είναι κάτοχος των Πανελληνίων ρεκόρ στην κατηγορία των 56 κιλών. Το 2007 ήταν η πλέον παραγωγική του χρονιά, καθώς πέτυχε τρία Πανελλήνια ρεκόρ. Στην Πάτρα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα σήκωσε 112 στο Αρασέ και 254 στο σύνολο, ενώ στην Ταϊλάνδη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σήκωσε 142 στο ζετέ! Αξέχαστη στιγμή για τον ίδιο ήταν το Πρωτάθλημα Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στις 9 Μαρτίου 2007 πήρε το χρυσό μετάλλιο στη Λα Κορούνια. Τα συναισθήματα για εκείνο το πρωτάθλημα ήταν τόσο έντονα, που οι αναμνήσεις είναι ακόμα έντονες! Ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί στο βάθρο!!!

    Τα μαύρα χρόνια

    Ηταν μέλος της Εθνικής ομάδας του 2008 που πιάστηκε… ντοπέ, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο. Μεγάλο σοκ, δύσκολες στιγμές, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την Αρση Βαρών. Από τη μία να ετοιμάζεσαι για την μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού να έχεις δώσει ψυχή και σώμα και από την άλλη να σε πιάνουν ντοπέ. Πόσο μάλλον όταν δεν… φταις. Καθώς όλη η ομάδα απαλλάχτηκε από τα δικαστήρια! Δικαιώθηκαν μετά από πολλά χρόνια. Οχι ότι θα άλλαζε κάτι, αλλά είναι διαφορετικό να ξέρεις ότι είσαι αθώος. Το θέμα ήταν ηθικό…

    Ο Αρθούρος εκείνα τα χρόνια πέρασε δύσκολα. Είναι σκληρό παιδί και δεν τον πήρε από κάτω. Μετά το “σκάνδαλο” είπε μέσα του ότι δεν πειράζει τώρα θα ξεκινήσω τη ζωή μου. Οντας μαχητής κι αποκομμένος από το άθλημα που αγαπάει, έψαξε κατευθείαν να βρει δουλειά, αλλά τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Δεν μπορούσε να βρει δουλειά ούτε καν για ένα μεροκάματο, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Ετσι είναι οι πρωταθλητές, τόσο στα εύκολα, όσο και στα δύσκολα δεν λυγίζουν!!!arthouros21

    Η… “ανάσταση”

    Η ηγεσία της Αρσης Βαρών είχε αλλάξει. Ο Πύρρος Δήμας ήταν στο τιμόνι και οι Βαλέριος Λεωνίδης, Λεωνίδας Σαμπάνης και Κυριακή Γαλάνη ήταν το νέο προπονητικό τιμ. Επρεπε να χτίσουν νέα Εθνική και ο Βαλέριος Λεωνίδης ήθελε όσο τίποτα άλλο να επαναφέρει στην ενεργό δράση τον Ακριτίδη. Ο ίδιος αρνητικός. Σαν χαρακτήρας, άλλωστε δεν ανοίγεται και η στεναχώρια από την άσχημη κατάληψη του 2008 ήταν δεδομένη. Επίσης είχε χάσει την πίστη με τον εαυτό του. Δεν πίστευε ότι θα τα κατάφερνε!! Ο Βαλέριος, όμως, τον πίστεψε. Του έδωσε κίνητρα, τον ενέπνευσε και τελικά ο Αρθούρος ξεκίνησε ξανά την Αρση Βαρών.

    Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, όχι απλά έφτασε τα ρεκόρ του, αλλά τα ξεπέρασε και άρχισε να ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο. Λίγους μήνες πριν βγήκε και η απόφαση του δικαστηρίου, που τους δικαίωναν για το σκάνδαλο. Και πλέον με το μυαλό καθαρό και τη συνείδησή του ήσυχη ξεκινάει σκέφτεται μόνο το Παγκόσμιο.

    Τα όνειρα δεν τελειώνουν ποτέ!

    Αυτή τη στιγμή ο Αρθούρος είναι ο αθλητής που φέρνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για ένα καλό πλασάρισμα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που ενδεχομένως να μας δώσει κι ένα Ολυμπιακό εισιτήριο. Ο ίδιος, πάντως, δεν θέλει να κάνει όνειρα για το μακρινό μέλλον. Η ζωή του έμαθε ότι πρέπει να δουλέψει για να πετύχει κάτι. Και πλέον ευχαριστιέται το παρόν. Δεν κοιτάζει ούτε τους Ολυμπιακούς Αγώνες ούτε το μέλλον, το μόνο που θέλει είναι να τα πάει καλά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που ξεκινάει στις 8 του μηνός!!

    Δεν ξεχνάει

    Ο ορισμός του σεμνού παιδιού είναι ο Αρθούρος Ακριτίδης. Παρά τις επιτυχίες του έμεινε προσγειωμένος και χαμηλών τόνων. Ο ίδιος πάντως δεν ξεχνάει τους ανθρώπους που τον έχουν βοηθήσει και με κάθε ευκαιρία ευχαριστεί τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς Λεωνίδα Σαμπάνη, Βαλέριο Λεωνίδη και Κυριακή Γαλάνη, οι οποίοι κάθονται στην Εθνική χωρίς να πληρώνονται. Κι όπως παραδέχεται κι ο ίδιος χαμογελώντας: “δεν ξέρω γιατί κάθονται, εγώ στη θέση τους θα είχα φύγει!”

    Ένα, λοιπόν είναι σίγουρο. Ότι είναι μαχητής και σαν μαχητής θα παλέψει για το καλύτερο. Αρθούρε καλή δύναμη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.