Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

    Κοινωνικά Δίκτυα:

    Top
    1. ΑΡΧΙΚΗ
    2. /
    3. Αφιερωματα
    4. /
    5. Αφιέρωμα στον Αντώνη Μαρτασίδη!

    Blog

    Αφιέρωμα στον Αντώνη Μαρτασίδη!

    Το αφιέρωμα της ιστοσελίδας www.sportsland.gr στον Αντώνη Μαρτασίδη!

    Ερωτας με την πρώτη ματιά

    Ο Αντώνης Μαρτασίδης ξεκίνησε την Αρση Βαρών στην ηλικία των 11 χρονών. Το 2003 ο πατέρας του αποφάσισε να τον πάει στο γυμναστήριο και να παρακολουθήσει τον αδερφό του που έκανε προπόνηση. Από την πρώτη στιγμή του έκανε… κλικ η Αρση Βαρών και ξεκίνησε κατευθείαν! Δεν χρειάστηκε να δοκιμάσει σε άλλο σπορ. Λάτρεψε το άθλημα των δυνατών κι έκτοτε δεν το άφησε ποτέ!!

    Δύσκολα παιδικά χρόνια

    Γεννημένος στην Καβάλα, από φτωχή οικογένεια μεγάλωσε με μεγάλες δυσκολίες. Μπορεί τα οικονομικά στο σπίτι να μην πήγαιναν καλά, αλλά σαν οικογένεια ήταν πάρα πολύ δεμένοι. Ο Αντώνης έμαθε να ζει με τις δυσκολίες. Η καθημερινότητα τον έκανε πιο σκληρό κι αντί να το βάζει κάτω δούλεψε πιο σκληρά κι έγινε επίμονος. «Ξέσπαγε» στο γυμναστήριο. Τα προβλήματα δεν τον πήραν από κάτω και η προπόνηση έγινε η… ελπίδα του. Ηθελε να γίνει ο καλύτερος, μπ ας και καταφέρει να βοηθήσει, όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά και την οικογένειά του!!!

    Η ντριμ τιμ τον οδηγεί!!

    Εβλεπε τον Βαλέριο Λεωνίδη, τον Κάχι Καχιασβίλι, τον Πύρρο Δήμα, τον Λεωνίδα Σαμπάνη και την απήχηση που είχαν από τον κόσμο και στα παιδικά του μάτια φάνταζαν Θεοί! Ηθελε να τους μοιάσει και να φτάσει κι ο ίδιος τόσο ψηλά! Από μικρός γνώΜαρτασίδης3ριζε ότι η Αρση Βαρών θα γίνει το επάγγελμά του και προσπαθούσε σκληρά. Δεν ήταν απλά ένα χόμπι γι αυτόν. Είχε γίνει τρόπος ζωής. Επρεπε να πετύχει.

    Η δουλειά

    Βαριά έκφραση το «πρέπει να πετύχω», αλλά δεν άγχωσε τον Αντώνη. Είναι πεισματάρης και τους στόχους που βάζει τους πετυχαίνει. Αρχικός στόχος ήταν να μπει στην Εθνική και πλέον δεν φοβάται να ανεβάσει τον πήχη. Νέος, πορωμένος με το άθλημά του και με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του. Το τρίπτυχο της επιτυχίας. ΟΙ νέοι στόχοι έχουν οροθετηθεί! Θέλει μία παγκόσμια ή Ευρωπαϊκή νίκη στους άνδρες. Η διάκριση αυτή θα του φέρει και μέσω των προνομίων μία δουλειά. Γι ένα παιδί που έχει μεγαλώσει με την οικονομική αβεβαιότητα, ένας διορισμός είναι το Α και το Ω! Θέλει να νιώσει ότι έχει εξασφαλίσει τα προς το ζην στο μέλλον και να στραφεί αποκλειστικά στην Αρση Βαρών!

    Τα όνειρα πολλά!!

    Τα όνειρά του δεν σταματάνε. Αρχικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θέλει να πετύχει ένα καλό πλασάρισμα. Στόχος η 20αδα, αλλά αν σηκώσει τα κιλά που μπορεί δεν αποκλείεται να πλησιάσει την 10αδα. Από εκεί και πέρα θα κοιτάξει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Ανδρών στην Κύπρο. Αν όλα πάνε καλά η Ελλάδα θα πανηγυρίσει δύο μετάλλια στην κατηγορία των 83 κιλών. Του Αντώνη και του Ιακωβίδη. Το μόνο που περιμένουμε είναι το χρώμα!!!

    Η Ολυμπιάδα

    «Κλείνω τα μάτια και σκέφτομαι την Ολυμπιάδα». Όπως όλοι οι αθλητές, έτσι κι ο Αντώνης θέλει να αγωνιστεί σε πολλούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Να ζήσει τη γιορτή και γιατί όχι να κατακτήσει ένα… μετάλλιο!!! Αλλωστε δικά του όνειρα είναι.  Όπως λέει κι ο ίδιος μέταλλο πρωταθλητή έχει αυτή η Εθνική ομάδα. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή και όλα θα φανούν στο μέλλον!

    Να σπάσει το φράγμα των 200

    Σ’ αυτό το Παγκόσμιο ο Αντώνης έχει βάλει έναν μεγάλο στόχο. Να σπάσει στο ζετέ το φράγμα των 200 κιλών. Στην κατηγορία των 83 κιλών ο τελευταίος που το ξεπέρασε και κατά πολύ μάλιστα (215) ήταν ο Πύρρος Δήμας. Ο Αντώνης είναι σε εξαιρετική κατάσταση κι αν όλα πάνε καλά στο Καζακστάν θα τα καταφέρει, καθώς στην προπόνηση τα έχει αυτά τα κιλά!

    Αντώνη εσύ σούπερ σταρ!!!

    «Η φίρμα», έτσι αποκαλούν τον Αντώνη Μαρτασίδη. Είπαμε είναι ένας από τους καλύτερους αθλητές της Εθνικής ομάδας και με συνδυασμό την αγάπΜαρτασίδης2η του για το… facebook του έχουν δώσει το παρατσούκλι… φίρμα!!! Αλλωστε έχει τρέλα με τις φωτογραφίες και ανεβάζει συνέχεια στο διαδίκτυο. Πάντως μόνο… βεντέτα δεν είναι και παραμένει πολύ προσγειωμένος, αλλά αν δεν τον πειράξουν οι φίλοι του, ποιος θα το κάνει;

    Αξέχαστη στιγμή

    Αν γυρνούσε τον χρόνο πίσω θα ήθελε να ζήσει ξανά μία στιγμή. Μερικά δευτερόλεπτα που όταν τα φέρνει ξανά στο νου του, ανατριχιάζει, ενώ ένα μικρό διακριτικό χαμόγελο σχηματίζεται κάθε φορά στα χείλη του. Μπαίνει στα 190 κιλά. Αν το πετύχει κατακτά το χρυσό. Τα έχει για… πρωινό. Γυρίζει κοιτάζει πίσω του και βλέπει τον Σαμπάνη με σηκωμένα τα χέρια να πανηγυρίζει. Τρέχει και τον σηκώνει στον αέρα και πανηγυρίζουν αγκαλιά. Πολύ θα ήθελε να ξαναζήσει στιγμές σαν αυτές του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων το 2012.

    Delete και προχωράμε!

    Αντίθετα η χειρότερη στιγμή του ήταν το 2013 στην Αλβανία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Διεκδικούσε μετάλλιο, αλλά στην πρώτη του προσπάθεια, γύρισε το πόδι του και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Ηταν μακράν η χειρότερη στιγμή στην καριέρα του και δεν θέλει να την σκέφτεται. Θα μπορούσε να έφερνε ακόμα ένα μετάλλιο στο σπίτι!!! Ετσι, όμως, είναι ο αθλητισμός. Την ξέχασε αυτή τη στιγμή και προχωράει για νέες διακρίσεις!

    Η αδερφή του η… χρυσομιλούσα!!!

    Στην αδερφή του έχει μεγάλη αδυναμία! Την αγαπάει πολύ και την θεωρεί το μεγαλύτερό του γούρι! Όταν μιλάει πριν τους αγώνες μαζί της, τότε κάνει εντυπωσιακές επιδόσεις. Είναι το γούρι του και πριν από κάθε αγώνα πάντα την παίρνει τηλέφωνο. Θέλει να ακούσει την… χρυσομιλούσα, για να τον οδηγήσει στο πρώτο σκαλί του βάθρου και το χρυσό μετάλλιο!

    Ατελείωτες ώρες πινγκ πονγκ!!

    Από μικρός έχει ένα χόμπι! Το πινγκ πονγκ. Παίζει πολλές ώρες και σχεδόν κάθε φορά μετά από την προπόνηση. Για… ερασιτέχνης καλός είναι, αλλά όταν του το λέμε… νευριάζει! Εχει στο αίμα του το DNAτου πρωταθλητή, επομένως δεν του αρέσει να χάνει. Παράλληλα παίζει αραιά και που ποδόσφαιρο και μπάσκετ

    Δεν ξεχνάει

    Τα σημαντικότερα πρόσωπα στην αθλητική του ζωή είναι ο Βαλέριο Λεωνίδης, Λεωνίδας Σαμπάνης και Κυριακή Γαλάνη οι προπονητές του δηλαδή στην Εθνική ομάδα. Επίσης ο Αλέξανδρος Αϊβαζίδης. Χωρίς αυτόν δεν θα έφτανε στην Εθνική. Ηταν ο πρώτος του προπονητής και ο άνθρωπος που τον έφτασε έως εδώ! Μπορεί να έχει αποσυρθεί από τον χώρο, αλλά δεν παύει να παρακολουθεί την εξέλιξη του Αντώνη. Παράλληλα ο Μαρασίδης δεν ξεχνάει να ευχαριστήσει την ομοσπονδία της Αρσης Βαρών για όσα του έχει προσφέρει, καθώς και την οικογένειά του και τους στενούς του φίλους, που τον… «ανέχονται» ακόμα!!!

    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.