Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

    Κοινωνικά Δίκτυα:

    Top
    1. ΑΡΧΙΚΗ
    2. /
    3. Αφιερωματα
    4. /
    5. Αφιέρωμα στην Κωνσταντίνα Μπεντέλη!

    Blog

    Αφιέρωμα στην Κωνσταντίνα Μπεντέλη!

    Το αφιέρωμα της ιστοσελίδας www.sportsland.gr στην Κωνσταντίνα Μπεντέλη!

     

     

    Η επίμονη… μάνα!

    Ακόμη κι ο τρόπος που ξεκίνησε η Κωνσταντίνα Αρση Βαρών είναι ιδιαίτερος!!! Από μικρή αγαπούσε τον αθλητισμό είχε πάει στην Ενόργανη Γυμναστική και στον Στίβο, ενώ στα 14 ήθελε να ξεκινήσει Τένις. Η μητέρα της, όμως, έχει διαφορετική άποψη. Την… πίεζε να αρχίσει την Αρση Βαρών!!! Η μικρή Κωνσταντίνα δεν ήθελε με τίποτα και… αναγκάστηκε να ξεκινήσει το άθλημα των δυνατών επειδή το ήθελε η μαμά…

    Τα χρόνια της «ντροπής»!

    Μικρό κοριτσάκι πάνω στην τρυφερή ηλικία των 14-15 χρονών ντρεπόταν να λέει ότι πάει Αρση Βαρών. Ηταν άλλωστε το μόνο κορίτσι που ασχολούταν με αυτό το άθλημα! Δεν της άρεσε καθόλου, αλλά η μαμά επέμενε…

    Το ανθρώπινο μυαλό, όμως, είναι απρόβλεπτο. Αφού ντρεπόταν, δεν της άρεσε και προτιμούσε το τένις, η λογική έλεγε ότι θα παρατούσε την Αρση Βαρών! Εκείνη όμως το πήρε διαφορετικά. Πείσμωσε! Ήθελε να σηκώσει κιλά για να μην την κοροϊδεύουν και πάνω από όλα να μην ντρέπεται να λέει ότι κάνει Αρση Βαρών. Στα πρώτα χρόνια, μάλιστα, όταν την ρωτούσαν αν κάνει κάποιο άθλημα έλεγε διστακτικά ασχολούμαι με την Αρση Βαρών, ντρεπόταν να πει ότι είναι αθλήτρια της Αρσης Βαρών, επειδή δεν σήκωνε πολλά κιλά!bedeli2

    Ησυχία για την… πρωταθλήτρια!

    Τα χρόνια περνούσαν και το είχε βάλει πολύ καλά στο μυαλό της. Θέλει να σηκώσει κιλά για να κλείσει στόματα. Αυτό ήταν το κίνητρό της. Να μπορεί να λέει με καμάρι ότι κάνει Αρση Βαρών! Ποτέ δεν της άρεσαν τα εύκολα και γι αυτό επέμεινε τόσο πολύ. Αυτό που δεν πρόκειται να ξεχάσει είναι όταν άρχισε να ανεβαίνει επίπεδο. Οι αθλητές την σεβόντουσαν και αυτό της άρεσε πολύ. Όταν έμπαινε σε μία προσπάθεια, όλοι άρχισαν να κάνουν ησυχία για να συγκεντρωθεί και μόλις πλησίαζε τα Πανελλήνια ρεκόρ άπαντες χειροκροτούσαν μετά από κάθε προσπάθεια. Μικρό κοριτσάκι ήταν κι αυτή η ατμόσφαιρα την συγκίνησε! Ξέχασε μονομιάς το τένις και στο μυαλό της υπήρχε ένα πράγμα: Η Αρση Βαρών.

    Τα δύσκολα χρόνια

    Η ζωή της Μπεντέλη είναι μία συνεχόμενη μάχη! Επρεπε να παλεύει στα γυμναστήρια, έπρεπε να παλεύει και στην καθημερινότητά της. Η μητέρα της το 2002 αναγκάστηκε να φύγει για τη Γερμανία και στη συνέχεια ακολούθησαν ο πατέρας της και ο αδερφός της. Η θαλπωρή της οικογένειας δεν υπήρχε πλέον. Η σιγουριά του σπιτιού διαδέχτηκε την μοναξιά! Εκείνη δεν πήγε στην Γερμανία, γιατί ήθελε να συνεχίσει την Αρση Βαρών. Επομένως μόνη της θα έπρεπε να παλέψει και να ξεπεράσει κι αυτόν τον σκόπελο! Αλλωστε είπαμε δεν της αρέσουν τα εύκολα!

    Πόσο εύκολο είναι ένα παιδί μόνο της να μην… παραστρατίσει και να μπλέξει. Μεγάλη συμβολή σ’ αυτό είχε ο προπονητής της ο Χρήστος Καμαριανάκης. Την πίεσε και την κράτησε στον αθλητισμό. Παράλληλα είχε ανεκτίμητη βοήθεια από τις δύο κολλητές της. Την Φωτεινή Μπουλιώνη και την Μαρία Τουμπουλίδου. Εκείνες στάθηκαν σαν… οικογένειά της. Την βοήθησαν όσο μπορούσαν και την στήριξαν με κάθε τρόπο. Εκείνες πρόσεχαν για την διατροφή της, αλλά και τον μεγαλύτερο… έρωτα της Κωνσταντίνας. Τον 1Jordan! Ο σκύλος της που ήταν για πολλά χρόνια η μοναδική της συντροφιά.

    Τα Πανελλήνια ρεκόρ

    Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα της είναι τα Πανελλήνια ρεκόρ στην κατηγορία των Κορασίδων που πέτυχε το 2009. Από τότε άρχισε να λατρεύει το άθλημα. Αυτά της έδωσαν τη δύναμη να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα που βρέθηκαν μπροστά της και πλέον κοιτάζει μπροστά. Στόχος της είναι τα… μετάλλια!! Με πρότυπο τον Πύρρο Δήμα, άλλωστε, ποιος θα ήταν; Θέλει να κατακτήσει πολλά μετάλλια σε πολλές διοργανώσεις. Μπορεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζακστάν να μην έχει υψηλές βλέψεις, αλλά στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων θα τα δώσει όλα για να κατακτήσει ένα μετάλλιο. Αυτός είναι ο μεγάλος της στόχος!

    Τελικά πως σε λένε;

    Ακόμη και η ιστορία του επίθετού της είναι… ενδιαφέρουσα! Ο κόσμος την έχει γνωρίσει Μπεντέλη. Αυτό γράφει η ταυτότητά της κι έτσι έχει γίνει γνωστή και στον χώρο της Αρσης Βαρών. Στο facebookόμως αυτοαποκαλείται Πεντέλη. Πως είναι το πραγματικό της επίθετο; Δεν είναι ούτε Μπεντέλη, ούτε Πεντέλη, το πραγματικό της επίθετο είναι… Παντελή!!! Ο πατέρας της ο Γιάννης όταν ήρθε από την Ιμβρο πήγε στο αστυνομικό τμήνα για να του εκδόσουν ταυτότητα κι εκεί έκαναν λάθος και από Παντελής λέγεται… Μπεντέλης!!!

    Το περίεργο καμάκι και η πυγμαχία!

    Οι κατακτήσεις για την Κωνσταντίνα δεν έλειπαν. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης ήταν οι αντιδράσεις των… αγοριών όταν μάθαιναν ότι ασχολείται με την Αρση Βαρών. Δεν υπήρχε κάποια ακραία αντίδραση με τις πιο συνηθισμένες ατάκες να είναι: «Ωχ θα μας δείρεις» και το «δηλαδή με σηκώνεις εύκολα».

    Εκτός από την Αρση Βαρών η Μπεντέλη ασχολείται και με την… πυγμαχία! Ο καλός της Θάνος Δοκουσλής είναι αθλητής της Πυγμαχίας και πολλές φορές προσπαθεί να της μάθει τα μυστικά του αθλήματος. Τώρα σε… ανεπίσημο αγώνα δεν μάθαμε ποιος νικάει, αλλά θα το ερευνήσουμε!!!

    Ο Λευκός Πύργος

    Μία άλλη αδυναμία της Κωνσταντίνας είναι τα τατουάζ. Εχει κάνει πάρα πολλά, αλλά ένα έχει ξεχωριστή σημασία γι αυτήν. Στο δάχτυλο του χεριού της έχει κάνει τον λευκό τον Πύργο. Ο λόγος είναι ότι της δίνει δύναμη όταν σηκώνει τα κιλά. Όπως λέει και η ίδια το σημαντικότερο στην Αρση βαρών είναι πως θα πιάσεις την μπάρα και ο Λευκός ο Πύργος μου δίνει αυτοπεποίθηση.

    Δεν ξεχνάει!

    Η Κωνσταντίνα δεν ξεχνάει να ευχαριστήσει τη μητέρα της που την πίεσε να ξεκινήσει την Αρση Βαρών. Επίσης τον προπονητή της Χρήστος Καμαριανάκη που έχει κάνει υπερπροσπάθεια για να φτάσει σ’ αυτό το σημείο, καθώς και τις κολλητές της Φωτεινή Μπουλιώνη και Μαρία Τουμπουλίδου που στάθηκαν δίπλα της στις δύσκολες περιόδους της ζωής της.

    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.