Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

    Κοινωνικά Δίκτυα:

    Top
    1. ΑΡΧΙΚΗ
    2. /
    3. Δελτια Τυπου
    4. /
    5. Τρεις θέσεις στην 8αδα...

    Blog

    Τρεις θέσεις στην 8αδα στην πρώτη εντυπωσιακή μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος

    Εξαιρετική ήταν η πρώτη μέρα για τους Έλληνες αθλητές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Εφήβων – Νεανίδων 2022 που διεξάγεται στο Ηράκλειο Κρήτης.

    Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που άνοιξε τις πύλες του στα «Δύο Αοράκια». Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης στους Έφηβους, συμμετείχε ο Στέφανος Τρακόσσας στην κατηγορία των 55 κιλών και κατέκτησε την 8η θέση στον κόσμο. Ο 15χρονος αθλητής σήκωσε 73 κιλά στο αρασέ κάνοντας ατομικό ρεκόρ, 97 κιλά στο ζετέ, αλλά και 170 στο σύνολο.

    Σπουδαίες ήταν οι επιδόσεις και των Νεανίδων με τις Αθηνά Παπουτσάκη και Βασιλική Ράπτη να παίρνουν μέρος στην κατηγορία των 49 κιλών, όπου οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες κατετάγησαν στην 7η και 8η θέση αντίστοιχα.

    Απέναντι στις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου, οι νεαρές αρσιβαρίστριες έφεραν πολύ καλά αποτελέσματα, με την Αθηνά Παπουτσάκη να σηκώνει 53 κιλά στο αρασέ, όπου είναι ατομικό ρεκόρ, 68 κιλά στο επολέ ζετέ και 121 κιλά στο σύνολο.

    Η Βασιλική Ράπτη είχε 50 κιλά στο αρασέ και 65 στο ζετέ ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίσημη επίδοση της, ενώ με τα 115 κιλά στο σύνολο, κατέκτησε την 8η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων της Άρσης Βαρών.

    Σήμερα θα αγωνιστούν ο Κώστας Λαμπρίδης (13:00) και η Ελενα Τζατζολάρη (15:00)

    PHOTO: IWF / ISAAC MORILLAS

    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.