Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

  Κοινωνικά Δίκτυα:

  Top
  1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. /
  3. Τελευταία Άρθρα
  4. /
  5. Ο Μινώταυρος Αστέριος μασκότ...

  Blog

  Ο Μινώταυρος Αστέριος μασκότ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Κρήτης

  Η Αρση βαρών βρίσκεται σε πυρετώδεις ρυθμούς, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων που θα γίνει στο Ηράκλειο της Κρήτης από 2 έως 10 Μαΐου. Οι καλύτεροι αθλητές στον κόσμο θα έρθουν στην χώρα μας και θα προσφέρουν αναμφίβολα πλούσιο θέαμα.
  Η Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών παρουσίασε την… μασκότ των αγώνων που θα είναι ο Μινώταυρος Αστέριος, ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το Ηράκλειο της Κρήτης.
  Σύμφωνα με την Μυθολογία η Κνωσός υπήρξε το κέντρο ενός από τους πιο ισχυρούς αρχαίους πολιτισμούς του κόσμου. Ο βασιλιάς αυτής της περιόδου, ο Μίνωας έδωσε το όνομα του στον εν λόγω πολιτισμό. Ο Μίνωας ήταν παντρεμένος με την Πασιφάη, κόρη του Ήλιου και της νύμφης Περσηίδος. Κάποτε ο λαός της Κρήτης αμφισβήτησε το δικαίωμα του Μίνωα να είναι βασιλιάς και τότε ο Μίνωας παρακάλεσε τους θεούς και ο Ποσειδώνας του έστειλε ένα ταύρο για να θυσιάσει. Ο ταύρος ήταν τόσο όμορφος και ο Μίνωας δεν κατάφερε να τον θυσιάσει και για να ξεγελάσει τους θεούς θανάτωσε ένα από τους δικούς του ταύρους. Αυτό εξόργισε τον θεό της θάλασσας, τον Ποσειδώνα, και έκανε την Πασιφάη να ερωτευτεί τον ταύρο. Αποτέλεσμα αυτής της ένωσης ήταν ο Μινώταυρος, ο οποίος ήταν μισός άνθρωπος, μισός ταύρος. Πέρα από την περιγραφική αυτή ονομασία του, το όνομα του Μινώταυρου ήταν Αστέριος. Ο Μίνωας ζήτησε από τον διάσημο για την εποχή αρχιτέκτονα, τον Δαίδαλο, να κατασκευάσει ένα λαβύρινθο, για να φυλακίσει τον Μινώταυρο.
  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.