Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

  Κοινωνικά Δίκτυα:

  Top
  1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. /
  3. Επικαιροτητα
  4. /
  5. Οι Άτλαντες στη Μεγαλόπολη

  Blog

  c

  Οι Άτλαντες στη Μεγαλόπολη

  Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το Πανελλήνιο Κύπελλο Επιλέκτων Αθλητών και Αθλητριών που διεξήχθη στη Μεγαλόπολη. Σε μία άψογη διοργάνωση, που ο κόσμος της περιοχής αγκάλιασε και γέμισε το Δημοτικό Στάδιο, οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες προσέφεραν σπουδαίο θέαμα.

  Στους άνδρες  ο Αντώνης Μαρτασίδης (Ηρακλής Καβάλας κατηγορία 85 κιλών) ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Σήκωσε 340 κιλά στο σύνολο (150 στο αρασέ και 190 στο ζετέ) και με τους υπολογισμούς της βαθμολογίας sinclair (σ.σ. αντιστοιχία επίδοσης σε σχέση με το Παγκόσμιο ρεκόρ) πήρε 406,79 βαθμούς. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Τάσος Τριανταφύλλου (ΠΑΚ Χαλανδρίου κατηγορία +105 κιλών). Σήκωσε 375 κιλά στο σύνολο (165 αρασέ, 210 ζετέ) και πήρε 401,03 βαθμούς. Τρίτος αναδείχτηκε ο Δαβίδ Καβελασβίλι (Υπερίων Τούμπας, κατηγορία 105 κιλών). Σήκωσε 350 κιλά στο σύνολο (160 αρασέ, 190 ζετέ) και συγκέντρωσε 385,13 βαθμούς.

  Στις γυναίκες, νικήτρια ήταν η Ευτυχία Ανανιάδου (ΠΑΚ Χαλανδρίου, κατηγορία +75 κιλών). Σήκωσε 260 κιλά στο σύνολο (120 αρασέ, 140 ζετέ) και συγκέντρωσε 288,13 βαθμούς. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Κωνσταντίνα Μπεντέλη (Υπερίων Τούμπας, κατηγορία 58 κιλών), η οποία σήκωσε 166 κιλά στο σύνολο (75 αρασέ, 91 ζετέ) και συγκέντρωσε 235,26 βαθμούς. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Μαριάννα Τζιούρτζεκ (Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος, κατηγορία 63 κιλών). Σήκωσε 163 κιλά στο σύνολο (71 αρασέ και 92 ζετέ) και συγκέντρωσε 218,62 βαθμούς.

  Η τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης και η απήχηση του κόσμου άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών κ.Πύρρο Δήμα: «Το Κύπελλο Επιλέκτων αποτελεί τους πρώτους αγώνες της χρονιάς. Είμαι πραγματικά πολύ ικανοποιημένος τόσο από τις επιδόσεις των αθλητών, όσο και από την άψογη διοργάνωση. Ο κόσμος της Μεγαλόπολης αγκάλιασε την Αρση Βαρών και γέμισε το γήπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω την ΔΕΗ για την πολύτιμη συνεισφορά της, το Δήμο Μεγαλόπολης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και την Μορέας Α.Ε. για την βοήθεια που μας προσέφεραν»

  Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ανέφερε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την ποιότητα αυτής της διοργάνωσης. Χαίρομαι επίσης, γιατί η Αρση βαρών προτίμησε να κάνει στην Μεγαλόπολη τους αγώνες και είναι χαρά και τιμή για την Περιφέρεια μας να φιλοξενούμε το Κύπελλο Επιλέκτων. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η Περιφέρεια βρίσκει πόρους για να διεξάγονται τόσο μεγάλες διοργανώσεις. Μας δίνει κύρος κι ο κόσμος αγκαλιάζει τους αγώνες και δείχνει έμπρακτα την στήριξή του»

  Ο Δήμαρχος  Μεγαλόπολης κ.Διονύσης Παπαδόπουλος επεσήμανε πως είναι τιμή για τον Δήμο να φιλοξενεί τόσο μεγάλες διοργανώσεις! «Πραγματικά νιώθουμε τεράστια ικανοποίηση για την διεξαγωγή του Κυπέλλου Επιλέκτων στην πόλη μας. Ολο αυτό το διάστημα είχαμε το άγχος για το αν θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις μίας τόσο μεγάλης διοργάνωσης. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό κι αυτό μας ικανοποιεί. Οι Μεγαλοπολίτες αγκάλιασαν την Αρση Βαρών και πιστεύω ότι όλοι απόλαυσαν το θέαμα»

  Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ κ.Κίμωνας Στεριώτης τόνισε: «Σκοπός της Επιχείρησης είναι να προωθήσει το άθλημα της Αρσης Βαρών. Ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη κι όλοι γνωρίζουν ότι μέσω του αθλητισμού και του πολιτισμού μπορεί να προσφέρεις σε μία περιοχή και ποιοτικό τουρισμό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ο αθλητισμός να γίνει κτήμα των κατοίκων της Περιφέρειας και αυτός είναι ο στόχος της συνεργασίας μας με την Αρση Βαρών.»

  Το πανελλήνιο κύπελλο επιλέκτων συνδιοργάνωση η ΕΟΑΒ με την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης και με χορηγούς την Κοινοπραξία Μωρέας, την εταιρία Μωρέας και την ADIDAS.

   

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.