Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

  Κοινωνικά Δίκτυα:

  Top
  1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. /
  3. Κεντρικη Σελιδα
  4. /
  5. Μπεντέλη: «Στόχος ζωής το...

  Blog

  Μπεντέλη: «Στόχος ζωής το Τόκιο»

  mpenteli

  Το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων είναι πιο κοντά από ποτέ για την Κωνσταντίνα Μπεντέλη, όπου βρίσκεται μια ανάσα από την πρόκριση στο Τόκιο. Οι προπονήσεις στον Αγιο Κοσμά συνεχίζονται κανονικά για την προολυμπιακή ομάδα και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, μετά από τέσσερις μέρες αποχής και τη συμβολή του γιατρού των εθνικών ομάδων της Αρσης Βαρών Γιώργο Τσικούρη, επέστρεψε στην δράση.

  Η Κωνσταντίνα Μπεντέλη παραχώρησε συνέντευξη  στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας και αναφέρθηκε στους μεγάλους της στόχους, καθώς και την πειθαρχία που θα πρέπει να έχει ένας αθλητής…

  ( Στη συνέντευξη ακολουθούν όλες οι τοποθετήσεις της Κωνσταντίνας Μπεντέλη,  με τα πρώτα γράμματα του ονόματος της).

  Καραντίνα: Προσωπικά δε με έχει επηρεάσει γιατί ούτως ή άλλως το πρόγραμμα μου δεν περιείχε πολλές εξόδους και μετακινήσεις.

  Ώρα: Για μένα είναι το Α και το Ω γιατί δρω βάση αυστηρού προγράμματος και κάθε ώρα είναι σημαντική γιατί μπορεί να περιλαμβάνει την ξεκούραση ή την προπόνηση μου.

  Νοοτροπία: Διαμορφώνεται για τον αθλητή καθαρά από τον προπονητή του και από τις εμπειρίες που αποκτάει με τον αθλητισμό. Εγώ στάθηκα τυχερή σε αυτό γιατί βρέθηκε στο δρόμο μου ένα άτομο το οποίο μου έδειξε όλα τα ιδανικά και μου μάθε την πειθαρχία του αθλήματος.

  Στήριξη: Είναι σημαντικό να προέρχεται από τα άτομα που έχω γύρω μου και πρόκειται για την οικογένεια, τους φίλους, τους προπονητές, τους συναθλητές. Ευτυχώς τα άτομα που έχω επιλέξει με καλύπτουν πλήρως.

  Τόκιο: Είναι στόχος ζωής, μία επιβράβευση των προσπαθειών μου και κάτι το οποίο κυνηγώ από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα τον αθλητισμό, όπως πιστεύω και ο κάθε αθλητής

  Αναμονή: Η πιο δύσκολη στιγμή για έναν αθλητή γιατί δεν μπορεί να την ελέγξει και ειδικά όταν αφορά κάποιον τραυματισμό.

  Νίκη: Η ανταμοιβή ενός αθλητή για τις ώρες που έχει θυσιάσει, για τον κόπο που έχει κάνει. Επίσης είναι τρόπος να ευχαριστήσει και τον προπονητή του.

  Τρόπος ζωής: Ο δικός μου χαρατηρίζεται από την πειθαρχία και τον αθλητισμό και δεν θα μπορούσα να συνυπάρξω με ένα άτομο το οποίο έχει ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, ο οποίος περιλαμβάνει διάφορες καταχρήσεις.

  Ικανοποίηση: Πρόκειται για συναίσθημα σχεδόν καθημερινό που εμφανίζεται όταν τελειώνει μία πάρα πολύ σωστή προπόνηση με καλά αποτελέσματα

  Νοσταλγία: Οταν να κοιτάς πίσω και θυμάσαι τότε που πρωτοξεκίνησες, όταν και αγνοούσες τον κίνδυνο και είχες δίψα για νέα ρεκόρ.

  Άρση βαρών: Τα μισά χρόνια της ζωής μου ελπίζω να παραμείνει μέσα αυτή για πολλά ακόμα.

   

   

  Μεράκι:  Έρχεται όταν κάνεις αυτό που αγαπάς, όπως εγώ με την άρση βαρών.

  Προπόνηση: Η καθημερινή συνήθεια που θα σε κάνει πιο δυνατό και θα σε εξελίξει

  Επιμονή: Χαρακτηριστικό που χρειάζεται ένας αθλητής για να πετύχει τους στόχους του

  Νοιάζομαι: Λέξη σημαντική τόσο για την προσωπική μου ευτυχία όσο και για των ανθρώπων που έχω επιλέξει να ναι γύρω μου.

  Τραυματισμός: Ο αόρατος εχθρός ενός αθλητή καθώς δεν υπάρχει πρωταθλητισμός χωρίς τραυματισμό.

  Ελπίδα: Για την επιστροφή στην καθημερινότητα μας. Μόνο αν είμαστε ενωμένοι στον μεγάλο παγκόσμιο αγώνα που δίνουμε θα τα καταφέρουμε.

  Λογική: Πιστεύω ότι δεν υπάρχει στον αθλητισμό , καθώς βρισκόμαστε συνεχώς μέσα σε μια παράνοια που προσπαθείς καθημερινά να καταλάβεις.

  Ηλικία: Στο άθλημα των δυνατών δεν υπάρχει σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Μπορείς να ξεκινήσεις το άθλημα από πολύ μικρός με την σωστή κατεύθυνση και να το κανείς μέχρι τα βαθιά γεράματα

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.