Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

  Κοινωνικά Δίκτυα:

  Top
  1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. /
  3. Κεντρικη Σελιδα
  4. /
  5. Ιακωβίδης: «Νιώθω ανακούφιση, πρόκειται...

  Blog

  Ιακωβίδης: «Νιώθω ανακούφιση, πρόκειται για μεγάλο επίτευγμα»

  Με το χαμόγελο να είναι αποτυπωμένο στα χείλη του και το αίσθημα ικανοποίησης, αλλά και ανακούφισης να είναι έκδηλο, ο Θοδωρής Ιακωβίδης προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο κορυφαίος Ελληνας εν ενεργεία αρσιβαρίστας εξασφάλισε την πρόκριση για το Τόκιο και θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την οριστικοποίηση της συμμετοχής του παραδέχθηκε ότι η χαρά είναι μεγάλη και νιώθει τιμή μόνο που εξασφάλισε την πρόκριση.

   
  «Η αλήθεια είναι ότι νιώθω μια ανακούφιση. Ελαβε τέλος αυτό το σίριαλ, μετά από μία δύσκολη και ψυχοφθόρα διαδικασία. Η χαρά μου είναι μεγάλη. Θα συμμετέχω για δεύτερη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτή την στιγμή δεν έχω ούτε άγχος, νιώθω μόνο ανακούφιση».

   
  Η πρόκριση του Ιακωβίδη ήταν η πιο δύσκολη όλων των εποχών. Αφενός γιατί είχαν μειωθεί οι αθλητές που προκρίθηκαν και αφετέρου γιατί για πρώτη φορά η παγκόσμια ομοσπονδία Αρσης Βαρών είχε ράκινγκ λιστ την τετραετία.

   
  «Είναι τιμή και καμάρι μου αυτή η πρόκριση. Ηταν η πιο δύσκολη πρόκριση που έχει γίνει στην Ιστορία της Αρσης Βαρών. Οι συμμετοχές έχουν μειωθεί, παλαιότερα αγωνιζόντουσαν 30 άτομα, ενώ τώρα θα αγωνιστούν οι καλύτεροι 14 αθλητές της τελευταίες τετραετίας. Πρόκειται για μεγάλο επίτευγμα, μεγάλο κατόρθωμα. Δεν προκρίθηκαν μεγάλοι αθλητές όπως ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2016 Μοράντι (Ιραν), ο τρανός Ιλια Ιλιν και άλλοι πολλοί δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση. Δεν αποκλείστηκαν για άλλους λόγους, απλά δεν προκρίθηκαν. Είμαι ο μοναδικός μαζί με τον Kαταριανό Ελμπάκ που έχουμε δεύτερη πρόκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, όλοι οι άλλοι αθλητές θα αγωνιστούν για πρώτη φορά».

   
  Ο Θοδωρής Ιακωβίδης δηλώνει ότι ο μεγάλος του στόχος ήταν η πρόκριση και πλέον θα απολαύσει τον αγώνα. « Στόχος μου ήταν να παρευρεθώ στους Αγώνες, γιατί ήταν κάτι πολύ δύσκολο. Πλέον ο,τι καλύτερο θα είναι… κέρδος. Είχα έναν τραυματισμό που με άφησε δύο μήνες έξω. Πλέον κυνηγάω να καλύψω τον χρόνο. Δεν υπάρχει χρόνος, άρα πρέπει να… δημιουργήσω. Θα τα καταφέρω!!»
   

  Η αγάπη που δέχθηκε ο Ιακωβίδης ήταν μεγάλη. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που του δημιούργησε επιπρόσθετο άγχος! « Δέχτηκα πολλά μηνύματα το τελευταίο διάστημα. Από όταν τελείωσε το Ευρωπαϊκό. Ο κόσμος ήθελε να μάθει αν πέρασα, αν τα κατάφερα. Το τεράστιο ενδιαφέρον τους μου δημιούργησε επιπρόσθετο άγχος, αλλά είχαμε αίσιο τέλος. Το γεγονός ότι νοιάζονται και με αγαπάνε, ήταν κάτι ξεχωριστό. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους έναν προς έναν. Το κέρδος από όλη αυτή την σταδιοδρομία  μου, είναι η αγάπη αυτή. Αυτή είναι η ανταμοιβή μου»
   

   Η συγκίνηση του Ιακωβίδη ήταν μεγάλη και ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι τον βοήθησαν.  «Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολλά άτομα. Ξεκινώντας από τον αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού Δημήτρη Βρανόπουλο που βρέθηκε δίπλα μου την κατάλληλη στιγμή. Επίσης την Κυριακή Γαλάνη και γενικότερα σύσσωμο όλο τον Παναθηναϊκό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης όλους τους προπονητές που δούλεψαν μαζί μου την τετραετία αυτή. Θα τους αναφέρω χρονικά: Οδυσσέα Δήμα, Χρήστο Σπύρου, Στιβ Μαγουλά, Χρήστο Tριφύλλη, Κώστα Παπαδόπουλο και Θοδωρή Φορτούνη.
   

  Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομοσπονδία μου, που μου παρείχε ό,τι ήταν δυνατό σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε. Ιδιαίτερα, όμως, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πύρρο Δήμα για το ενδιαφέρον του όλο αυτό το διάστημα και το γεγονός ότι ζούσε μαζί μου την ίδια αγωνία. Οι καθημερινές επαφές μας και όλες οι προσπάθειες αποδείχθηκαν σε πολλούς τομείς σημαντικές και τον ευχαριστώ»

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.