Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

  Κοινωνικά Δίκτυα:

  Top
  1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. /
  3. Τελευταία Άρθρα
  4. /
  5. Η Αρση Βαρών επιστρέφει...

  Blog

  Η Αρση Βαρών επιστρέφει στις ρίζες του Ολυμπισμού με το EWF Cup

  Η Άρση Βαρών πραγματοποιεί θριαμβευτική επιστροφή στις ρίζες του Ολυμπισμού μέσα από μία καινοτόμο εκδήλωση που θα γεφυρώσει το αρχαίο και το σύγχρονο. Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, μια πρωτοποριακή διοργάνωση άρσης βαρών θα πραγματοποιηθεί στον υπέροχο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2023.

  Το European Weightlifting Cup “Olympia 2023” που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αρσης Βαρών σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδίας Αρσης βαρών, σηματοδοτεί μια αποφασιστική προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας και του οράματος για την ανάπτυξη της άρσης βαρών τόσο στην Ευρώπη όσο και διεθνώς.

  Με περίπου 40 συμμετοχές από Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ισραήλ, Μολδαβία, Ρουμανία, Ισπανία, Κύπρο, Τουρκία, Βουλγαρία, Πολωνία και Ελλάδα, αλλά και δύο αθλητών από την Ομάδα Προσφύγων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας άρσης βαρών, ενισχύεται η σημασία και η παγκόσμια εμβέλεια της διοργάνωσης, με την Τελετή Λήξης να γίνεται στο Αρχαίο Στάδιο.

  Για το Eυρωπαϊκό Κύπελλο που θα διοργανωθεί στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της Ολυμπίας.

  Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, Αντόνιο Κονφλίτι, δήλωσε: «Ολυμπία και αθλητισμός έχουν κάτι το κοινό. Ελπίζω ο αγώνας αυτός να γίνει θεσμός. Ευχαριστώ τον δήμαρχο για τη φιλοξενία. Είμαι συγκινημένος και ενθουσιασμένος, γιατί από εδώ άρχισαν όλα. Θέλουμε να προσαρμόσουμε τον αγώνα και το άθλημα πιο κοντά στις ρίζες του. Να έρθει πιο κοντά στον κόσμο. Να δούμε μια πιο μοντέρνα άρση βαρών. Θα μας δείτε ξανά κ. Δήμαρχε».

  Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας, είπε: «Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δήμαρχο και όσους εμπιστεύθηκαν την ελληνική ομοσπονδία για τον αγώνα αυτόν. Συζητάμε για έναν αγώνα καινούριο, πιο θεαματικό, πιο όμορφο και ανταγωνιστικό. Με πέντε πλατό και δυο ζευγάρια αθλητών. Θέλουμε να κάνουμε την άρση βαρών πιο ελκυστική. Να μπούμε σε μια νέα εποχή για την άρση βαρών, από εδώ όπου ξεκίνησαν όλα. Ευχαριστώ το Υπουργείο Αθλητισμού και όλους όσους στήριξαν, όπως και την Εφορεία Αρχαιοτήτων, η οποία μας έδωσε την άδεια για να διεξαχθούν οι απονομές στο αρχαίο στάδιο».

  Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, μιλώντας για τον αγώνα, ανέφερε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά να φιλοξενούμε το προεδρείο της EWF στον τόπο μας, καθώς και μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες παγκοσμίως, τον τετράκις ολυμπιονίκη, τον αγαπημένο της χώρας μας, Πύρρο Δήμα. Όταν ήρθε εδώ να συζητηθεί η διοργάνωση, δεν μπορούσαμε παρά να βοηθήσουμε. Εδώ γεννήθηκε ο αθλητισμός, η μήτρα σε όλες τις αυθεντικές ολυμπιακές αξίες. Ήταν συνάμα και μια ευκαιρία για την πόλη μας, την Αρχαία Ολυμπία, να φιλοξενήσει ανθρώπους. Ο αθλητισμός είναι μια μια οικονομική δραστηριότητα, εκτός από την απήχηση την οποία έχει και αποτελεί κίνητρο και ώστε να υποδεχθούμε και άλλες διοργανώσεις.». Στη συνέντευξη μίλησε και ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Μίλαν Μιχαΐλοβιτς.

  Όπως τόνισε η υπεύθυνη της διοργάνωσης Ιρις Βλαχούτσικου, το πρωϊ της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου θα γίνουν διαλέξεις για το ντόπινγκ, για το fair play, ενώ οι προκριματικοί θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Παρασκευής στις 16.00.

  Το Σάββατο το πρωϊ, στις 10.30 θα γίνουν οι ημιτελικοί και στις 16.00 οι τελικοί. Η τελετή λήξης θα διεξαχθεί στις 18.00  στο αρχαίο στάδιο. Η καινοτομία θα είναι ότι δεν θα αναδεικνύονται νικητές ανά κατηγορία, αλλά οι νικητές θα αναδεικνύονται μέσα από ένα συντελεστή ο οποίος θα προκύπτει από τα κιλά που σήκωσε ο κάθε αθλητής, σε σχέση με τα κιλά τα οποία ζυγίζει.

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.