Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

    Κοινωνικά Δίκτυα:

    Top
    1. ΑΡΧΙΚΗ
    2. /
    3. Δελτια Τυπου
    4. /
    5. ΕΟΑΒ και υφυπουργείο Αθλητισμού...

    Blog

    ΕΟΑΒ και υφυπουργείο Αθλητισμού έφεραν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ελλάδα έπειτα από 20 χρόνια και στηρίζουν έμπρακτα την Ουκρανία

    Με ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή έναρξης του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Αρσης Βαρών Εφήβων – Νεανίδων που διεξάγεται στο Ηράκλειο Κρήτης.

    Η Ελλάδα μετά από 20 και πλέον χρόνια κατάφερε να διοργανώσει μία μεγάλη διεθνή διοργάνωση και ταυτόχρονα έδειξε για μία ακόμη φορά την στήριξή της στον ουκρανικό λαό.

    Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται υπό τη συνεργασία του υφυπουργείου Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου θα συγκεντρώσει περίπου 350 αθλητές.

    Την εκδήλωση τίμησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, του οποίου η συμβολή για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης ήταν καθοριστική. Εκτός από την οικονομική ενίσχυση για να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, απέστειλε και επιστολή στον πρόεδρο της Ουκρανικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σεργκέι Μπούμπκα, με την οποία το Υφυπουργείο ανέλαβε τη φιλοξενία ολόκληρης της ουκρανικής αποστολής

    Επισης στην τελετή έναρξης παραβρέθηκαν οι: Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα αθλητισμού Γιώργος Πιτσούλης, αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, αντιδήμαρχος αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς και πρόεδρος της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης

    Ο πρόεδρος της ΕΟΑΒ Τάσος Λάγκας σε δηλώσεις του τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μετά από 30 χρόνια που ασχολούμαι με την Αρση Βαρών, καταφέραμε ως διοίκηση να φέρουμε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μάικ Ιρανι, τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, για την υπερπολύτιμη ηθική και υλική βοήθεια, τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για την άψογη συνεργασία. Θα ήθελα να ευχηθώ στους αθλητές μας καλή επιτυχία και να απολαύσουν μία μεγάλη διοργάνωση».

    Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, που τιμήθηκε από την ελληνική ομοσπονδία και του δόθηκε επίσης ένα αναμνηστικό μπλουζάκι της διοργάνωσης, χαιρέτησε όλους τους Ελληνες πρωταθλητές που βρίσκονται στην Κρήτη και θα συμμετέχουν στη διοργάνωση. Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφερόμενος στη διοργάνωση τόνισε: «Μετά από 20 και πλέον χρόνια μια διεθνή διοργάνωση έρχεται ξανά στην Ελλάδα και το Ηράκλειο. Σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΕΟΑΒ Τάσο Λάγκα και τον ολυμπιονίκη και πολύ καλό μου φίλο Πύρρο Δήμα δουλέψαμε και είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να υλοποιήσουμε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Είμαι, όμως, πολύ συγκινημένος, καθώς είναι κοντά μας η ουκρανική ομάδα. Μετά από πρόταση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουκρανίας αποδεχθήκαμε το αίτημα να φιλοξενήσουμε όλη την ομάδα. Η Ελλάδα και όλος ο κόσμος στηρίζει την Ουκρανία και είμαστε δίπλα τους. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές».

    Τέλος ο τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που καταφέραμε να διοργανώσουμε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων. Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που ένα μεγάλο στοίχημα έγινε πράξη. Που καταφέραμε να φέρουμε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση στην Ελλάδα κι εύχομαι να είναι η αρχή, για την εξωστρέφεια της Αρσης Βαρών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον υφυπουργό Αθλητισμού για την τεράστια βοήθειά του. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου για την στήριξή τους. Εύχομαι σε ολους τους αθλητές να απολαύσουν τη διοργάνωση και να πετύχουν τους στόχους τους».

    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.