Είκοσι δύο Πανελλήνια ρεκόρ στην Πυλαία – Αρχικη
Εντυπωσιακή ήταν η χθεσινή ημέρα και οι φίλοι της Αρσης Βαρών είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν συναρπαστικούς αγώνες που συνδυάστηκαν με 21 Πανελλήνια ρεκόρ και με αυτό της Μπεντέλη η διοργάνωση έφτασε στα 22. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Πυλαίας Θεσσαλονίκης με συνδυασμό την αλλαγή κατηγοριών και τα νέα στάνταρ των Πανελληνίων ρεκόρ έδωσαν μια μοναδική αίγλη και κίνητρο στους αθλητές.
Συναρπαστικές μάχες έγιναν στα 89κ. ανάμεσα στον Θοδωρή Ιακωβίδη που σημείωσε 7 ρεκόρ και του Μαριανάκη που έκανε 1, καθώς και στα 96κ. όπου ο Βαγγέλης Γαλιατσάτος σημείωσε διαδοχικά ρεκόρ στις κατηγορίες Εφήβων Νέων Ανδρών, όπως και ο Σπύρος Ποζίδης. Σε εξαιρετική κατάσταση ήταν και ο Στάθης Στρουμπής, ο οποίος στα 109κ. έκανε νέα ρεκόρ σε ζετέ και σύνολο, ενώ ο Αμαγιάκ Μισακιάν έκανε 4 ρεκόρ στους Παίδες κι ένα στους Εφηβους.
Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρωτάθλημα υποστηρίζουν οι εθνικοί χορηγοί Ομιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Bread Factory και Athlos, ενώ υποστηρικτής των αγώνων είναι η Αθως εμφιαλωτική.
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εμφάνισή μου. Σε σχέση με το Παγκόσμιο πρωτάθλημα βελτίωσα την απόδοσή μου, κατέβηκα μια σωματική κατηγορία και σημείωσα 7 Πανελλήνια ρεκόρ. Η αλήθεια είναι ότι με τα νέα Πανελλήνια στάνταρ τα όρια είναι πιο… γήινες επιδόσεις, μιας και τα ρεκόρ του Πύρρου και του Κάχι που ήταν κοντά στη νέα κατηγορία των 89, απλά ήταν από άλλον πλανήτη! Γι αυτό άλλωστε είναι και δύο από τους καλύτερους αθλητές όλων των εποχών» τόνισε αρχικά ο αθλητής του Παναθηναϊκού Θοδωρής Ιακωβίδης και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν, καθώς και την οικογένεια του Παναθηναϊκού, όπου με πίστεψαν και είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ για πρώτη φορά. Επίσης ήταν ένας ξεχωριστός αγώνας για μένα, μιας και είχα να αντιμετωπίσω τον πολύ καλό μου φίλο, αδερφό θα έλεγα, τον Μανώλη Μαριανάκη, ο οποίος σημείωσε κι αυτός ένα Πανελλήνιο ρεκόρ».
Από την πλευρά του ο Στάθης Στρουμπής που πρώτευσε στα 109κ. αν και αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού είπε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που σημείωσα δύο Πανελλήνια ρεκόρ. Σε μία περίοδο όπου αντιμετώπιζα προβλήματα τραυματισμών κατάφερα και σήκωσα τα κιλά και αυτό με κάνει χαρούμενο. Ηταν ένας δύσκολος αγώνας ψυχολογικά, διότι δεν ήξερα αν θα παίξω λόγω μιας κάκωσης καρπού. Με τη βοήθεια του γιατρού Γιώργου Τσικούρη κατάφερα να αγωνιστώ και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω, όπως και τον προπονητή μου Παύλο Σαλτσίδη».
Ο Βαγγέλης Γαλιατσάτος σημείωσε έξι Πανελλήνια ρεκόρ σε Εφήβους και Νέους Ανδρες και όπως τόνισε ο στόχος του είναι να βελτιώσει στο μέλλον τις επιδόσεις του:«Ημουν προετοιμασμένος πολύ καλά και στόχευα στα Πανελλήνια ρεκόρ. Οταν κάνεις νέα ρεκόρ σου μένει πάντα ένα αίσθημα ικανοποίησης και σου δίνει κίνητρο για τη συνέχεια. Εύχομαι να είμαι καλά και να συνεχίσω την σκληρή δουλειά για να καταφέρω να τα βελτιώσω τα ρεκόρ μου»
Ο Μανώλης Μαριανάκης ήταν ο πρώτος που έκανε στο αρασέ των 89κ. Πανελλήνιο ρεκόρ, πριν το σπάσει ο Θοδωρής Ιακωβίδης. Στις δηλώσεις του δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, καθώς απείχε δύο χρόνια από την κορυφαία εσωτερική διοργάνωση. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για το Πανελλήνιο ρεκόρ. Είμαι χαρούμενος γιατί είχα δύο χρόνια να αγωνιστώ σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα και στην επιστροφή μου κατάφερα να τη συνδυάσω με ένα μετάλλιο».
Τέλος ο Αμαγιάκ Μισακιάν επεσήμανε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που σημείωσα Πανελλήνια ρεκόρ. Η απόδοσή μου, ωστόσο θα μπορούσε να είναι και καλύτερη, αλλά αντιμετώπιζα ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού και ήμουν τις τελευταίες ημέρες άρρωστος. Στο Ζετέ δεν τα πήγα καλά, αλλά πλέον, θα ρίξω το βάρος μου στο Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων», τόνισε ο Αμαγιάκ Μισακιάν.