Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

  Κοινωνικά Δίκτυα:

  Top
  1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. /
  3. Κεντρικη Σελιδα
  4. /
  5. Δήλωση του Πύρρου Δήμα...

  Blog

  Δήλωση του Πύρρου Δήμα για τις εξελίξεις στην Διεθνή Ομοσπονδία Άρσης Βαρών

  Ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Πύρρος Δήμας σε σχετική δήλωσή του αναφορικά με τις εξελίξεις στην Διεθνή Ομοσπονδία Άρσης Βαρών αναφέρει τα εξής:

  Αρχικά ως αθλητής και Ολυμπιονίκης και πιο πρόσφατα ως Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, έχω αφιερώσει τη ζωή μου στην άρση βαρών. Αναμένοντας την έγκριση του νέου Καταστατικού της IWF (Διεθνούς Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών) και εφόσον τεθεί σε ισχύ, οπότε και θα ορισθούν οι επόμενες εκλογές, θα είναι η μεγαλύτερη τιμή για μένα να θέσω υποψηφιότητα για την Προεδρία.

  Το υπέροχο άθλημά μας και η προνομιακή του θέση στο Ολυμπιακό πρόγραμμα απειλείται και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ορθώς απαιτηθεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή θα εφαρμοστούν αμέσως και σωστά.

  Το σχέδιό μου είναι να συμβουλευτώ και να ακούσω τις απόψεις όσο το δυνατόν περισσότερων Εθνικών Ομοσπονδιών, επειδή έχει ζωτική σημασία το όραμα της IWF να καλύψει τις ανάγκες όλων των ομοσπονδιών-μελών. Η αξιοπιστία της IWF και της άρσης βαρών έχει διαβρωθεί, οπότε είναι θεμελιώδες να ξαναχτίσουμε την εμπιστοσύνη, να γίνουμε μια Διεθνής Ομοσπονδία σεβαστή από όλους.

  Η αλλαγή ηγεσίας και κυρίως κουλτούρας στο επίπεδο του Διοικητικού Συμβουλίου είναι πλέον απαραίτητη. Πρέπει να κάνουμε «επανεκκίνηση» της Ομοσπονδίας με αταλάντευτες αξίες, διαυγή διοίκηση και αδιαπραγμάτευτη ακεραιότητα.

  Ως Ολυμπιονίκης, ξέρω πόσο σημαντικό είναι να ακουστούν οι ίδιοι οι αθλητές, οπότε πρέπει να ενδυναμώσουμε και να αφουγκραστούμε τη φωνή τους. Χωρίς αθλητές, το άθλημά μας δεν είναι τίποτα, οπότε πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε ως αυτό που είναι και με το σεβασμό που τους αξίζει. Το όνομα και η φήμη της άρσης βαρών έχουν αμαυρωθεί από κακή διαχείριση, σκάνδαλα ντόπινγκ και εσωτερικές διαμάχες. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

  Με νέα ηγεσία και νέα προσέγγιση μπορούμε να δρομολογήσουμε μια νέα πορεία για την άρση βαρών ως ένα καθαρό, αναζωογονημένο και ενωμένο άθλημα. Πρέπει να δουλέψουμε για να αυξήσουμε την συμμετοχή και τον αριθμό των αθλητών μας, να ελέγξουμε την παρουσίαση των εκδηλώσεών μας, να βελτιώσουμε το παγκόσμιο μάρκετινγκ και το ψηφιακό μας αποτύπωμα και να αξιοποιήσουμε τη δύναμη των δεδομένων με ηθικό τρόπο για να κατανοήσουμε αλλά και να διευρύνουμε τη βάση των φιλάθλων της άρσης βαρών. Υπάρχει τόσο ανεκμετάλλευτο δυναμικό στο άθλημά μας και προτίθεμαι να εφαρμόσω νέες ιδέες, ώστε όλες οι Εθνικές Ομοσπονδίες να επωφεληθούν από μεγαλύτερα έσοδα και χρηματοδότηση.

  Ως Oλυμπιονίκης, έμαθα επίσης να μην τα παρατώ ποτέ. Η άρση βαρών απειλείται ακόμα και με αποβολή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά θα συνεχίσω να παλεύω για να σώσω το άθλημα που αγαπώ και το οποίο μου έχει δώσει πολλά. Πιστεύω ακράδαντα ότι με νέα ηγεσία και με πλήρη διαφάνεια, η άρση βαρών θα απολαύσει το μέλλον που της αξίζει επ’ ωφελία του αθλήματος, των αθλητών και όλων των φιλάθλων, ανδρών και γυναικών.

  Είμαι πρόθυμος και αποφασισμένος να συζητήσω τα σχέδιά μου και θα ακούσω τις Ομοσπονδίες-μέλη, όπως και άλλους βασικούς ενδιαφερόμενους που μπορούν να ενισχύσουν το όραμά μου για το άθλημα. Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή και ακόμα πιο ανοιχτά είναι τα αυτιά και το μυαλό μου για να βελτιώνομαι από τις κριτικές και να αξιοποιώ νέες ιδέες. Τις επόμενες εβδομάδες, θα εργαστώ εντατικά ώστε να βρεθώ σύντομα σε θέση να μοιραστώ περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το νέο όραμά μου για την άρση βαρών.

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.