Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

  Κοινωνικά Δίκτυα:

  Top
  1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. /
  3. Κεντρικη Σελιδα
  4. /
  5. «Ασημένιος» ο Μωϋσιάδης στην...

  Blog

  «Ασημένιος» ο Μωϋσιάδης στην Τιφλίδα

  Στο technical challenge (τεχνική επανεξέταση) που ζήτησε ο προπονητής της Γεωργίας, για την τελευταία προσπάθεια του Ραζμ Αζάρ, κρίθηκε το χρυσό μετάλλιο των -80 κιλών του Παγκοσμίου Κυπέλλου άρσης βαρών σε πάγκο που φιλοξενείται για 4η ημέρα στην Τιφλίδα. Ο Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης, αν και για κάποια δευτερόλεπτα βρέθηκε στην κορυφή της κατηγορίας, τελικά ο υπεύθυνος διαιτησίας ανέτρεψε την απόφαση των κριτών, κρίνοντας ότι η προσπάθεια του Γεωργιανού ήταν έγκυρη, με αποτέλεσμα ο Έλληνας πρωταθλητής να βρεθεί από την πρώτη, στην δεύτερη θέση της κατάταξης.

  Στην πρώτη προσπάθεια ο Μωϋσιάδης σήκωσε 187 κιλά, όμως ήταν άκυρος στην δεύτερη, στα 193 κιλά. Βλέποντας ότι το χρυσό μετάλλιο θα «παιζόταν» σε αυτά τα κιλά, ο Έλληνας πρωταθλητής επιχείρησε και πάλι να σηκώσει τα 193 κιλά. Αυτή τη φορά η προσπάθεια του ήταν επιτυχημένη (2-1 οι κριτές) και το μετάλλιο εξασφαλισμένο.

  Ο Ραζμ Αζάρ, ο μοναδικός που θα μπορούσε να του κλέψει το χρυσό μετάλλιο, έβαλε στην μπάρα 194 κιλά, με τους κριτές να βγάζουν άκυρη την προσπάθειά του, αλλά τον προπονητή της Γεωργίας να ζητάει επανεξέταση. Ο υπεύθυνος διαιτησίας, αφού συμβουλεύτηκε το βίντεο, έκρινε ότι η προσπάθεια του Ραζμ Αζάρ ήταν έγκυρη και ως εκ τούτου, το χρυσό μετάλλιο πήγαινε στην Γεωργία και το ασημένιο στον Μωϋσιάδη.

  Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τιφλίδας, αφού κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας των αγώνων, ο Πασχάλης Κουλούμογλου ήταν τρίτος στην κατηγορία των -59 κιλών.

  «Μαδέιρα 2020»: Δέκατη η Ελλάδα στον πίνακα μεταλλίων – Φινάλε με πανελλήνιο ρεκόρ από την Γκουλή

  Με την Ελλάδα να κατακτά συνολικά εννέα (4-1-4) μετάλλια και να καταλαμβάνει την 10η θέση στον πίνακα των μεταλλίων, έπεσε στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας, η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης, της τελευταίας μεγάλης διοργάνωσης πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

  Το ελληνικό φινάλε στη διοργάνωση, σημαδεύτηκε από την κατάρριψη ενός πανελλήνιου ρεκόρ από την Ευθυμία Γκουλή στα 100μ. πρόσθιο SB8. Η επίδοσή της στον τελικό ήταν 1:30.19, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στην ίδια από τις 9 Ιουνίου 2018 στην Γερμανία με 1:31.05.

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.