Χαιρετισμός του προέδρου Πύρρου Δήμα


πύρρος δήμαςΑγαπητοί φίλοι της άρσης βαρών

Αγαπητοί αθλήτριες, αθλητές, προπονητές και παράγοντες

Εσείς οι μόνιμοι στυλοβάτες των συλλόγων μας

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους καλή χρονιά, με υγεία και επιτυχία στους προσωπικούς στόχους σας.

Όσον αφορά το άθλημα των δυνατών, όπως έχουμε συνηθίσει να μας αποκαλούν, θέλω να πιστεύω ότι θα ισχύσει το «κάθε φέτος και καλύτερα». Αυτό θα είναι άλλωστε το σύνθημα μας στα αγωνιστικά αποτελέσματα αλλά κυρίως στη βελτίωση της οργάνωσης μας σε επιμέρους τομείς.

Οι πληγές του παρελθόντος λόγω της  οικονομικής κρίσης πρέπει οπωσδήποτε να εξαλειφθούν.

Ήδη κινούμαστε με επιτυχία προς αυτή τη κατεύθυνση.

Το 2018 πρέπει να παραδεχθούμε ότι ήταν μια επιτυχημένη χρονιά παρά τους περιορισμένους πόρους που μας διατέθηκαν και μόνο εμπόδια προσέφεραν στην ανάπτυξή μας. Ωστόσο όλοι μας αισιοδοξούμε ότι το 2019 θα είναι σαφώς καλύτερο.

Επανήλθαμε άλλωστε πέρσι στη κατάκτηση μεταλλίων σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις με κύριο χαρακτηριστικό της χρονιάς την αντοχή μας παρά τα μύρια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια από την απόφαση της Πολιτείας να περικόπτει τους ετήσιους προϋπολογισμούς όλων των αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας και να περιορίζει αισθητά τη παραγωγή αθλητικού έργου.

Εμείς αναπτύσσουμε σιγά – σιγά μια νέα στρατηγική που στόχο έχει την επανεκκίνηση της άρσης βαρών με πορεία προς την κορυφή.

Στην προσπάθεια αυτή έχουμε αρωγούς και συμπαραστάτες τους χορηγούς της Ομοσπονδίας τους οποίους θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω για την πολύτιμη και ουσιαστική συνεισφορά στην επιβίωση του αθλήματος σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Η υπόσχεση της Πολιτείας ότι το 2019 θα προβεί σε αύξηση του προϋπολογισμού μας αποτελεί σαφώς αισιόδοξο μήνυμα για τα σχέδια της ΕΟΑΒ και, συνδυαστικά με την διεκδίκηση μεγαλύτερης οικονομικής στήριξης και από τον ιδιωτικό τομέα, θα μας δώσει τη δυνατότητα να  ισχυροποιήσουμε τις συνθήκες προετοιμασίας των εθνικών μας ομάδων με νέα κίνητρα και φυσικά να προσφέρουμε διεξόδους ουσιαστικής δημιουργίας στους σωματειακούς και ομοσπονδιακούς προπονητές που στηρίζουν σε τεράστιο βαθμό το οικοδόμημα της άρσης βαρών.

Σας καλώ λοιπόν όλους στις επάλξεις ώστε το 2019 να αποτελέσει χρονιά ευκαιριών, ανασύνταξης και διακρίσεων.

 

Πύρρος Δήμας

Πρόεδρος ΕΟΑΒ

 

 

 Σχετικά Θέματα
 • Ανακοίνωση του Πύρρου Δήμα για τις εξελίξεις στο άθλημα σε παγκόσμιο επίπεδο
  Ανακοίνωση του...
 • H προκήρυξη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος άρσης βαρών που θα γίνει στο Αγρίνιο στις 25-29 Νοεμβρίου
  H προκήρυξη του...
 • Μεταγραφές αθλητών και αθλητριών 2020
  Μεταγραφές αθλητών...
 • Πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση
  Πρόσκληση σε Τακτική...