Συνάντηση ΔΣ με τους νέους ομοσπονδιακούς προπονητές


Η ελληνική άρση βαρών ξεκίνησε, νωρίς – νωρίς μέσα στο 2018, την είσοδο της στη νέα εποχή με το βλέμμα όλων των ανθρώπων στη διεκδίκηση διακρίσεων στο εγγύς μέλλον.

Ήδη είχαμε τη πρώτη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΑΒ  με τους νέους εθνικούς προπονητές Χρήστο Κωνσταντινίδη και Οδυσσέα Δήμα.

Για την ακρίβεια συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της ομοσπονδίας κ. Πύρρο Δήμα, τον Πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής κ. Ευάγγελο Προκοπίδη, τον Πρόεδρο της ΤΕ Μακεδονίας – Θράκης κ. Κώστα Καζακλή, τον Γενικό Γραμματέα της ΕΟΑΒ κ. Φώτη Καυμενάκη παρουσία του τεχνικού διευθυντή κ. Γιώργου Ηλιού.

Ο Πύρρος Δήμας ανέπτυξε στους δύο εθνικούς προπονητές τη φιλοσοφία και τους στόχους του νέου αγωνιστικού σχεδιασμού καθώς και τις προτεραιότητες της ΕΟΑΒ στη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Η συζήτηση έγινε σε πλαίσιο απόλυτης συναίνεσης και κατανόησης και δεν είναι τυχαίο ότι διάρκεσε περίπου τρεις ώρες καθ όσον αναλύθηκαν διεξοδικά όλοι οι τομείς του αγωνιστικού σχεδιασμού.

Ο Πρόεδρος Πύρρος Δήμας τόνισε:

«Θα πρέπει να ξεπεράσουμε παθογένειες του παρελθόντος, να αλλάξουμε ότι χρειάζεται στη νοοτροπία και να διαμορφώσουμε ένα υγιές περιβάλλον όπου θα ευοδωθούν οι κόποι και οι προσπάθειες στην επίτευξη των αγωνιστικών προσανατολισμών μας».

Επίσης έκανε ειδική αναφορά στη δυναμική παρουσία ταλαντούχων αθλητών και αθλητριών στη διάρκεια του τελευταίου πανελληνίου πρωταθλήματος. Δυναμική που με τη βοήθεια των προπονητών και των σωματείων θα πρέπει να αξιοποιηθεί ώστε νέα παιδιά να συγκροτήσουν τις προεθνικές ομάδες.

Οι εθνικοί προπονητές κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τη λειτουργία των προεθνικών και εθνικών ομάδων, τον αγωνιστικό προγραμματισμό τους και το πρόγραμμα συμμετοχής σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, όπως επίσης και τον τρόπο λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων της άρσης βαρών στον Άγ.Κοσμά.Σχετικά Θέματα
 • O Πύρρος Δήμας σε διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Το Μέλλον του Αθλητισμού στην Ελλάδα: Νέες Τεχνολογίες, Πρακτικές και Δυνατότητες Εργασίας»
  O Πύρρος Δήμας σε...
 • Ανακοίνωση του Πύρρου Δήμα για τις εξελίξεις στο άθλημα σε παγκόσμιο επίπεδο
  Ανακοίνωση του...
 • H προκήρυξη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος άρσης βαρών που θα γίνει στο Αγρίνιο στις 25-29 Νοεμβρίου
  H προκήρυξη του...
 • Μεταγραφές αθλητών και αθλητριών 2020
  Μεταγραφές αθλητών...