Η ΔΟΕ ενάντια σε φαινόμενα παρενόχλησης αθλητών


Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ενημέρωσε τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και εκείνες με τη σειρά τους τις εθνικές αθλητικές ομοσπονδίες όλων των Ολυμπιακών Αθλημάτων ότι ξεκινάει τη λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση φαινομένων παρενόχλησης και κακοποίησης αθλητών και αθλητριών στη διάρκεια Ολυμπιακών Αγώνων με αρχή τη διοργάνωση της Πιονγκτσάνγκ της Νοτίου Κορέας.

Η απόφαση προήλθε ύστερα από καταγγελίες για παρενόχληση αθλητών και κατόπιν εισήγηση της επιτροπής αθλητών της ΔΟΕ καθώς και της υγειονομικής επιτροπής.

Στη διάρκεια λοιπόν των Ολυμπιακών Αγώνων θα ορίζεται κάθε φορά ένας αξιωματούχος της ΔΟΕ που θα εδρεύει εντός του Ολυμπιακού Χωριού σε συγκεκριμένο χώρο και θα γίνεται αποδέκτης τυχόν καταγγελιών παρενόχλησης ή κακοποίησης.

Το ενδεχόμενο να υπάρξει μια ανάλογη κίνηση και από τις διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες στα οικεία παγκόσμια και ηπειρωτικά πρωταθλήματα είναι το αμέσως επόμενο βήμα.Σχετικά Θέματα
 • Καϋμενάκης: «Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση παρ’ όλα αυτά ήταν μία σωστή, λογική και επιβεβλημένη απόφαση»
  Καϋμενάκης: «Η...
 • Αναβλήθηκαν για το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο
  Αναβλήθηκαν για το 2021...
 • Δήμας: « Η χώρα μας ανέλαβε μια σπουδαία διοργάνωση που θα προσελκύσει τους σπουδαιότερους αθλητές του κόσμου»
  Δήμας: « Η χώρα μας...
 • Eνημέρωση από την ΕΟΕ για τους αθλητές ενόψει Τόκιο
  Eνημέρωση από την ΕΟΕ...