Ενίσχυση του προγράμματος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε η IWF


Σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (IWF) που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας των Ηνωμένων Πολιτειών καταρτίστηκε το πλάνο στρατηγικής της εξέλιξης του αθλήματος για την τετραετία 2020-2024 με κύριο στόχο τη καθιέρωση νέας δυναμικής στο άθλημα των δυνατών.

Επίσης αποφασίστηκε η ενίσχυση του προγράμματος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στον καταρτισμό του σχεδίου συγκρότησης Ολυμπιακής ομάδας προσφύγων αθλητών όπου και αν πρέπει να αναγνωριστεί το καθεστώς ιδιότητας ενός πρόσφυγα ως αθλητή της άρσης βαρών.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων του 2021 δόθηκε στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας όπου πλέον αναβαθμίζεται με την ενέργεια της διοργάνωσης η είσοδος για πρώτη φορά στο εσωτερικό της χώρας η παρουσία γυναικών στον χώρο του αθλητισμού.

Επίσης, το παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων – κορασίδων του 2021 θα διεξαχθεί στη Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν.

Το παρών του στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής έδωσε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πύρρος Δήμας ως κύριο μέλος της.

«Ταυτόχρονα με τις αποφάσεις αυτές έγινε γνωστή από την Εκτελεστική Επιτροπή η προτροπή σε ομοσπονδίες, προπονητές, αθλητές κάθε χώρας στη κατάρτιση προτάσεων και κατάθεση νέων ιδεών που θα οδηγήσουν το άθλημα μας σε νέους δρόμους στο άμεσο μέλλον» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΟΑΒ.Σχετικά Θέματα
 • Θλίψη για την απώλεια του Τάσου Παπαχρήστου
  Θλίψη για την απώλεια...
 • H δήλωση του Ομοσπονδιακού Προπονητή Χρήστου Τριφύλλη για την αναβολή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων – Νεανίδων
  H δήλωση του...
 • H απάντηση του Γενικού Γραμματέα της ΕΟΑΒ σε ανακοίνωση
  H απάντηση του...
 • O Πύρρος Δήμας στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ολυμπιακού Μουσείου
  O Πύρρος Δήμας στο νέο...