Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

    Κοινωνικά Δίκτυα:

    Top
    1. ΑΡΧΙΚΗ
    2. /
    3. Κεντρικη Σελιδα
    4. /
    5. Εγκρίθηκε το νέο σύστημα...

    Blog

    Εγκρίθηκε το νέο σύστημα πρόκρισης αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες

    Εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής το νέο σύστημα πρόκρισης αθλητών και αθλητριών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, όπως ακριβώς προτάθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Άρσης Βαρών.

    Το σύστημα σχεδιάστηκε με αποκλειστικό στόχο να προάγει τη προστασία των «καθαρών» αθλητών τόσο στη διάρκεια της φάσης πρόκρισης όσο φυσικά στη διάρκεια διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Η πρόκριση είναι πλέον ατομική τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες αλλά ωστόσο οι τελικοί αριθμοί θα σχετίζονται από τα όρια συμμετοχής που θα αποκτούν οι εθνικές ομοσπονδίες μέλη.

    Μάλιστα το όλο σύστημα λειτούργησε πειραματικά, με άριστα αποτελέσματα, στους αγώνες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας που ολοκληρώθηκαν χθες στη Χρυσή Ακτή.

    Όποιος αθλητής επιθυμεί και στοχεύει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα πρέπει υποχρεωτικά να μετάσχει στο διάστημα από 1η Νοεμβρίου 2018 έως 30 Απριλίου 2020 σε έξη διεθνείς διοργανώσεις, εγκεκριμένες και προκαθορισμένες από την IWF όπου θα υπάρχει έλεγχος ντόπινγκ.

    Χώρες με υψηλά ποσοστά θετικών δειγμάτων από τους ελέγχους θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόλις με 2 αθλητές ενώ οι υπόλοιπες με μάξιμουμ συμμετοχή οκτώ αθλητών και αθλητριών.

    Άρα η τελική συμμετοχή αθλητών ανά χώρα θα ποικίλει.

    Ο Πρόεδρος της IWF Τάμας Άγιαν δήλωσε:

    «Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να ανακοινώσουμε το νέο σύστημα πρόκρισης των αθλητών μας που ήδη έχει λάβει την έγκριση και της ΔΟΕ. Νιώθουμε πεπεισμένοι ότι το νέο σύστημα μας εξασφαλίζει «καθαρούς» αθλητές στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και ως εκ τούτου ίσες ευκαιρίες σε όλους. Αν μια εθνική ομοσπονδία εμφανίσει στη περίοδο πρόκρισης τρία και πάνω θετικά δείγματα στους αγώνες μας τότε η Ανεξάρτητη Επιτροπή Επιβολής Ποινών θα επιβάλει αποκλεισμό ή ποινές. Αν μια ομοσπονδία παρουσιάσει μέχρι δύο θετικά δείγματα θα υπάρξουν ποινές μείωσης της συμμετοχής της.».

    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.