Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

  Κοινωνικά Δίκτυα:

  Top
  1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. /
  3. Τελευταία Άρθρα
  4. /
  5. Ξεκίνησε με κάθε επισημότητα...

  Blog

  Ξεκίνησε με κάθε επισημότητα στη Θεσσαλονίκη, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Παίδων-Κορασίδων και U15

  Την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Παίδων-Κορασίδων και U15 κήρυξε το βράδυ του Σαββάτου στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας άρσης βαρών Αντόνιο Κονφλίτι που καλωσόρισε τους αθλητές. «Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες στους σπουδαίους αυτούς Αγώνες που γίνονται λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς, στη χώρα που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Και εσείς οι Ελληνες έχετε εδώ τον πιο εμβληματικό αθλητή της άρσης βαρών, τον Πύρρο Δήμα.»

  Στη συνέχεια ο κ. Κονφλίτι τίμησε με το βραβείο «Χρυσό Κολλάρο» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας τον Πύρρο Δήμα ενώ ειδική τιμητική βράβευση δόθηκε και στην την Πρόεδρο της ΕΟΑΒ Θεανώ Ζαγκλιβέρη. Επίσης βραβεύτηκαν, ο Βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μίτας, η Αντιδήμαρχος Κυριακή Γιαννακίδου, ο Πρόεδρος των ΕΑΚΘ Κώστας Βιολιτζής, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεος , ο Ολυμπιονίκης Παύλος Σαλτσίδης και ο γιατρός της Ομοσπονδίας Χρήστος Τσικούρης.

  Η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Θεανώ Ζαγκλιβέρη στο χαιρετισμό της είπε: «Εκ μέρους όλης της Ομοσπονδίας με μεγάλη χαρά και τιμή σας καλωσορίζω στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών στο εμβληματικό Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Η καρδιά της άρσης βαρών χτυπάει εδώ και οι καλύτεροι νέοι αθλητές της Ευρώπης αγωνίζονται σε ένα πνεύμα αλληλεγγύης και ευ αγωνίζεσθαι. Είμαι βέβαιη ότι θα παρακολουθήσουμε εξαιρετικούς αγώνες που θα συνεισφέρουν στην κληρονομιά του αθλήματος και θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη, την Βούλα Πατουλίδου, την Αντιδήμαρχο Κυριακή Γιαννακίδου και τον Πρόεδρο του ΕΑΚΘ Κώστα Βιολιτζή που είναι συνεχώς στο πλευρό μας.»

  Ο Ολυμπιονίκης και Γενικός Γραμματέας της ΕΟΑΒ Πύρρος Δήμας τόνισε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω που ήρθατε στο μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία. Σύσσωμη η οικογένεια της άρσης βαρών είναι εδώ και θέλω να την ευχαριστήσω που είναι δίπλα μου και στις εύκολες αλλά και στις δύσκολες στιγμές. Επίσης να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, Αντόνιο Κονφίλιτι και Μίλαν Μχαϊλοβιτς για την υποστήριξη και άψογη συνεργασία τους, το μέγα χορηγό ELEIKO και όλους τους υπόλοιπους χορηγούς. Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές, σε αυτά τα παιδιά που εκπροσωπούν το μέλλον της άρσης βαρών.»

  Στην Τελετή παρέστησαν επίσης, η Ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου, η Ταμίας της ΕΟΑΒ Φιλιππία Κοχλιαρίδου και η Αναπληρώτρια Ταμίας Χαρά Κυριακίδου.

  Η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης έπαιξε τον Εθνικό Ύμνο ενώ έγινε επίδειξη παραδοσιακών χορών από το Λύκειο Ελληνίδων.

   

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.