Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

  Κοινωνικά Δίκτυα:

  Top
  1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. /
  3. Τελευταία Άρθρα
  4. /
  5. Τρία μετάλλια κατέκτησε η...

  Blog

  Τρία μετάλλια κατέκτησε η Μαρία Στρατουδάκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών Κορασίδων

  Καταπληκτική η Μαρία Στρατουδάκη, ανέβηκε τρεις φορές στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα κατέρριψε τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ στις κατηγορίες κορασίδων και νεανίδων.

  Η 16χρονη πρωταθλήτρια, στην κατηγορία των 49κ., κατέκτησε το χρυσό στο επολέ ζετέ, το ασημένιο στο σύνολο και το χάλκινο στο αρασέ, αποδεικνύοντας και πάλι ότι είναι το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού αθλητισμού.

  Η Στρατουδάκη ολοκλήρωσε το αρασέ με 71 κιλά, έχοντας χάσει νωρίτερα την δεύτερη προσπάθεια σε αυτά τα κιλά, ενώ ξεκίνησε από τα 68. Στο επολέ ζετέ δεν είχε αντίπαλο σηκώνοντας 91 κιλά, ενώ στην πρώτη έχασε τα 86 και συνέχισε με επιτυχία στα 87.

  H αθλήτρια του Κρατερού Χανίων με τα 91 κιλά στο επολέ ζετέ και τα 162 στο σύνολο κατέρριψε τα πανελλήνια ρεκόρ κορασίδων και νεανίδων. Τα προηγούμενα ρεκόρ με 90 και 160 κιλά ήταν δικά της από το 2023.

  «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που κατάφερα να κατακτήσω μετάλλια στη χώρα μου. Πιστεύω ότι θα μπορούσα κάτι παραπάνω αλλά έδωσα τα πάντα, ειδικά στο επολέ ζετέ. Πιστεύω ότι μου αξίζει αυτό το μετάλλιο γιατί έχω δουλέψει πάρα πολύ σκληρά με μεγάλη βοήθεια από τον προπονητή μου που είναι σαν δεύτερος μπαμπάς μου, από την οικογένεια και τους φίλους μου. Τους ευχαριστώ όλους», είπε μετά τον αγώνα η Μαρία Στρατουδάκη.

  Τα συγχαρητήρια στη Στρατουδάκη, έδωσε η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας άρσης βαρών Θεανώ Ζαγκλιβέρη. «Συγχαρητήρια στη Μαρία Στρατουδάκη, συγχαρητήρια και στην οικογένεια της και στο προπονητικό τιμ. Μας έδωσε μεγάλη χαρά και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι επειδή όλα κυλούν εξαιρετικά. Το έργο που γίνεται τα τελευταία τρία χρόνια αποκτά σάρκα και οστά. Η ελληνική ομάδα έως τώρα στο Πρωτάθλημα έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις, όλα τα παιδιά έχουν πετύχει τουλάχιστον ατομικά ρεκόρ.»

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.