Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

  Κοινωνικά Δίκτυα:

  Top
  1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. /
  3. Τελευταία Άρθρα
  4. /
  5. Μαρία Στρατουδάκη: «Ο μεγάλος...

  Blog

  Μαρία Στρατουδάκη: «Ο μεγάλος μου στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

  Η εκπληκτική Μαρία Στρατουδάκη, λίγο μετά την κατάκτηση των δύο μεταλλίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων, μίλησε στην αθλητική ιστοσελίδα της Κρήτης athlitiko.gr για την τεράστια επιτυχία, τα όνειρα και το μέλλον της.

  Μαρία πώς αισθάνεσαι; Το περίμενες αυτό που έχει συμβεί, αυτό που κατάφερες;

  Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη γιατί αυτό που κατάφερα, είναι πάρα πολύ σημαντικό και ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν το περίμενα και δεν ήξερα μέχρι τελευταία στιγμή πού βρισκόμουν στην κατάταξη. Ο προπονητής μου λίγο πριν τον αγώνα μου είπε ότι παίζουμε για μετάλλια, οπότε εκεί άλλαξε όλη η ψυχολογία μου… Ηταν πάρα πολύ δύσκολος αγώνας και ήθελε πολλή στρατηγική γιατί ήμασταν όλες πολύ κοντά και στον τέλος καταφέραμε και πλασαριστήκαμε στα μετάλλια. Είχαμε κάνει πολλή προπόνηση και ευτυχώς στο τέλος απέδωσε με τον καλύτερο τρόπο.

  Πώς είναι να έχεις κατακτήσει μετάλλια και να έχεις διακριθεί σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα;

  Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω, αλλά αυτό που ένιωσα ήταν απίστευτο.. Ολος ο αγώνας και τα συναισθήματα που ένιωθα ήταν πολύ έντονα. Οσον αφορά τη διάκριση είναι πάρα πολύ σημαντική. Επίσης να πω ότι “έσπασα” 5 πανελλήνια ρεκόρ. Τρία κορασίδων και δύο νεανίδων. Τώρα προχωράμε γιατί έχουμε πολλούς αγώνες μπροστά μας και θέλουμε πολλή δουλειά για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

  Αλλάζουν τώρα οι στόχοι σου μετά από αυτή την επιτυχία; Πώς σκέφτεσαι το μέλλον σου δηλαδή στο άθλημα, τι θες πλέον να πετύχεις, πού στοχεύεις;

  Οι στόχοι μου δεν άλλαξαν ούτε θ’ αλλάξουν. Αυτή η επιτυχία απλά με κάνει πιο δυνατή και έμπειρη για να μπορέσω να συνεχίσω μέχρι τον μεγαλύτερο μου στόχο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Βέβαια πιο πριν έχουμε και άλλους στόχους όπως είναι το Κ15 στην Μολδαβία όπου και εκεί στοχεύουμε σε μια καλή θέση.

  Ο προπονητής σου είπε ότι στην αρχή δεν ήθελες να ασχοληθείς με την άρση βαρών, τελικά είναι ένα άθλημα που σου αρέσει; Πώς προέκυψε να ασχοληθείς;

  Στην αρχή η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα καθόλου. Ξεκινήσαμε με CrossFit και επειδή η άρση βαρών είναι κομμάτι του, έπρεπε να κάνουμε. Οσο περνούσε ο καιρός μου άρεσε όλο και πιο πολύ μέχρι που κατάλαβα ότι ήθελα να κάνω αυτό.

  Η επιτυχία σου εκτός του ότι προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση στους δικούς σου ανθρώπους και γενικότερα στα Χανιά πήρε πανελλήνια διάσταση, το ξέρεις αυτό;

  Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τίποτα! Μετά τον αγώνα το μόνο που ήθελα ήταν να… φάω (γελάει)! Εχω πάρει τόση χαρά και περιμένω πώς και πώς να γυρίσω να το χαρώ και με τους δικούς μου ανθρώπους.

  Μαρία, τι ξέρεις για την ελληνική άρση βαρών; Επειδή είσαι μικρή σε ηλικία, το ξέρεις ότι μας έχει χαρίσει πολύ μεγάλες επιτυχίες στο παρελθόν; Κάποτε υπήρχε μια ομάδα που χαρακτηρίστηκε dream team…

  Η αλήθεια είναι δεν ξέρω και πολλά… Ξέρω ότι είχαμε τεράστιες επιτυχίες στο παρελθόν, αλλά ήταν πριν γεννηθώ εγώ. Βλέπω στον χώρο άτομα, όπως και ο προπονητής μου, μου λέει τις ιστορίες και τα κατορθώματα τους. Είναι κάτι που πρέπει να ξέρουν όλα τα νέα παιδιά που μπαίνουν στον χώρο γιατί η Ελλάδα πέτυχε τεράστιες διακρίσεις με αυτούς τους ανθρώπους.

  Με τι άλλο ασχολείσαι; Είσαι καλή μαθήτρια; Τι ονειρεύεσαι να γίνεις;

  Δεν ασχολούμαι με κάτι άλλο διότι ο χρόνος είναι λίγος και δε μου αρέσει κάτι άλλο. Προτιμώ στον ελεύθερό μου χρόνο να κάνω προπόνηση. Προσπαθώ και στο σχολείο. Κάνω ιδιαίτερα στο σπίτι και προσπαθώ για το καλύτερο. Ονειρο μου είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται στην άρση βαρών και μετά να γίνω σαν τον προπονητή μου, να έχω το δικό μου γυμναστήριο και να διδάσκω άρση βαρών!

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.