Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

    Κοινωνικά Δίκτυα:

    Top
    1. ΑΡΧΙΚΗ
    2. /
    3. Κεντρικη Σελιδα
    4. /
    5. Χρυσό μετάλλιο ο Παύλος...

    Blog

    Χρυσό μετάλλιο ο Παύλος Μάμαλος

    Με δάκρυα στα μάτια ο Παύλος Μάμαλος σήκωσε τα 238κ. στην τρίτη του προσπάθεια στην κατηγορία των -107κ. κι ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κάνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ Αγώνων.

    Ο Ελληνας πρωταθλητής ήθελε, όσο τίποτα άλλο, το χρυσό μετάλλιο, που του έλειπε από την σπουδαία του καριέρα κι έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι θα σήκωνε την ελληνική σημαία ψηλά.

    Όχι μόνο κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπου κανένας αντίπαλός του δεν επιχείρησε στην τρίτη προσπάθεια να του πάρουν το χρυσό μετάλλιο, αλλά το είχε δείξει και στην τελετή έναρξης. Εκεί όπου δεν άφησε σε καμία στιγμή την ελληνική σημαία από τα χέρια του. Ακόμη κι όταν κουράστηκε, σήκωσε την ελληνική σημαία με τα δόντια, προκειμένου να σπρώξει το καρότσι!

    Η αγάπη για τη χώρα του τον οδήγησε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και στις δηλώσεις του δεν έκρυψε την απερίγραπτη χαρά του. Μάλιστα όταν τον ρωτήσαμε για την Ελλάδα δεν άντεξε και… δάκρυσε!

    «Μου έλειπε από την συλλογή μου το χρυσό μετάλλιο. Είχα ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο. Ηθελα πάρα πολύ να κατακτήσω το χρυσό και είχα δουλέψει σκληρά για να το πετύχω» τόνισε ο χρυσός Παραολυμπιονίκης στις πρώτες του δηλώσεις και συνέχισε: «Όταν σήκωσα τα 238κ. δεν άντεξα, βούρκωσα! Ηταν η ένταση της στιγμής, το πάθος του αγώνα, το όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Τα συναισθήματά μου ήταν πάρα πολλά και δεν άντεξα!».

    Ο Παύλος Μάμαλος μίλησε και για την μεγάλη του αγάπη. Την Ελλάδα. Αγαπάει τόσο πολύ την χώρα του, που μόνο στην ερώτησή μας δεν άντεξε. Λύγισε. Η αναφορά και μόνο στην τελετή έναρξης που δεν άφησε την σημαία κάτω σε συνδυασμό με τα περικάρπια που έγραφαν Ελλάδα δήλωσε βουρκωμένος: «Είναι μεγάλη μου η αγάπη για την Ελλάδα. Το μετάλλιο αυτό θέλω να το αφιερώσω σε όλους τους Ελληνες του κόσμου. Στον ΟΠΑΠ και την Ελληνικός Χρυσός ΑΕ που με στηρίζουν, καθώς και στον προπονητή μου Δημήτρη Ιωαννίδη, που με έχει βοηθήσει πάρα πολύ».

    Τέλος ο χρυσός Παραολυμπιονίκης δεν το βάζει κάτω και δηλώνει έτοιμος για το Τόκιο: «Επόμενος στόχος είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και μετά οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Θα είμαι 49 χρονών, αλλά αν δεν έχω τραυματισμούς θα αγωνιστώ».

     

    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.