Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

    Κοινωνικά Δίκτυα:

    Top
    1. ΑΡΧΙΚΗ
    2. /
    3. Κεντρικη Σελιδα
    4. /
    5. Συνεργασία της ΕΟΑΒ με...

    Blog

    Συνεργασία της ΕΟΑΒ με το ΟΑΚΑ για τις Προεθνικές ομάδες της άρσης βαρών

    Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών Πύρρος Δήμας, συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή του Ο.Α.Κ.Α. Kωνσταντίνο Χαλιορή, παρουσία του Α’ Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Δημήτρη Βαλασιάδη.

    Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας της ΕΟΑΒ με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών. Ειδική αναφορά έγινε στη δημιουργία ξενώνων στο ΟΑΚΑ δίπλα στα γραφεία της Ομοσπονδίας που θα φιλοξενήσουν τους επίλεκτες αθλητές της άρσης βαρών, όταν κλείσουν οι εγκαταστάσεις στον Αγιο Κοσμά.

    Ο Πύρρος Δήμας είπε μετά τη συνάντηση: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Χαλιορή για την ειλικρινή διάθεση συνεργασίας. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις με αμοιβαίο συμφέρον. Ηδη η νέα διοίκηση του ΟΑΚΑ με ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα έχει κάνει εξαιρετικό έργο και πιστεύω ότι μπορούμε να συνεργαστούμε για να βοηθήσουμε τις Εθνικές ομάδες της άρσης βαρών».

    Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής είπε: «Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκαμε τον Πύρρο Δήμα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ακόμα και τώρα ως παράγοντας της άρσης βαρών συνεχίζει να προσφέρει στο άθλημα που τόσο αγάπησε και με το οποίο έχει προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες στην Ελλάδα. Συζητήσαμε το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν κοιτώνες για τους αθλητές του αθλήματος στο Ολυμπιακό Στάδιο, το οποίο μέρα με τη μέρα αλλάζουμε, βελτιώνουμε και μεταμορφώνουμε προς όφελος των αθλητών και των ομάδων».

    Τα μέλη της Προολυμπιακής ομάδας άρσης βαρών συνεχίζουν την προετοιμασία τους στον Αγιο Κοσμά, ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και των προολυμπιακών τουρνουά. Η ΕΟΑΒ προσφέρει δωρεάν διαμονή και διατροφή, αθλητικό υλικό και υπηρεσίες φυσιοθεραπευτή και ψυχολόγου. Εδώ και λίγο καιρό και μέχρι την ολοκλήρωση των Προολυμπιακών τουρνουά οι αθλητές της Προολυμπιακής ομάδας έχουν σε μηνιαία βάση και οικονομική στήριξη ενώ μαζί τους μπορούν να προπονηθούν και οι επίλεκτοι αθλητές, απολαμβάνοντας όλα τα προνόμια.

    Παράλληλα σε καθημερινή βάση εργάζονται σε όλη τη χώρα 9 προπονητές Εθνικής Ανάπτυξης, οι οποίοι συνεργάζονται με πολλούς νέους αθλητές, ενώ παράλληλα ανιχνεύουν για ταλέντα, προκειμένου να δημιουργηθεί η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων που θα γίνει το 2022 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

    oaka

     

    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.