Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

    Κοινωνικά Δίκτυα:

    Top
    1. ΑΡΧΙΚΗ
    2. /
    3. Κεντρικη Σελιδα
    4. /
    5. Σημαντική συμφωνία της IWF...

    Blog

    Σημαντική συμφωνία της IWF για την καταπολέμηση του ντόπινγκ

    Η παγκόσμια ομοσπονδία άρσης βαρών (IWF) υπέγραψε στη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανδρών – γυναικών του Τουρκμενιστάν, σημαντική συμφωνία συνεργασίας με έναν νέο φορέα ελέγχου και καταπολέμησης ντόπινγκ.

    Συγκεκριμένα κατόπιν μακράς περιόδου συζητήσεων για το ακριβές πλαίσιο της συνεργασίας ο πρόεδρος της IWF Τάμας Άγιαν με σύμφωνη την άποψη και των μελών της εκτελεστικής επιτροπής προχώρησε στην υπογραφή της συμφωνίας με τον Διεθνή Οργανισμό Ελέγχων (ITA).

    Η συνεργασία θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2019 και προβλέπει μεταξύ άλλων ελέγχους ντόπινγκ εντός και εκτός αγώνων, καταρτισμός βιολογικών διαβατηρίων αθλητών και αθλητριών, προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης καθώς και επανελέγχους δειγμάτων με αρχή τον Σεπτέμβριο του 2019.

    «Νιώθουμε περήφανοι για τη προσπάθεια που καταβάλουμε στον πόλεμο για την καταπολέμηση της χρήσης απαγορευμένων ουσιών και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έχουμε στο πλευρό μας και όλες τις εθνικές ομοσπονδίες του αθλήματος μας» δήλωσε ο πρόεδρος της IWF Τάμας Άγιαν.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και μέλος της εκτελεστική επιτροπής της παγκοσμίου ομοσπονδίας Πύρρος Δήμας είπε:

    «Είναι πολύ ευχάριστη σε όλους μας η αίσθηση ότι πλέον διαθέτουμε και νέα όπλα στη μάχη ενάντια στο ντόπινγκ. Ιδιαίτερη ικανοποίηση νιώθει και η δική μας ομοσπονδία που καθημερινά δίνει τη μάχη της για καθαρό αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα».

    Ο Γενικός Διευθυντής της ΙΤΑ Μπέντζαμιν Κοέν τόνισε:

    « Η αφοσίωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας και η προσήλωση της στην εξάλειψη του ντόπινγκ μας έχει προκαλέσει πελώριο ενδιαφέρον. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασίας θα είναι άριστη».

    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.