Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

    Κοινωνικά Δίκτυα:

    Top
    1. ΑΡΧΙΚΗ
    2. /
    3. Κεντρικη Σελιδα
    4. /
    5. Πύρρος Δήμας: Ο κορυφαίος...

    Blog

    Πύρρος Δήμας: Ο κορυφαίος όλων

    Το «Λιοντάρι της Χειμάρρας» είναι ο κορυφαίος αθλητής που έχει αναδείξει η χώρα μας, όχι μόνο στην Αρση Βαρών αλλά γενικότερα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Βορειοηπειρώτης, που γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1971 στην αλβανική πόλη και επέστρεψε στις ρίζες του το 1991 για να αλλάξει τον ρου της ιστορίας του ελληνικού αθλητισμού.

    Μαζί με τη Βούλα Πατουλίδου, το 1992 στη Βαρκελόνη (82,5κ.), χάρισαν στη χώρα μας τα πρώτα χρυσά μετάλλια μετά από 12 χρόνια και ακολούθησε η εκτόξευση της ελληνικής Αρσης Βαρών και η δημιουργία της «Dream Team». Ο Πύρρος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο τόσο το 1996 στην Ατλάντα (κατηγ. 83κ.) με 392,5 κιλά στο σύνολο, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, σ΄ έναν συγκλονιστικό αγώνα (κατηγ. 85κ.) νίκησε τον Γεωργιανό Ασανίτζε και τον Γερμανό Χούστερ στη διαφορά σωματικού βάρους, αφού κι οι τρεις σήκωσαν 390 κιλά!

    Ο Δήμας αποθεώθηκε το 2004 από τους συμπατριώτες του, όταν στην ίδια κατηγορία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο (377,5κ.) και στη συνέχεια έβγαλε τα παπούτσια του και τα άφησε πάνω στο πλατώ του Ολυμπιακού Κέντρου Αρσης Βαρών της Νίκαιας, υποδηλώνοντας το τέλος της καριέρας του. Με τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια (3 χρυσά, 1 χάλκινο) είναι ο πιο επιτυχημένος αθλητής στην ιστορία της Αρσης Βαρών.

    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.