Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

    Κοινωνικά Δίκτυα:

    Top
    1. ΑΡΧΙΚΗ
    2. /
    3. Τελευταία Άρθρα
    4. /
    5. Πρωταθλητής Ευρώπης U17 o...

    Blog

    Πρωταθλητής Ευρώπης U17 o καταπληκτικός Κωνσταντίνος Λαμπρίδης

    Μεγάλες στιγμές για την ελληνική άρση βαρών. Ο Κωνσταντίνος Λαμπρίδης αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης U17 στην κατηγορία των 61κ με 249 κιλά στο σύνολο. Πήρε και το χρυσό στο ζετέ με 140 κιλά καθώς και το χάλκινο στο αρασέ με 109.

    Ο Λαμπρίδης δεν ξεκίνησε καλά χάνοντας την πρώτη προσπάθεια στο αρασέ στα 105 κιλά. Ωστόσο στη δεύτερη τα σήκωσε και μετά τα κατάφερε και στα 109 κιλά, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Στο ζετέ, όμως, δεν είχε αντίπαλο και ξεκινώντας από τα 134 κιλά και μετά σήκωσε 140, επίδοση που ήταν αρκετή για το χρυσό μετάλλιο, τόσο στη κίνηση, όσο και στο σύνολο. Δοκίμασε και στα 142 χωρίς επιτυχία αλλά ούτως ή άλλως ήταν ο πρώτος στην Ευρώπη, πετυχαίνοντας τεράστια επιτυχία, όχι μόνο για την ελληνική άρση βαρών, αλλά και για τον ελληνικό αθλητισμό, καταρρίπτοντας φυσικά όλα τα πανελλήνια ρεκόρ στη συγκεκριμένη ηλικία.

    «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη διάκριση που πέτυχα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν σε αυτή, την Ομοσπονδία, τους προπονητές και το σύλλογο μου, στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα, προπονητής είναι ο μπαμπάς μου. Τη διάκριση αυτή θέλω να την χαρίσω στην Ελλάδα», είπε μετά την κατάκτηση του χρυσού ο αθλητής της Ολυμπιάδας Εξαπλατάνου Κωνσταντίνος Λαμπρίδης.

    Ο Πρόεδρος της ΕΟΑΒ Τάσος Λάγκας δήλωσε για την τεράστια επιτυχία του Κωνσταντίνου Λαμπρίδη : «Συγχαρητήρια στον αθλητή μας, στους προπονητές του και στο σύλλογο του για το χρυσό μετάλλιο. Το μέλλον του ανήκει και εμείς θα τον βοηθήσουμε με κάθε τρόπο να πετύχει τους στόχους του και να συνεχίσει να μας κάνει υπερήφανους. Η επιτυχία του Λαμπρίδη αποδεικνύει ότι η δουλειά που γίνεται από την ομοσπονδία και τους συλλόγους στις μικρές ηλικίες έχει πιάσει τόπο και μπορούμε να κοιτάζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ερχονται καλύτερες ημέρες για το άθλημα».

    Στην κατηγορία των 61 κιλών στους U15 ο Στέφανος Τρακόσσας ήταν 9ος με 187 κιλά στο σύνολο, με 80 στο αρασέ και 107 στο ζετέ.

    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.