Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

    Κοινωνικά Δίκτυα:

    Top
    1. ΑΡΧΙΚΗ
    2. /
    3. Κεντρικη Σελιδα
    4. /
    5. Ιακωβίδης: «Στόχευε στο φεγγάρι...

    Blog

    Ιακωβίδης: «Στόχευε στο φεγγάρι , ακόμα κι αν αποτύχεις θα βρεθείς ανάμεσα στα αστέρια»

    Ιακωβίδης
    Ο Θοδωρής Ιακωβίδης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σημείωσε Πανελλήνιο ρεκόρ, παρόλα αυτά δεν έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθειά του, μιας και οι συνεχόμενοι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να σηκώσει περισσότερα κιλά. Ο Ελληνας πρωταθλητής παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης και μίλησε για όλα όσα συνέβησαν φέτος στην Αρση Βαρών. Για την αλλαγή του ομοσπονδιακού τεχνικού, την απομάκρυνση του Βαλέριου Λεωνίδη και τον ερχομό του Οδυσσέα Δήμα. Αναφέρθηκε στο Πανελλήνιο ρεκόρ και τους επόμενους στόχους «στόχευε στο φεγγάρι , ακόμα κι αν αποτύχεις θα βρεθείς ανάμεσα στα αστέρια», λέει με νόημα αναφερόμενος στους στόχους του, ενώ δεν έκρυψε ότι θέλει να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
    ΕΡ: Θοδωρή το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε, σημειώνοντας Πανελλήνιο ρεκόρ στις νέες κατηγορίες. Είσαι ικανοποιημένος;
    «Στον αγώνα μου δεν τα πήγα καλά. Έκανα την χειρότερη προετοιμασία στην καριέρα μου, πριν από μια μεγάλη διοργάνωση. Αντιμετώπιζα συνεχεία προβλήματα τραυματισμών και αυτά με έφεραν πολύ πίσω. Παρόλα αυτά βγήκε ένα Πανελλήνιο ρεκόρ που αφήνει ένα αίσθημα χαράς. Αλλά ας μην γελιόμαστε, είναι συγκυριακό γεγονός, καθώς αν δεν άλλαζαν οι κατηγορίες σωματικού βάρους δεν θα άλλαζαν τα Πανελληνιά ρεκόρ. Για μένα θα ισχύουν τα παλαιοτέρα ρεκόρ τα οποία ανήκουν στον Κάχι Καχιασβιλι , μιας και ανήκω σε αυτήν την κατηγορία σωματικού βάρους. Αυτά θα κυνηγάν , αυτά θα προσπαθώ να σπάσω. Όπως λένε στόχευε στο φεγγάρι , ακόμα κι αν αποτύχεις θα βρεθείς ανάμεσα στα αστέρια».
    ΕΡ: Μπαίνουμε σε προολυμπιακή χρονιά. Πως φαντάζεσαι το… Τόκιο;
    «Μετά την εμπειρία που είχα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ένα πράγμα μπορώ να πω με σιγουριά. Ελπίζω και εύχομαι να ταξιδέψω στο Τόκιο. Η εμπειρία είναι μοναδική και δεν συγκρίνεται με καμία άλλη διοργάνωση. Εύχομαι να είμαι υγιής και να έχω την ευκαιρία να εκπροσωπήσω την χώρα μου σε ακόμα μια διοργάνωση».
    ΕΡ: Η χρονιά αυτή για σένα είναι… ιδιαίτερη μετά την επιτυχία σου στους Μεσογειακούς Αγώνες;
    «Εν αντιθέσει με το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, πριν τους Μεσογειακού Αγώνες είχα την καλύτερη προετοιμασία. Πήγε ακριβώς όπως είχαμε σχεδιάσει με τον προπονητή μου και τα αποτελέσματα φάνηκαν. Ηταν μία δύσκολη διοργάνωση με αθλητές που έχουν διακρίσεις και στους Ολυμπιακούς Αγώνες».
    ΕΡ: Επόμενη διοργάνωση το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Τι στόχους έχεις;
    «Δυστυχώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζω στο γόνατο έχει επανέλθει. Επομένως στην Πυλαία θα πάω να κάνω δύο προσπάθειες, χωρίς να πω ότι μπορώ να ζορίσω τον εαυτό μου 100%».
    ΕΡ: Παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζεις κάποια προβλήματα, θα αγωνιστείς για πρώτη φορά για τον Παναθηναϊκό. Είναι κι αυτός ένας λόγος που θέλεις να παίξεις στο Πανελλήνιο;
    «Θα αγωνιστώ για πρώτη φορά με το «τριφύλλι» σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, σίγουρα θα είναι περίεργο συναίσθημα καθώς αγωνιζόμουν για 15 χρόνια με τον πανελλήνιο. Γ. Σ οπού είμαι άρρηκτα συνδεδεμένος και ας μην έφυγα με τον καλύτερο τρόπο. Είναι η ομάδα που έζησα τα παιδικά μου χρόνια, που ανδρώθηκα και δεν μπορούν μερικές κακές συμπεριφορές και καταστάσεις να με κάνουν να μισήσω τον σύλλογο. Παρόλα αυτά όπως προανέφερα εξαιτίας κάποιων καταστάσεων αποχώρησα. Άλλαξα σελίδα, πήρα μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, έχω βρει την ηρεμία μου και είμαι πολύ καλά. Ο σύλλογος και ο προπονητής Κώστας Σαλπιγγίδης είναι διπλά μου και σε μένα και σε όλα τα παιδιά, οπότε ναι.. ένας λόγος παραπάνω για να αγωνιστώ. Είναι ο Παναθηναϊκός και θέλω να τον βοηθήσω να καταταχθεί όσο το δυνατόν ψηλότερα στην τελική κατάταξη. Δεν θα κρύψω ότι μελλοντικός μου στόχος είναι να κατακτήσω το ομαδικό πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό».
    ΕΡ: Με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλείνει ένας αγωνιστικός κύκλος. Είσαι ευχαριστημένος από την χρονιά που πέρασε;
    «Ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά. Αγωνιστικά αν είχε πάει καλύτερα η προετοιμασία και ο αγώνας του παγκοσμίου θα μιλούσα για μια τέλεια χρονιά. Από εκεί και πέρα , όμως, το άθλημα της Άρσης Βαρών  είχε κάποιες τριβές, που γραφτήκαν στον Τύπο και δεν είχε την καλύτερη προβολή. Είχαμε αλλαγή ομοσπονδιακού προπονητή που έφερε αναστάτωση. Ειχα αλλαγή σωματείου καθώς πήρα μεταγραφή στον Παναθηναϊκό και άλλαξα σωματείο μετά από 15 χρόνια. Επομένως μπορώ να πω ότι ήταν μια γεμάτη χρονιά».
    ΕΡ: Οπως είπες είχαμε αλλαγή ομοσπονδιακών προπονητών, ποια είναι η γνώμη σου για την απομάκρυνση του Βαλέριου Λεωνίδη και τον ερχομό των Κωνσταντινίδη – Οδυσσέα Δήμα (σ.σ. ο Κωνσταντινίδης έχει παραιτηθεί);
    «Ο Βαλέριος Λεωνίδης αναμφίβολα είναι μια τεράστια προσωπικοτητα τόσο για την ελληνική όσο και για την παγκόσμια άρση βαρών , είχαμε μια άψογη συνεργασία, με βοήθησε σε πολλά θέματα, τον ευχαριστώ πολύ για ότι μου έχει προσφέρει και πάντα θα έχει τον απόλυτο σεβασμό μου. Πολλοί αθλητές κατέκριναν αυτήν την αλλαγή, μεταξύ των οποίων και εγώ. Όμως είμαι αθλητής και πρέπει να εναρμονιζομαι με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας. Με τον Οδυσσέα Δήμα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία, δουλέψαμε πολύ σκληρά φέτος, πετύχαμε σπουδαία πράγματα όπως το χρυσό μετάλλιο στους μεσογειακούς που συνοδεύτηκε και από ατομικά ρεκόρ και με ανάγκασε-έκανε μέσα από την δουλειά του και το ενδιαφέρον του προς το πρόσωπο μου να αναιρέσω την αρχική μου προκατάληψη. Για τον Χρήστο Κωνσταντινίδη που όπως αναφέρεις έχει παραιτηθεί, είχα και με αυτόν μια καλή συνεργασία για όσο ήταν μαζί μας. Μετά την παραίτηση του χώρισαν οι δρόμοι μας ,του εύχομαι καλή συνεχεία σε οτι κάνει…»
    ΕΡ: Σαν αθλητής πως βιώνεις το γεγονός ότι έχεις άμεση συνεργασία τον Πύρρο Δήμα;
    «Θα ήταν σπατάλη χρόνου να μιλήσω για τον αθλητή Πύρρο Δήμα. Θα σας πω όμως για τον πρόεδρο. Έχουν συμβεί δυσάρεστες καταστάσεις στο παρελθόν που θα μπορούσαν να αποφευχθούν με τους κατάλληλους χειρισμούς. Παρόλα αυτά ο Πύρρος είναι δίπλα μας, κάνει το καλύτερο που μπορεί με την πενιχρή βοήθεια που διαθέτει το κράτος. Για παράδειγμα φέτος αγωνιστήκαν περίπου 30 αθλητές σε 7 διεθνείς διοργανώσεις γεγονός που έχει να συμβεί αρκετά χρόνια και να τονιστεί ότι κάποιοι εξ αυτών των αθλητών δεν επιβάρυναν οικονομικά την Ομοσπονδία χάρη στις δημόσιες σχέσεις του Πύρρου. Επίσης έχει συμφωνήσει με την παγκόσμια Ομοσπονδία να πάρουμε υλικό, μπάρες , κιλά αλλά και άλλες ενέργειες που θα μακρηγορήσω αν τα αναφέρω. Όσον αφορά κάποια δημοσιεύματα που γράφονται κατά καιρούς για αμερικάνικες ομοσπονδίες κ.λ.π , εμένα προσωπικά δεν με αγγίζουν, είμαι αθλητής κοιτάω την δουλειά μου που είναι η προπόνηση, τον Πύρρο τον γνωρίζω, ξερώ πως σκέφτεται, ξερώ ότι θέλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και γι αυτό δουλεύει».
    ΕΡ: Αναμφίβολα έχεις πλέον το ρόλο του… αρχηγού στα αποδυτήρια της Εθνικής Ομάδας. Μετά το περιστατικό με τον Γαλιατσάτο τι θα ήθελες να σχολιάσεις;
    «Ο κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Θα πρέπει τα νέα παιδιά, όμως, να καταλάβουν ότι όταν πηγαίνουν στο εξωτερικό δεν αγωνίζονται για το σωματείο τους, τους φίλους τους, αλλά για την χώρα. Οταν φοράει κάποιος το εθνόσημο, θα πρέπει να το σέβεται. Ηταν λάθος αντίδραση».
    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.