Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

    Κοινωνικά Δίκτυα:

    Top
    1. ΑΡΧΙΚΗ
    2. /
    3. Κεντρικη Σελιδα
    4. /
    5. Ιακωβίδης: Η πρόκριση στο...

    Blog

    Ιακωβίδης: Η πρόκριση στο Τόκιο θα είναι το… καμάρι μου!

     

    ΙακωβίδηςΤο όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων θέλει να σφραγίσει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρωσίας ο Θοδωρής Ιακωβίδης. Ο Ελληνας πρωταθλητής θα αγωνιστεί στα 89κ. και στόχος του είναι να συγκεντρώσει τους βαθμούς ώστε να πάρει το εισιτήριο για το Τόκιο.

    Λίγο πριν το μεγάλο του αγώνα μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΑΒ και παραδέχτηκε ότι έχει άγχος, αλλά πιστεύει ότι τόσο την πίεση για την πρόκριση, αλλά και την έλλειψη των αγώνων θα μπορέσει να τις διαχειριστεί.

    Ξεκαθάρισε ότι είναι η δυσκολότερη πρόκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες κι αν το πετύχει θα είναι… καμάρι του! Παράλληλα αναφέρθηκε και στον «εμφύλιο» με τον καλύτερο φίλο του και κουμπάρο Μανώλη Μαριανάκη, τον οποίο δεν έχει κερδίσει ποτέ μέχρι στιγμής.

    Αναλυτικά η συνέντευξη του Θοδωρή ιακωβίδη

    Θοδωρή ετοιμάζεσαι για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πόσο δύσκολο είναι για σένα ότι έχεις μείνει για μεγάλο διάστημα εκτός αγώνων;

    «Αυτό θα είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα που πρέπει αντιμετωπίσουμε οι Έλληνες αθλητές. Ο τελευταίος μου αγώνας ήταν τον Ιανουάριο στη Ρώμη. Εχω να αγωνιστώ 15 μήνες και σίγουρα είναι ένα μειονέκτημα το οποίο έχω σκεφτεί. Δεν φοβάμαι. Εχω εμπειρία, έχω ανέβει σε πολλά πλατό και πιστεύω πως θα διαχειριστώ την κατάσταση».

    Ποιοι είναι οι στόχοι σου στη διοργάνωση;

    «Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακόμα κι αν είμαι σε τροχιά ενός μετάλλιο, δεν θα το ρισκάρω. Θα ακολουθήσω το πλάνο μου, για να σφραγίσω την πρόκριση. Εχουμε ήδη ένα πλάνο και πραγματικά δεν θα το αλλάξω.»

    Η πιθανότητα Ολυμπιακής πρόκρισης σου έχει φέρει μεγαλύτερο άγχος;

    «Σίγουρα είναι η πρώτη φορά που νιώθω περισσότερο αγχωμένος. Εχω συνηθίσει να μπαίνω στα αγωνιστικά πλατό και να ξεκινάω ως αουτσάιντερ. Δηλαδή να κυνηγάω γιατί δεν έχω τίποτα να χάσω. Αυτή τη φορά είμαι μπροστά και με… κυνηγάνε. Προσπαθώ λοιπόν να φτιάξω την ψυχολογία μου και να μπω στον αγώνα προκειμένου να κυνηγήσω…»

    Πόσο σημαντικό θα είναι για σένα να καταφέρεις να πάρεις απευθείας πρόκριση, κάτι που έχει να γίνει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο;

    «Η πρόκριση έτσι όπως έγινε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, είναι ό,τι  πιο δύσκολο έχει γίνει σε πρόκριση απ’ όσο θυμάμαι. Αν τα καταφέρω θα είναι τιμή και καμάρι μου γιατί προκρίνονται οι 14 καλύτεροι της τετραετίας. Για να προκριθείς πρέπει να έχεις  σταθερότητα. Παλαιότερα βλέπαμε αθλητές κομήτες, που ερχόντουσαν σε μία διοργάνωση και εξαφανιζόντουσαν μετά. Ειλικρινά θα αποτελεί καμάρι αν καταφέρω να προκριθώ…  »

    Στα 89κ. θα αντιμετωπίσεις τον… κουμπάρο σου τον Μανώλη Μαριανάκη. Με δεδομένο ότι είστε πολύ καλοί φίλοι, είσαι έτοιμος για μία… «βεντέτα»;

    «Δεν το αντιλαμβάνομαι έτσι. Παλαιότερα δεν έχω καταφέρει να τον κερδίσει ποτέ. Εχω χάσει πάνω από 5 φορές και μπορεί και 10.Προετοιμαστήκαμε πλάι πλάι. Πάντα υπήρχει αυτή η στενή σχέση με τον Μανώλη. Αλλους στόχους έχω εγώ, άλλους ο Μανώλης και ελπίζω να τους πετύχουμε και οι δύο. Θα πάμε και οι δύο καλά και θα φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.  »

    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.