Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

    Κοινωνικά Δίκτυα:

    Top
    1. ΑΡΧΙΚΗ
    2. /
    3. Δελτια Τυπου
    4. /
    5. Εκτη θέση στον κόσμο...

    Blog

    Εκτη θέση στον κόσμο οι Νεάνιδες, έβδομη οι Εφηβοι!

    Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Εφήβων – Νεανίδων που διεξήχθη από τις 2 έως τις 10 Μαΐου στο Ηράκλειο της Κρήτης έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο. Η διοργάνωση που έκλεψε τις εντυπώσεις και όλες οι αποστολές είχαν μόνο καλά λόγια να πουν,  έφερε μία τεράστια επιτυχία για την χώρα μας.

    Για πρώτη φορά μετά την χρυσή εποχή της dream team η Ελλάδα κατέκτησε κύπελλο στο ομαδικό! Η «γαλανόλευκη» κατέκτησε την 6η θέση στις Νεάνιδες. Το κύπελλο παρέλαβε ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Τριφύλλης και οι αθλήτριες Ελενα Τζατζολάρη, Αθηνά Παπουτσάκη που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση!

    Αναμφίβολα πρόκειται μία τεράστια επιτυχία που είχε να συμβεί πολλά χρόνια. Επίσης, εξαιρετική ήταν και η παρουσία των Εφήβων, όπου ήρθαν 7οι και έμειναν εκτός μόνο για λίγους βαθμούς. Ακόμα, στην εντυπωσιακή τελετή λήξης βραβεύτηκαν οι έξι πρώτες ομάδες, καθώς και ο καλύτερος αθλητής και καλύτερη αθλήτρια της διοργάνωσης.

    Την τελετή λήξης τίμησε με την παρουσία του ο υφυπουργός Αθλητισμού. Η συμβολή του Λευτέρη Αυγενάκη ήταν κομβική, για να υλοποιηθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιώργος Πιτσούλης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

    Στους Εφήβους πρώτευσε η Τουρκία και ακολούθησαν οι Αρμενία, ΗΠΑ, Ουκρανία, Αίγυπτος και Καζακστάν.

    Στις Νεάνιδες την 1η θέση κατέλαβαν οι ΗΠΑ και ακολούθησαν: Τουρκία, Ινδία, Μεξικό, Ουκρανία και Ελλάδα.

    Καλύτερος αθλητής αναδείχθηκε ο Ουκρανός Μπόχνταν Χόζα και καλύτερη αθλήτρια η Νίνα Στερκχ από το Βέλγιο.

    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.