Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

    Κοινωνικά Δίκτυα:

    Top
    1. ΑΡΧΙΚΗ
    2. /
    3. Κεντρικη Σελιδα
    4. /
    5. Δήμας: « Η χώρα...

    Blog

    Δήμας: « Η χώρα μας ανέλαβε μια σπουδαία διοργάνωση που θα προσελκύσει τους σπουδαιότερους αθλητές του κόσμου»

    Η συνέντευξη του Προέδρου της ΕΟΑΒ και Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο

    -κ. Δήμα, η Ελλάδα ανέλαβε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων το 2022 στο Ηράκλειο. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για την ελληνική Άρση Βαρών;
    ΔΗΜΑΣ:
     «Η ημερομηνία ανάθεσης του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Ελλάδα ήταν μια πολύ σημαντική ημερομηνία τόσο για την Άρση Βαρών, όσο και για τον  ελληνικό Αθλητισμό, καθώς και για το Ηράκλειο. Η χώρα μας ανέλαβε μια σπουδαία διοργάνωση που θα προσελκύσει τους σπουδαιότερους αθλητές του κόσμου και ταυτόχρονα θα δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες αθλητές να αγωνιστούν σε μία μεγάλη διοργάνωση. Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για το Ηράκλειο, μιας και θα γίνει το κέντρο της Άρσης Βαρών την άνοιξη του 2022. Όπερ σημαίνει ότι ο αθλοτουρισμός στην περιοχή θα είναι ιδιαίτερα μεγάλος και θα βοηθήσει ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία».

     

    -Σε μια εποχή κρίσης λόγω κορονοϊού η Άρση Βαρών πήρε αυτή τη σπουδαία διοργάνωση. Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε;
    ΔΗΜΑΣ:
     «Ζούμε όλοι δύσκολες εποχές και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Πρέπει όμως, να συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να προγραμματίζουμε το μέλλον μας. Αυτό πιστεύω ότι πρέπει να είναι το μήνυμα από αυτή τη διοργάνωση. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Άρσης Βαρών σεβόμενη τις εντολές των γιατρών έκανε το συνέδριο και την ψηφοφορία διαδικτυακά, επομένως αν έχεις βάλει σωστά τις βάσεις και έχεις δουλέψει όλα αυτά τα χρόνια, τότε και από το σπίτι σου μπορείς να συνεχίσεις να κυνηγάς τα όνειρά σου. Δεν είναι εύκολο, γιατί έχουμε βγει από την καθημερινότητά μας, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα όνειρά μας».

     

    -Η Ελλάδα είχε να αναλάβει διεθνή διοργάνωση από όταν ήσασταν αθλητής και συγκεκριμένα το 2001…
    ΔΗΜΑΣ:
     «Στόχος μας είναι να ανοίξουμε τις πόρτες και να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να διοργανώσει σπουδαίους αγώνες. Όχι μόνο στο Παγκόσμιο, αλλά και σε άλλες διοργανώσεις που θα ακολουθήσουν. Ήδη, είχαμε διοργανώσει το Διεθνές Τουρνουά Ελλάδας – Κύπρου και θα συνεχίσουμε σ’ αυτό το μοτίβο. Πρέπει να γίνονται αγώνες στην Ελλάδα, θα βοηθήσει και τους αθλητές μας να ανέβουν επίπεδο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς αγκάλιασε την προσπάθειά μας, από την πρώτη στιγμή που του είπαμε ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα».

     

    -Ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων υπάρχουν πιθανότητες να πάρουμε προκρίσεις κυρίως μέσω Ιακωβίδη και Μπεντέλη;
    ΔΗΜΑΣ:
     «Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, η Ελλάδα διεκδικεί με πολλές αξιώσεις δύο Ολυμπιακά εισιτήρια. Αυτό είναι μια συνολική δουλειά, από το πρόγραμμα της Ομοσπονδίας, των προπονητών, αλλά και το μεράκι που έχουν δείξει οι αθλητές. Στην Ελλάδα υπάρχουν καλοί αθλητές και πιστεύω πως θα έχουμε προκρίσεις».

     

    -Τέλος το μήνυμά σας για τον κορονοϊό;
    ΔΗΜΑΣ:
     «Δύο πράγματα πρέπει να κάνουμε. Υπομονή και να ακούμε τους ειδικούς. Είναι πολύ δύσκολο να κάθεσαι στο σπίτι και να βγαίνεις από τη ρουτίνα σου, αλλά ταυτόχρονα είναι μοναδική ευκαιρία να έρθεις κοντά με τα οικεία σου πρόσωπα. Να τους ζήσουμε πιο έντονα, γιατί η καθημερινότητα πολλές φορές μας απορροφά. Και να είστε σίγουροι ότι πολλοί από εμάς δεν έχουμε όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα μαζί. Γι’ αυτό κάντε υπομονή και απολαύστε αυτές τις ημέρες».

    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.