Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

    Κοινωνικά Δίκτυα:

    Top
    1. ΑΡΧΙΚΗ
    2. /
    3. Κεντρικη Σελιδα
    4. /
    5. Βασικές αρχές του νέου...

    Blog

    Βασικές αρχές του νέου αγωνιστικού σχεδιασμού

    Ο αγωνιστικός σχεδιασμός του 2018 είναι προσαρμοσμένος στα οικονομικά δεδομένα της Ομοσπονδίας καθώς και στο ύψος του εγκεκριμένου προϋπολογισμού από την Πολιτεία. Είναι ένας μεταβατικός σχεδιασμός, ενόψει των αλλαγών που θα προκύψουν στις δομές των πρωταθλημάτων τα επόμενα χρόνια.

    Σε επίπεδο εσωτερικών διοργανώσεων, στόχος μας είναι η δημιουργία ευέλικτων αγώνων, με χαμηλό κόστος και που θα βαρύνουν λιγότερο τα σωματεία. Ο τρόπος βαθμολόγησης των σωματείων, παραμένει ο ίδιος τόσο στα Περιφερειακά, όσο και στα Πανελλήνια, διατηρώντας την προσαύξηση του (30%) για τις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων, καθώς και της προσαύξησης της συμμετοχής με τις Εθνικές ομάδες.

    Το οικονομικό μοντέλο που εφαρμόστηκε τις δύο τελευταίες αγωνιστικές περιόδους, θα βελτιωθεί, προκειμένου να υπάρχει αντιστοιχία του αγωνιστικού αποτελέσματος με το κόστος συμμετοχής του κάθε αθλητή στις διοργανώσεις της Ομοσπονδίας. Σε επίπεδο εσωτερικών διοργανώσεων, θα διεξαχθούν τέσσερις αγώνες με την μορφή ανοικτών πρωταθλημάτων, σε επτά(7) ομίλους. Από τους αγώνες θα προκριθούν οι δώδεκα(12) καλύτερες επιδόσεις για το Πανελλήνιο Ανδρών-Γυναικών, Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών & Εφήβων-Νεανίδων, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν πετύχει τα χαμηλά όρια που τεθεί(μόνο για τις κατηγορίες Α-Γ & ΝΑ-ΝΓ). Η συμμετοχή των αθλητών, στους αγώνες χαμηλής κλίμακας και φέτος θα είναι με αποκλειστική ευθύνη των σωματείων. Η χρονική απόσταση του τελευταίου αγώνα πρόκρισης από το Πανελλήνιο δεν θα ξεπερνάει τον ένα μήνα.

    Το Σχολικό Πρωτάθλημα, θα διεξαχθεί και φέτος από την Ομοσπονδία, γιατί το αγωνιστικό κέρδος είναι τεράστιο. Συγχρόνως, σκοπεύουμε να προσελκύσουμε νέους αθλητές, τους οποίους στην συνέχεια θα εντάξουμε στον αγωνιστικό μας σχεδιασμό. Η προτεινόμενη ημερομηνία διεξαγωγής του σχολικού είναι 8-9/3/2018. Οι επιδόσεις του Σχολικού πρωταθλήματος, θα λαμβάνονται υπόψη για την πρόκριση στις δωδεκάδες των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων.

    Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων είναι ανοικτό(open), θα διεξαχθεί χωρίς περιορισμούς και θα διοργανωθεί τον μήνα Απρίλιο και οι αθλητές-μαθητές θα μπορέσουν να κάνουν χρήση των μορίων από τις Πανελλήνιες νίκες, την τρέχουσα σχολική περίοδο. Να υπενθυμίσουμε, ότι στους αγώνες των Πανελληνίων πρωταθλημάτων, όπως έχουμε αποφασίσει(εφαρμόζοντας την σχετική Νομοθεσία), δεν θα συμμετάσχουν αθλητές -ιες σωματείων που στερούνται ειδικής αθλητικής αναγνώρισης από
    την ΓΓΑ.

    Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α-Γ, Νέων, Ε-Ν, αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση της Ομοσπονδίας. Συμμετέχουν οι καλύτεροι 12 αθλητές -ιες ανά κατηγορία. Για τον υπολογισμό της 12 άδας υπολογίζονται όλες οι επίσημες διοργανώσεις της Ομοσπονδίας την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Οι αγώνες ενδείκνυται να διεξαχθούν τον μήνα Οκτώβριο και θα αποτελούν το βασικό κριτήριο πρόκρισης των Εθνικών ομάδων Α-Γ.

    Ο θεσμός των αγωνιστικών συναντήσεων, που καθιερώσαμε πριν από δύο χρόνια και αφορούσε αθλητές υψηλών αγωνιστικών προσδοκιών, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα καθώς δεν υποστηρίχθηκε επαρκώς. Οι αγωνιστικές συναντήσεις θα πρέπει να διεξάγονται σε ημερομηνίες, όπου οι αθλητές, δεν θα έχουν άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

    Στο τελευταίο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του Πολυγύρου, καταγράφηκε η δυναμική παρουσία πολλών ταλαντούχων αθλητών, οι οποίοι και θα ενταχθούν στις Προεθνικές ομάδες. Ο συντονισμός και η παρακολούθηση της πορείας αυτών των αθλητών, θα ανατεθεί στους αποσπασμένους προπονητές του Υπουργείου Παιδείας και στους Περιφερειακούς προπονητές που θα υπάρξουν στα προπονητικά κέντρα που θα δημιουργηθούν.

    Ο βασικός κορμός της Εθνικής ομάδας Α-Γ, θα συνεχίσει να γυμνάζεται στον Άγιο Κοσμά, κάτω από την καθοδήγηση των Εθνικών προπονητών. Αθλητές που θα ενταχθούν στις Ε.Ο. και θα γυμνάζονται στους τόπους διαμονής τους, θα απολαμβάνουν των ίδιων προνομίων και θα γυμνάζονται κάτω από την καθοδήγηση των σωματειακών τους προπονητών που θα χαρακτηρίζονται Συνεργάτες Εθνικοί Προπονητές.

    Η διοργάνωση αγώνων από τους συλλόγους, στα πλαίσια του αγωνιστικού σχεδιασμού και υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας, παρά το γεγονός ότι εντάχθηκαν στον αγωνιστικό σχεδιασμό του 2016 & 2017, εν τούτοις δεν προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των σωματείων, όπως επιθυμούσαμε. Στόχος μας είναι, μέσα από έναν ολοκληρωμένο διάλογο, να καταλήξουμε στην μορφή και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτών των αγώνων και την ένταξή τους στον αγωνιστικό προγραμματισμό της ομοσπονδίας. Έχουμε δηλώσει
    επανηλλειμένα, ότι επιθυμούμε την στήριξη του νέου θεσμού, που μπορεί να κάνει το άθλημά της άρσης βαρών περισσότερο ελκυστικό. Αυτό φυσικά, δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε την αλλοίωση των χαρακτηριστικών του αθλήματος που υπηρετούμε.

    Το 2018, είναι μια χρονιά με πλούσια αγωνιστική δράση και απώτερο αγωνιστικό στόχο τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020. Οι αλλαγές στον τρόπο πρόκρισης, μας έχει υποχρεώσει να επανασχεδιάσουμε τον τρόπο προετοιμασίας και την συμμετοχή μας στις διεθνείς διοργανώσεις. Οι
    κυριότερες διοργανώσεις στις οποίες σχεδιάζουμε να λάβουμε μέρος, είναι οι παρακάτω:
    -Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών(μετά την άρνηση της Αλβανίας για την διεξαγωγή των αγώνων, δεν έχει οριστεί νέα χώρα & ημερομηνία των αγώνων).
    -22-29/7/2018 Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Π-Κ < 15 & -27-31/10/2018 Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων(Ανδρών-Γυναικών)& Εφήβων-Ισπανία.
    -Τον Ιούνιο έχουμε τις διοργανώσεις Mediteranean Gemes-Ισπανία & European masters championships-Βουδαπέστη, καθώς επίσης και διοργανώσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για νέους αθλητές.
    -Τον Ιούλιο(6/-14/7) στο Ουζμπεκιστάν έχουμε το Junior World Championsips

    Από τα οικονομικά δεδομένα των προκηρύξεων, θα εξαρτηθεί το μέγεθος της συμμετοχής μας σ΄ αυτούς τους αγώνες.

    Τέλος, από 1-11 Νοεμβρίου έχουμε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Α-Γ (Ashgabat-TKM), στο οποίο μπορούμε να συμμετάσχουμε με συμβολικό αριθμό αθλητών και κυρίως με αθλητές που μπορούν να πάρουν πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες.
    Στο τέλος της χρονιάς, σε συνεργασία με κάποιο σωματείο ή φορέα, σκοπεύουμε να διοργανώσουμε το Πανελλήνιο Κύπελλο με κίνητρο και επιβράβευση. Οι αγώνες θα έχουν την μορφή γιορτής και θα συμμετέχουν οι καλύτεροι 15 αθλητές και καλύτερες 12 αθλήτριες(ενδεχόμενα περισσότεροι -ες), αξιοποιώντας την ranklist, που θα δημιουργήσουμε για το 2018.

    Στο ανωτέρω αγωνιστικό πρόγραμμα, θα συμπεριλάβουμε και τους διασυλλογικούς αγώνες που θα προτείνουν τα σωματεία και θα θέσουμε υπό την αιγίδα της ΕΟΑΒ, με ουσιαστική όμως βοήθεια και υποστήριξη.
    Το προτεινόμενο σχέδιο αγωνιστικού προγραμματισμού είναι πλούσιο, έχει πολλούς αγώνες και κυρίως για παραγωγικές ηλικίες και συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική του αθλήματος.

    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.