Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

    Κοινωνικά Δίκτυα:

    Top
    1. ΑΡΧΙΚΗ
    2. /
    3. Αφιερωματα
    4. /
    5. Αφιέρωμα στον Θοδωρή Ιακωβίδη!

    Blog

    Αφιέρωμα στον Θοδωρή Ιακωβίδη!

    Το αφιέρωμα της ιστοσελίδας www.sportsland.gr στον Θοδωρή Ιακωβίδη!

     

    Τα παιδικά χρόνια

    Ο Θοδωρής είναι μία κλασική περίπτωση παιδιού που τον κέρδισε η Αρση Βαρών, λόγω των μεγάλων επιτυχιών της ντριμ τιμ! Θυμάται τον εαυτό του να έχει αναμνήσεις από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1998, ενώ έβλεπε και πιο παλιά! Δεν ήταν ο μόνος, όμως, στην παρέα του που παρακολουθούσε Αρση Βαρών. Ολοι οι φίλοι του στο δημοτικό έβλεπαν τις προσπάθειες της χρυσής εκείνης ομάδας.  Με τον κολλητό του τότε Αλέξανδρο, συζητάγανε όλες τις εξελίξεις και προσπαθούσαν να μην χάσουν αγώνα. Ο Ιακωβίδης θυμάται το 1999 σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είχαν παίξει ο Λεωνίδης και ο Τζελίλης και ήταν η μέρα που θα έμπαινε ο Μήτρου. Εκστασιασμένος μαζί με τον Αλέξανδρο έλεγε ότι ήρθε η ώρα να μπουν οι… καλοί αθλητές και στεκόντουσαν μπροστά στην τηλεόραση και θαύμαζαν τις προσπάθειές τους. Στα παιδικά μάτια που Θοδωρή οι… καλοί σήκωναν πάνω από 200 κιλά. «Που να ήξερα τότε ότι τα 190 κιλά που σήκωνε ο Βαλέριος με 69 κιλά σωματικού βάρους δεν ήταν απλά καλή επίδοση, ήταν… θαύμα!»

    Λεπτός, κοντός, αλλά δεν το έβαλε κάτω!Ιακωβίδης2

    Η Αρση Βαρών του είχε κάνει κλικ. Ολοι έβλεπαν ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, αλλά εκείνος αγαπούσε την Αρση Βαρών. Επομένως δεν χρειάζεται να πούμε πιο άθλημα ξεκίνησε. Όταν το ανακοίνωσε στους γονείς του, ήταν αρνητικοί! Δεν ήθελαν με τίποτα το παιδί τους να ασχοληθεί με την Αρση Βαρών. Οι φήμες ότι τα παιδιά μένουν κοντά τρόμαζαν τους γονείς εκείνη την περίοδο και προσπάθησαν να τον αποτρέψουν. Είχαν δει, όμως, το πάθος του Θοδωρή. Μόλις ξεκίνησε την Αρση Βαρών το κατάλαβαν κατευθείαν. Μπορεί να μην τους είχε πει τίποτα, αλλά έλαμπε από χαρά κι έκαναν αυτό που θα έπραττε κάθε σωστός γονιός. Αφησαν πίσω τα δικά τους θέλω. Στην αρχή έκαναν ότι δεν το ήξεραν, επομένως ο μικρός Θοδωρής πήγαινε στα γυμναστήρια στα… κρυφά. Αυτό τον εξίταρε, αλλά η κρυφή ελπίδα των γονιών του ήταν ότι θα τα παρατούσε νωρίς. 1,40 ύψος και 40 κιλά ήταν τότε ο Ιακωβίδης. Πόσο να άντεχε;

    Αλλά ο κοντός δεν είχε απλά πάθος για την Αρση Βαρών, ήταν η πρώτη του αγάπη. Η μεγάλη του αγάπη και με υπομονή, επιμονή και πολύ προσπάθεια έζησε τον… έρωτά του και απέδειξε σε όλους ότι όταν προσπαθείς κι όταν δουλεύεις σκληρά τα καταφέρνεις!!!

    Θα γίνω κι εγώ Ολυμπιονίκης!!!

    Από τα πρώτα χρόνια έδειξε ότι έχει μεγάλο ταλέντο στην Αρση Βαρών. Δουλευταράς και με πολλά όνειρα, δεν το έβαζε κάτω σχεδόν ποτέ. Πόσο συνηθισμένο είναι για ένα μικρό παιδάκι να ξέρει τι θέλει να κάνει στη ζωή του; Πόσο συχνό είναι το φαινόμενο όχι απλά να ξέρει τι θέλει να κάνει, αλλά να το κυνηγάει και να κάνει μεγάλες θυσίες, προκειμένου να πετύχει τον στόχο του; Μέρα με τη μέρα μεγάλωνε και στην άκρη του μυαλού του ήξερε τι θέλει να γίνει. Χρυσός Ολυμπιονίκης! Βέβαια τώρα που μεγάλωσε κατάλαβε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα, αλλά αυτή η σκέψη τον έκανε πρωταθλητή Ελλάδος!!! Γιατί με αυτή τη σκέψη δούλευε σκληρά, αυτό το όνειρο του έβαλαν τις γερές βάσεις όταν ήταν μικρός!

    Πλέον μεγάλο του όνειρο είναι να συμμετάσχει σε μία Ολυμπιάδα. Να φορέσει το εθνόσημο με τους 5 κύκλους στο στήθος κι ας βγει…. τελευταίος. Δεν τον νοιάζει η θέση. Θέλει να ζήσει όλο το κλίμα, όλη τη γιορτή. Από μικρός, άλλωστε αυτό δεν ονειρευόταν;

    Μορφωμένος, ψαγμένος και με… άποψη!

    Ο Θοδωρής Ιακωβίδης εκτός από σπουδαίος αθλητής και χρυσή ελπίδα της ελληνικής Αρσης Βαρών, αποτελεί κι ένα ενεργό μέλος της κοινωνίας! ΜΙακωβίδηςπορεί να έριξε το βάρος του στον… πρώτο του μεγάλο έρωτα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν άφησε τα μαθήματα του, ενώ ενημερώνεται για τα πάντα. Φέτος θα μπει στα ΤΕΦΑΑ. Εχει γνώμη για τις πολιτικές εξελίξεις του τόπου, τις οικονομικές και γενικότερα είναι ένας μορφωμένος νέος, με σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας που σε κερδίζει με την απλότητα και την αντικειμενικότητά του! Δεν διστάζει να πει την άποψή του, με επιχειρήματα, ακόμη κι αν δεν τον συμφέρει!!!

    Η αλογοουρά που άφησε εποχή!

    Όπως όλα τα παιδιά που βράζει το αίμα τους έτσι κι ο Θοδωρής δεν τα πάει καλά με το σύστημα. Είπαμε, όμως, δεν είναι από τους νέους που… κατηγορούν επειδή δεν τους αρέσει κάτι ή επειδή το κάνει η μάζα. Προσπαθεί να πετύχει στη ζωή του, αλλά νευριάζει όταν το κράτος δεν βοηθάει. Δεν είναι μυστικό, ότι όλοι οι πρωταθλητές, ανεξαρτήτου αθλήματος, που έχουν θυσιάσει όλη τους τη ζωή για το άθλημα που υπηρετούν, δεν έχουν το μέλλον τους εξασφαλισμένο. Αυτός είναι κι ο μεγαλύτερος φόβος του Θοδωρή. Κι όταν σταματήσει την Αρση Βαρών τι θα γίνει; Κόντρα στο σύστημα δεν δίστασε να κατέβει σε πορείες και να εκφράσει την αντίθεσή του με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Μάλιστα υπήρχε και η περίοδος που είχε μακριά μαλλιά!! Ολοι στο κλιμάκιο της Εθνικής αναζητούν μία φωτογραφία του με… κοτσίδα, αλλά δεν έχουν δει ακόμα!!

    Σήκωσε την ελληνική σημαία ψηλά!

    Το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο και αποτελεί μία από τις πιο χρυσές ελπίδες της ελληνικής Αρσης Βαρών. Εχει φέρει ήδη μετάλλια στη χώρα μας από ευρωπαϊκούς αγώνες. Το σημαντικότερο όλων ήταν στους πρόσφατους Μεσογειακούς Αγώνες. Μέσα στην Τουρκία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και σήκωσε την ελληνική σημαία ψηλά. Εως την τελευταία στιγμή μονομαχούσε με έναν Τούρκο για το χάλκινο μετάλλιο. Δύο χιλιάδες άνθρωποι μέσα στο κλειστό «έσπρωχναν» το συμπατριώτη τους για την κατάκτηση του μεταλλίου. Ο Θοδωρής, όμως, δεν το έβαλε κάτω. Αυτή η ατμόσφαιρα τον ανέβασε περισσότερο και βγήκε τρίτος απογοητεύοντας 2000 άτομα!!! Πως είναι δυνατόν να ξεχάσεις μία τέτοια στιγμή; Όταν ένα γήπεδο παρακαλεί να χάσεις κι εσύ βγαίνεις νικητής;

    Παραλίγο να σταματήσει

    Στην καριέρα του δεν ήταν όλα ρόδινα. Ο… μεγάλος του έρωτας με την Αρση Βαρών, παραλίγο να σβήσει το 2011! Οι συνεχόμενοι τραυματισμοί. Η μία ατυχία πίσω από την άλλη τον άφησαν εκτός πλατό για 1,5 χρόνο. Εκεί σκέφτηκε ότι ήρθε η στιγμή να σταματήσει. Δεν άντεχε άλλο. Η ψυχολογία του ήταν κάκιστη και δεν μπορούσε κανείς από το περιβάλλον του να τον βοηθήσει. Το μεράκι, όμως, ενός ανθρώπου του έδωσε δύναμη για τη συνέχεια. Τον έκανε να πιστέψει ξανά στον εαυτό του. Δεν ήταν τόσο η πίστη που έδειξε στο πρόσωπό του. Ηταν το πάθος που είχε για την Αρση Βαρών. Η χαμένη φλόγα που έβλεπε στα μάτια του προπονητή τον ενέπνευσε. Σιγά σιγά άρχισε να πιάνει ξανά μπάρα και να πιστεύει σ’ αυτόν τον άνθρωπο. Του έδωσε κίνητρα και από τότε άρχισε να ζει ξανά τον έρωτα του με την Αρση Βαρών. Κι όλα αυτά τα χρωστάει στον προπονητή Γιάννη Κατσαϊδώνη! Με αυτόν τον άνθρωπο δούλεψε ένα χρόνο. Από το πρωί έως το βράδυ και κατάφερε να φέρει μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων. Αυτό ήταν βρήκε την… σπίθα που του έλειπε και πλέον… onfire όπως λένε και οι Αμερικανοί συνεχίζει ακάθεκτος!

    Το Παγκόσμιο

    Το Σάββατο αναχωρεί για το Καζακστάν, όπου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πάρα πολύ σημαντική διοργάνωση, καθώς θα μαζευτούν βαθμοί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο ίδιος θέλει να βοηθήσει την ελληνική αποστολή. Μεγάλος του στόχος είναι να βελτιώσει τα ατομικά του ρεκόρ που είναι (156 αρασέ, 190 ζετέ). Είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Εχει δουλέψει σκληρά και πιστεύουν όλοι ότι θα τα ξεπεράσει από τις πρώτες προσπάθειες. Αν συμβούν όλα αυτά θα μπει σίγουρα στους πρώτους 15 που είναι και ο μεγάλος στόχος. Ο ίδιος πάντως παραμένει προσγειωμένος και το μόνο που τον νοιάζει είναι να είναι καλά στην υγεία του. Όλα τα άλλα θα έρθουν!!

    Ντε ζαβού

    Τα χρόνια έχουν περάσει κι ανήκει πλέον στην εθνική ομάδα. Μία στιγμή έρχεται έντονα στο μυαλό του. Μία στιγμή που μπορεί να έχουν περάσει χρόνια, αλλά τη θυμάται λες και είναι χθες. Οι τίτλοι, τα μετάλλια κι όλα που έχει πετύχει έχουν μεγάλη σημασία, αλλά η στιγμή της δικής του επιβράβευσης ήταν άλλη! Πριν μερικά χρόνια καθόταν στη σάουνα με τον Μήτρου και τον Βαλέριο και του ήρθε στο μυαλό η συζήτηση που είχε κάνει με τον φίλο του τον Αλέξανδρο. Θυμήθηκε πως θαύμαζε αυτούς τους αθλητές και σήμερα ήταν στην σάουνα μαζί! Πως άλλαξαν οι εποχές έτσι; Είναι η στιγμή της δικής του καταξίωσης. Το παιδάκι υλοποίησε τα όνειρά του και πλέον καλείται να θέσει νέα και να τα πετύχει. Άλλωστε το έχει δείξει. Είναι προσγειωμένος και οι στόχοι που βάζει πάντα τους πετυχαίνει. Δεν λέει πολλά λόγια, αλλά αν πει κάτι, να το θεωρήσετε δεδομένο… Σαν να έχει υπογράψει συμβόλαιο!!! Γι αυτό και όλοι όσοι τον ξέρουν λένε: Θοδωρής Ιακωβίδης ένας πραγματικά ωραίος τύπος!!!

    Χόμπι

    Εκτός από την Αρση Βαρών έχει τρέλα με την μπάλα. Μας λέει (σ.σ. περιμένουμε να μας το αποδείξει και από κοντά) ότι είναι καλός και εκτός από το να παίζει του αρέσει και να βλέπει. Μεγάλη λατρεία του η Τσέλσι!!

    Δεν ξεχνάει

    Πολλοί είναι οι άνθρωποι που τον έχουν βοηθήσει να φτάσει στην Εθνική ομάδα. Δεν ξεχνάει τον πρώτο προπονητή του τον Μάνο Ρεμπέλη, τους Κώστα Σαλπιγγίδη, Στέλιο Φυτούλη, τον Γιώργο τον Παρασκευόπουλο, τον έφορο του Πανελληνίου που είναι δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια. Τους ομοσπονδιακούς προπονητές Βαλέριο Λεωνίδη, Λεωνίδα Σαμπάνη και Κυριακή Γαλάνη. Τον Γιάννη Κατσαϊδώνη που δουλεύουν τα τελευταία δύο χρόνια μαζί κι ο άνθρωπος δεν έχει κανένα όφελος από τον Θοδωρή. Τον Γιώργο τον Τσιγκούρη τον γιατρό της Εθνικής ομάδας πολύτιμος συνεργάτης και βοηθός και όσες φορές τον έχω χρειαστεί με έχει βοηθήσει. Την οικογένεια μου και τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου!

     

    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.