Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

    Κοινωνικά Δίκτυα:

    Top
    1. ΑΡΧΙΚΗ
    2. /
    3. Αφιερωματα
    4. /
    5. Αφιέρωμα στην Αννα Αθανασιάδου

    Blog

    Αφιέρωμα στην Αννα Αθανασιάδου

    Το αφιέρωμα της ιστοσελίδας www.sportsland.gr στην Αννα Αθανασιάδου!

     

    Κάλιο αργά…

    Η Αννα ξεκίνησε την Αρση Βαρών σε μεγάλη ηλικία. Η πρώτη της επαφή με το άθλημα ήταν στα 16-17, ενώ συστηματική προπόνηση ξεκίνησε στα 19! Ο λόγος που έπιασε… μπάρα πρώτη φορά ήταν γιατί της το ζητήσανε… Ο προπονητής της Αριδαίας ήταν πολύ φίλος με τον πατέρα της Αννας και του πρότεινε να ξεκινήσει στην Αρση Βαρών. Εκείνος της το μετέφερε και αποφάσισε να πάει να δοκιμάσει.

    Το μεγάλο δίλημα

    Από την πρώτη στιγμή της άρεσε η Αρση Βαρών, αλλά δεν ήταν το μόνο σπορ που έκανε! Εκείνη την περίοδο ήταν αθλήτρια του Ταε Κβον Ντο. Για ένα χρόνο συνέχισε και τα δύο αθλήματα, αλλά ήξερε μέσα της ότι έπρεπε να αποφασίσει. Αλλωστε δεν χωράνε δύο καρπούζια σε μία μασχάλη! Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, αλλά την κέρδισε η Αρση Βαρών. Το κλίμα των προπονήσεων και η αίσθηση που σου μένει όταν ακούς την μπάρα να πέφτει στο πλατό μετά από μία επιτυχημένη προσπάθεια ήταν ο λόγος που την κράτησε!

    Επαιξαν ρόλο οι φίλοι της!Arsi17

    Για μία κοπέλα που μπαίνει σε ένα άθλημα μεγάλη είναι πολύ δύσκολο. Η Αννα, όμως, ήξερε ότι έπρεπε να παλέψει σκληρά. Οι φίλοι της ήταν αυτοί που την στήριξαν πολλοί! Ολοι άνηκαν στην ευρύτερη αθλητική οικογένεια, καθώς λάτρευαν τα σπορ και επομένως την βοήθησαν. Η συμπαράσταση τους ήταν τέτοια, που ακόμη και τώρα, που η Αθανασιάδου έχει φτάσει στην Εθνική ομάδα και είναι μία άκρως επιτυχημένη αθλήτρια, προσπαθεί γι αυτούς! Θέλει να κάνει συνέχεια νέα ρεκόρ και να δίνει τον καλύτερό της εαυτό για να τους κάνει να νιώθουν περήφανοι και να καμαρώνουν γι αυτήν!!!

    Τα πρότυπα

    Όταν ξεκίνησε την Αρση Βαρών τα πρότυπα ήταν πολλά. Και άντρες και γυναίκες. Υπήρχαν πολλοί αξιόλογοι αθλητές που τους θαύμαζε. Σαν γυναίκα, όμως, ξεχώρισε κάποιες… γυναίκες. Η Γιάννα Χατζηιωάννου και η Αννα η Στρούμπου. Τις έβλεπε όταν πρωτοξεκίνησε και ήθελε να φτάσει κι αυτή τόσο ψηλά…

    Αξέχαστη Ταϊλάνδη

    Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα της ήταν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ταϊλάνδη το 2007! Ηταν ένας σπουδαίος αγώνας με πολλές συγκινήσεις. Η Αννα είχε δώσει το καλύτερό της εαυτό και είχε καταλάβει την 12η θέση. Αυτός ο αγώνας της έχει μείνει χαραγμένος!

    Οι άσχημες στιγμές… πονάνε!

    Όπως κάθε αθλητής, έτσι και η Αννα έζησε κάποιες άσχημες στιγμές. Κάποιες ακυρώσεις σε αγώνες, κάποιες κακές εμφανίσεις, αλλά και… άλλα θέματα την… πονάνε ακόμα. Τα σκέφτεται και… κατσουφιάζει. Δεν θέλει να μιλάει γι αυτά. Τα αφήνει πίσω της και σκέφτεται μόνο το μέλλον. Αλλωστε με το… παρελθόν ασχολούνται τα μουσεία! Όταν είσαι αθλητής πρέπει να κοιτάς το… μέλλον!

    Η ξεχωριστή συμβολή των ομοσπονδιακών

    Αθανασιάδου2Στην καριέρα της Αννας δεν ήταν όλα ρόδινα. Υπήρχαν στιγμές που… λύγιζε. Ηθελε να παρατήσει το άθλημα. Είτε η ψυχολογική πίεση, είτε όταν δεν μπορούσαν να έρθουν οι καλές επιδόσεις την έκαναν μερικές φορές να πιστέψει ότι έφτασε το τέλος! Οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί, όμως, της στάθηκαν. Την βοήθησαν, την στήριξαν και την έκαναν να πιστέψει ξανά στον εαυτό της. Γι αυτό και τρέφει μεγάλη εκτίμηση για τους Βαλέριο Λεωνίδη, Λεωνίδα Σαμπάνη και Κυριακή Γιαννακίδου.

    Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα

    Η Αννα βρίσκεται ήδη στο Καζακστάν και θα επιδιώξει να κάνει την υπέρβαση. Θέλει να δώσει τον καλύτερό της εαυτό και να σπάσει τα ρεκόρ της. Ο αγώνας είναι ο πιο δύσκολος των τελευταίων ετών. Σπουδαίοι αθλητές και αθλήτριες θα αγωνιστούν σ’ αυτό το παγκόσμιο.

    Ο αδερφός της

    Ξεχωριστή σημασία στη ζωή της έχει ο αδερφός της! Είναι ο άνθρωπος που της δίνει περισσότερη δύναμη. Όταν τον βλέπει ή μιλάει στο τηλέφωνο νιώθει μεγαλύτερη σιγουριά! Τον αγαπάει πάρα πολύ και γι αυτόν προσπαθεί. Κάθε δύσκολη προσπάθεια, κάθε μεγάλη απόδοση, κάθε επιτυχία την αφιερώνει στον αδερφό της!!

    Το ποδόσφαιρο και τα αγόρια!

    Η Αννα εκτός Αρσης Βαρών λατρεύει να παίζει ποδόσφαιρο! Της αρέσει πάρα πολύ και με δεν χάνει ευκαιρία να κλοτσήσει το τόπι! Μάλιστα λέει πως είναι κι αρκετά καλή. Από εκεί και πέρα στον ελεύθερό της χρόνο περνάει ήρεμα με τους φίλους της και την οικογένειά της. Αυτή την περίοδο είναι μόνη της και δεν έχει σχέση. Δεν θα μπορούσαμε βέβαια να μην ρωτήσουμε πως αντιδρούν οι άντρες όταν την… προσεγγίζουν. Η πιο συνηθισμένη… ατάκα είναι: Δηλαδή εμένα με σηκώνεις;;

    Οποιος θέλει όλα τα μπορεί!

    Η Αννα είναι πολύ δραστήριο άτομο. Στην Αθήνα μπορεί να μην έχει πολλούς γνωστούς, αλλά όταν βρίσκεται στην Αριδαία τα προλαβαίνει όλα! Εχει… φουλ πρόγραμμα, καθώς πηγαίνει το πρωί στην δουλειά. Βοηθάει στην οικογενειακή επιχείρηση. Κάνει την προπόνησή της και προλαβαίνει να δει και τους φίλους της! Επομένως, όπως λέει και η ίδια: «όποιος θέλει όλα τα μπορεί»

    Ο Αρθούρος!!!

    Ένα από τα πλέον αγαπημένα της πρόσωπα είναι ο Αρθούρος Ακριτίδης. Όπως λέει είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά. Είναι σοβαρό παιδί και ξεχωρίζει με τον χαρακτήρα του και την προσπάθειά του. Είναι μεγάλη του θαυμάστρια κι όπως λέει χαριτολογώντας: «Θέλω να τον παντρευτώ!»

    Δεν ξεχνάει

    Πολλά είναι τα πρόσωπα που θέλει να ευχαριστήσει η Αννα. Θέλει να ευχαριστήσει τον πρόεδρο της ομάδας της τον κ. Προκοπίδη. Τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς για τους λόγους που προαναφέραμε, την οικογένειά της που είναι πάντα στο πλευρό της, καθώς και τους φίλους της που την αγαπάνε και την υποστηρίζουν συνέχεια!!!

    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.