Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

    Κοινωνικά Δίκτυα:

    Top
    1. ΑΡΧΙΚΗ
    2. /
    3. Κεντρικη Σελιδα
    4. /
    5. Πύρρος Δήμας: «Ο Βαλέριος...

    Blog

    Πύρρος Δήμας: «Ο Βαλέριος και οι φίλοι του με λένε κλέφτη. Με αυτά θα φάνε τον Πύρρο;»

    Ο Πύρρος Δήμας, ο Τιτάνας που «για την Ελλάδα» σήκωσε τόνους ολόκληρους, απαντά σε μια μοναδική συνέντευξη στο Μένιο Σακελλαρόπουλο, σε όλους όσοι τον κατηγορούν για οικονομικές ατασθαλίες στην Ομοσπονδία της Άρσης Βαρών. Κατηγορίες που εκστόμισαν όχι τυχαίοι, αλλά πρώην συναθλητές του, μέλη της «χρυσής» Dream Team που πλέον είναι απέναντι του!

    «Εγώ νομίζω ότι είμαι ακόμη το αγοράκι του 92. Απλά βλέποντας τα παιδιά μου καταλαβαίνω ότι μεγάλωσα. Η κόρη μου κλείνει τα 26. Αλλά εμείς μένουμε εκεί. Η ψυχή και η καρδιά είναι εκεί» τονίζει αρχικά ο Πύρρος Δήμας κάνοντας αναδρομή σε άλλες εποχές, χρυσές!

     -Για την κόντρα με τους παλιούς αθλητές:

    «Κάποιοι από αυτούς τους παλιούς συναθλητές μου, δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν ούτε την Ομοσπονδία, ούτε τον Πύρρο. Κάποιοι από αυτούς τους παλιούς αντί να βοηθήσουν τον Πύρρο, τον πριόνιζαν. Κάποιοι… Κάποιοι άλλοι δεν υπήρχαν πουθενά. Όταν το 2008 ανέλαβα μια καμένη γη, που χάθηκαν εκείνη την χρονιά τρεις γενιές. Να μην ξεχνάμε ότι για να πληρώσω εγώ τα 400.000 δολάρια στην Παγκόσμια Ομοσπονδία ως πρόστιμο, χώρια από την περικοπή του Προϋπολογισμού που ήταν άμεση και μεγάλη, ας μην ξεχνάμε ότι ήταν δύσκολη συγκυρία για μένα. 

    Μπήκα μπροστά δεν το σκέφτηκα καθόλου για το άθλημα που μου έδωσε τόσα και το αγαπώ. Μπήκα μπροστά ως πρόεδρος για το άθλημα που μου έδωσε τη ζωή μου ολόκληρη. Κανένας από αυτούς δεν εμφανίστηκαν τότε. Όλοι περίμεναν να ξελασπώσει ο Πύρρος, να τραβήξει ο Πύρρος τον γάιδαρο. Να πληρώσει τα πρόστιμα, τα δικαστήρια, το πρόστιμο του ντόπινγκ. 

    Δικαστήρια που δεν έχουν βγει προς τα έξω, μομφές, πράγματα αγνώριστα για μένα. Το 2014 αποφάσισε η Πολιτεία πως δεν γίνεται οι ομοσπονδίες να χρεώνουν τα επόμενα χρόνια και έπρεπε να κάνουμε συμβιβασμούς σε χρέη προς τρίτους και το 2017 ξεχρεώσαμε ότι χρωστούσαμε. Όλοι αυτοί απέξω συμπορευτήκαν με άλλους που δεν φαίνονται. Φαίνονται μόνο οι συναθλητές μου, που υποτίθεται ότι είμαστε εμείς και ο Πύρρος μόνος.

     Αυτό θέλουν να παρουσιάσουν επικοινωνιακά. Ξέρουμε ποιοι είναι από πίσω και δεν πρόκειται ποτέ στο άθλημά μας, να πατήσουν τέτοια ανθρωπάκια που παίζουν με βρώμικα μέσα. Είναι μια οργανωμένη αντιπολίτευση. Εγώ έκανα πρόσκληση και στον Μήτρου και στον Τζελίλη, που δεν έχουν δοκιμαστεί, να έρθουν. Και τον Σπύρου και τον Γέροντα τους έκανα εθνικούς προπονητές αλλά δεν ήθελαν να συνεργαστούν».

    -Για τη δήλωση Βαλέριου Λεωνίδη ότι «Ο Πύρρος υπηρετεί προσωπικές του φιλοδοξίες»:  

    «Είναι προσωπική φιλοδοξία να υπηρετώ το άθλημά μου; Έφερα κόσμο στο άθλημα τους έκανα προέδρους και τώρα μου επιτίθενται με βρώμικα μέσα. Αφήνω τους μικρούς να γίνονται μικρότεροι. Ο Βαλέριος ξέρει και όλοι αυτοί γιατί τα λένε όλα αυτά και εγώ τα ξέρω και περιμένω στις εκλογές που έχει Γενική Συνέλευση να ειπωθούν όλα και όχι επικοινωνία του facebook.

    -Τι απαντά στις κατηγορίες για «κλέφτης» και μίζες:

    Ο Βαλέριος και οι φίλοι του, οι πρώην φίλοι μου, λένε ότι είμαι κλέφτης, ότι βγάζω εισιτήρια από την ελληνική ομοσπονδία για να πηγαίνω στην Αμερική, ότι πήγαμε στην Κρήτη και βγάλαμε μίζες. Λένε βαριές κουβέντες. Για να απαντήσω ξεκάθαρα, εγώ ως μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έπρεπε για 12 χρόνια να συμμετέχω σε Παγκόσμια και Συνέδρια με λεφτά της ελληνικής ομοσπονδίας.

    Αυτά η ελληνική ομοσπονδία τα γλίτωσε, γιατί ως μέλος του ΔΣ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μου πληρώνουν όλα τα έξοδα. Αυτό δεν το λένε. Τα επικοινωνιακά τρικ και τις βλακείες δεν τις ανέχομαι άλλο. Με αυτά θέλουν να φάνε τον Πύρρο; Ο Πύρρος δεν πάει καν για πρόεδρος, πάει για μέλος και είναι τιμή μου και καμάρι μου που θα συμμετέχω στο νέο ΔΣ και θα βάλω πλάτη».
    «Τα προβλήματα λύνονται μέσα από την Γενική Συνέλευση. Ήσουν καλός μένεις. Δεν ήσουν καλός σου δίνω μαύρο και έφυγες. Έφερα χορηγίες στην Ομοσπονδία που ο Βαλέριος τις έδιωξε. 100.000 ευρώ έπαιρνε για 3 χρόνια η Ομοσπονδία. Αλλά οι φίλοι του γνωστοί και άγνωστοι που φοράνε κουκούλες με ψεύτικα προφίλ τις έδιωξαν. Την χορηγία της ΔΕΗ, του ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ένα σωρό χορηγίες έδιωξαν και συνεχίζουν να κάνουν κακό. Οι χορηγίες δεν πήγαιναν στην τσέπη του Πύρρου αλλά στην Ομοσπονδία».

    «Ας μην κοροϊδευόμαστε. Όλοι αυτοί απέναντι ήταν πάντα και εγώ μόνος μου και ο καθένας μόνος του κι έκανε την δουλειά του. Προσωπικά με γνωριμίες δικές μου με άλλες ομοσπονδίες τα τελευταία χρόνια έστειλα 45 αθλητές έξω σε αγώνες.

    Προσπαθούμε με δήμους και Περιφέρειες να κάνουμε αγώνες. Λεφτά στο χέρι δεν παίρνουμε. Σαν ομοσπονδία λειτουργούμε με όλους τους κανόνες καθαρά για να βοηθήσουμε το άθλημα. Όλο αυτό είναι αντιπολίτευση, κόντρες και εγωισμούς. Μαζεύτηκαν όλοι μαζί απέναντι. Καλά κάνουν. Τέλος του μήνα τους περιμένουμε στις εκλογές και τα σωματεία ας αποφασίσουν».
    -Γιατί μπαίνει σε όλες αυτές τις διαδικασίες:

    «Γιατί είναι η φυσιολογική εξέλιξη για το άθλημα που αγαπώ. Στις εκλογές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, αν βγουν καθαροί άνθρωποι θα βοηθήσω. Αν υπερτερήσουν βρώμικοι άνθρωποι θα πάρω το καπελάκι μου και θα φύγω».

    -Για το μέλλον της ελληνικής άρσης βαρών:

    «Θέλω να υπάρχει σε όλα διαφάνεια. Ότι παραδώσαμε καθαρή την Ομοσπονδία. Βάλαμε λεφτά από την τσέπη μας, δεν πήραμε. Αθλητικά δεν βγάλαμε το πρόσωπο που πρέπει, αλλά το 2008 έκαψε τρεις γενιές. Δεν είναι εύκολο να σηκώσεις ξανά κεφάλι.

    Περάσαμε και μια 10ετίας κρίσης και αθλητικής με το ντόπινγκ και οικονομικής. Δεν ήταν εύκολο. Κάνουμε τώρα ένα restart για να ξαναβγάλουμε μεγάλους αθλητές που θα πάρουν μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 12 και το 16 με προσωπική μου παρέμβαση πήραμε wild card και στείλαμε αθλητές χατιρικά στους Αγώνες. Εγώ δεν θέλω να ξαναπάμε χατιρικά στους Ολυμπιακούς, θέλω να έχω συμμετοχή με 2, 3, 5, 8 που θα διεκδικήσουν κάτι. Έχουμε αθλητές με δυνατότητες».

     

    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.