Εγγραφείτε
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!

    Κοινωνικά Δίκτυα:

    Top
    1. ΑΡΧΙΚΗ
    2. /
    3. Τα σωματεια μας
    4. /
    5. Γ.Ν.Ο. Αρης Νικαίας

    Blog

    Γ.Ν.Ο. Αρης Νικαίας

    Ένας από τους μεγαλύτερους – σε προσφορά – συλλόγους του Πειραιά, και όχι μόνο, είναι ο Γυμναστικός Ναυτικός Όμιλος “ΑΡΗΣ”. Ο σύλλογος μπορεί να ιδρύθηκε το 1973, η ιστορία του και η προσφορά του όμως έχουν το ουσιαστικό τους ξεκίνημα 75 χρόνια πριν. Ήταν το 1924, όταν Μικρασιάτες πρόσφυγες, που ήθελαν να συνεχίσουν τον αθλητισμό στο νέο τους τόπο, ίδρυσαν την ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΡΗ.
    Ο ΑΡΗΣ μέσα από δυσκολίες, πολέμους, εμφυλίους, συνέχισε την πορεία του και την περίοδο 1952-1953 ιδρύει τμήματα μπάσκετ και βόλεϊ. Στις αρχές του ’60 γίνονται συνεχείς συγχωνεύσεις ομάδων, λόγω έλλειψης παραγόντων και χρηματοδοτών. Έτσι ο ΑΡΗΣ ξεκινάει συζητήσεις με την “Άμυνα Νικαίας”. Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και απόρριψη της αρχικής ιδέας να μετονομαστεί η ένωση αυτή σε “Σπάρτακο Νικαίας”, αποφασίζεται κατόπιν ψηφοφορίας, το όνομα του νέου συλλόγου να είναι “Ιωνικός Νικαίας”, ώστε να θυμίζει και τις αξέχαστες πατρίδες από την Ιωνία της Μ. Ασίας.abaron
    Περνούν 10 χρόνια και έρχεται το σχίσμα. Αιτίες υπήρχαν πολλές, η αφορμή για τη διάσπαση όμως δίνεται από την παραχώρηση δύο μεγάλων πετοσφαιριστών στον Ολυμπιακό του Γουλανδρή, για δημιουργία καλών σχέσεων και απόκτηση ποδοσφαιριστών. Οι αθλητές αυτοί ήταν ο Στέφανος Πολύζος και ο Βασίλης Γαλάκος που διέπρεψαν με τις ομάδας τους και την Εθνική.
    Νέο Ξεκίνημα
    Έτσι οι διαφωνούντες σύμβουλοι αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα νέο σύλλογο, ο οποίος θα καλλιεργεί όλα τα Ολυμπιακά Αθλήματα, πλην του ποδοσφαίρου. Επανιδρύεται λοιπόν ο ΑΡΗΣ, όχι σαν Α.Σ. (αθλητικό σωματείο) πλέον, αλλά σαν Γ.Ν.Ο.Ν. (Γυμναστικός Ναυτικός Όμιλος Νίκαιας). και το 1973 εκλέγει Δ.Σ. και δημιουργεί τμήματα Πάλης, Άρσης Βαρών, Πυγμαχίας, Επιτραπέζιας Αντισφαίρσης, Σκάκι, Ενόργανης και Ρυθμικής Γυμναστικής, Στίβου, Κολύμβησης, Μπάσκετ, Βόλεϋ, Υδατοσφαίρισης, Χαντ-μπωλ, Ξιφασκίας, Κωπηλασίας και Ποδηλασίας (τα τρία τελευταία βρίσκονται σε αδράνεια) με έδρα τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γυμναστηρίου Νίκαιας “Πλάτων”

    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Π. ΡΑΛΛΗ 131, 18450, ΝΙΚΑΙΑ
    WEB SITE: arisnikeas.com, arisnikeas.gr
    EMAIL: arisnikeas@otenet.gr
    ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Γ. ΧΑΛΚΙΔΗΣ
    ΤΗΛ.: 210 3240190, 210 4920820, 6944650801

    Post Tags:
    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.