Μεγάλη έρευνα του Ποδιατρικού Κέντρου Κολωνακίου στην Αρση Βαρών


Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Προπονητών Αρσης Βαρών το Ποδιατρικό Κέντρο Κολωνακίου, βρέθηκε κοντά στους αθλητές και αθλήτριες της Αρσης Βαρών, που συμμετείχαν στους προκριματικούς αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2017, στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ, προσφέροντας τους εντελώς δωρεάν εξέταση πέλματος.

Πιο συγκεκριμένα η ποδίατρος Νίνα Ποτουρίδου, BSc (Hons) Podiatry Πανεπιστήμιο Brighton – Αγγλία, μέλος της Ένωσης Ποδιάτρων Αγγλίας (αρ. 31102) εξέτασε εμβιομηχανικά, αλλά και με πελματογραφικη ανάλυση για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, 100 αθλητές και αθλήτριες μετά το τέλος των προσπαθειών τους.

 

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και τα συμπεράσματα πολύ χρήσιμα:

 1. Οι εξετάσεις έδειξαν, ότι το 62% των εξετασθέντων αθλητών έχει πρηνισμό και υπερπρηνισμό (κοινώς πλατυποδία), το 20% έχει κοιλοποδία (πολύ ψηλή ποδική καμάρα), ενώ μόνο στο 18% των εξετασθέντων αθλητών δεν βρέθηκε κάτι παθολογικό κλινικά.
 2. Είναι αξιοσημείωτο, ότι στους  περισσότερους αθλητές ο βλαισός, μέγας δάκτυλος (κοινώς κότσι) έχει πρόβλημα (στο πρώτο, ή στο δεύτερο στάδιο της εξέλιξης του) και παρατηρείται κυρίως στο πόδι, που χρησιμοποιείται για την στήριξη, στη κίνηση του ζετέ.
 3. Τέλος οι βετεράνοι αθλητές της άρσης βαρών, που επίσης εξετάσθηκαν, παρουσίασαν ενδείξεις ανισοσκελίας.

 

Το Ποδιατρικό Κέντρο Κολωνακίου μπορεί να ανακουφίσει τους αθλητές και παράλληλα να βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις τους με ειδικά ορθοπεδικά πέλματα, μελετημένα για την άρση βαρών, κατασκευασμένα από τον ποδίατρο Εμμανουήλ Αρβανιτάκη, Phd Podiatry Πανεπιστήμιο Queen Margaret Edinburgh – Σκωτία, MSc (Hons) Podiatry Πανεπιστήμιο Queen Margaret Edinburgh – Σκωτία, BSc (Hons) Podiatry Πανεπιστήμιο Σάλφορντ Μάντσεστερ – Αγγλία, μέλος της Ένωσης Ποδιάτρων Αγγλίας (αρ. 13275), ο οποίος υπήρξε και επιστημονικός συνεργάτης των ΠΑΕ ΟΣΦΠ, ΠΑΕ ΑΕΚ, Manchester United F.C.

Η ΕΟΑΒ θα ήθελε να ευχαριστήσει το σύλλογο προπονητών που φροντίζει, προκειμένου οι αθλητές και οι αθλήτριες να έχουν τις καλύτερες υποδομές, καθώς και το Ποδιατρικό Κέντρο Κολωνακίου που βοήθησε να στεφθεί με επιτυχία το εγχείρημα.Σχετικά Θέματα
 • Εθνική Ομάδα Παίδων-Κορασίδων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων έως 15 και έως 17 ετών
  Εθνική Ομάδα...
 • Σχολή προπονητών Γ’ Κατηγορίας – Πίνακας συμμετεχόντων Αθηνα και Θεσσαλονίκη (οριστικοί)
  Σχολή προπονητών...
 • Μεταγραφές αθλητών έτους 2017
  Μεταγραφές αθλητών...
 • Δήλωση κας Παντικίδου Μ. για την αποκατάσταση του κυρίου Ανατολίτη
  Δήλωση κας...